קציצות ירק עם תפוח אדמה מבושל שטובות לכולם!
קציצות ירק עם תפוח אדמה מבושל – מתכון שיגרום לכם לחייך!
אין כמו קציצות ירק על מנת להחזיר אותנו לתקופת הילדות. כשאנו חושבים על קציצות ירק, אנחנו מתמלאים ברגשות נוסטלגיים. אולי זה בגלל שהן מזכירות לנו את סבתא או אמא, שמזגו לנו צלחות גדושות ואמרו "עכשיו תאכלו! זה בריא, זה טעים, זה מדהים!". אבל עכשיו, הגיע הזמן לחדש ולרענן את המתכון המקורי וליצור משהו שיגרום לכם להיסחף בעונג – קציצות ירק עם תפוח אדמה מבושל, מושלמות, אגדי! הם פשוט משגעות!
זמן הכנת המתכון, רמת הקושי וכמות המנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הקציצות המדהימות האלה תצטרכו את הרכיבים הבאים. לפני שאתם רצים לסופר, עצרו לרגע והקשיבו – תוכלו לשדרג את המתכון הזה לפי טעמכם האישי. יש המון אפשרויות!
- 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ומבושלים
- 2 גזר בינוני, קלופים ומגורדים
- 1 קישוא בינוני, קלוף ומגורד
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 ביצים
- 1/2 כוס קמח (אפשר גם קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן לטיגון
בתוך הקציצות טמון כל כך הרבה בריאות, עם ירקות רעננים שאין להם תחליף. לא רק שטעים, זה גם דל פחמימות. אפשר לשדרג וליהנות בגרסה טבעונית על ידי החלפת הביצים עם ממרח חומוס או קמח חומוס!
שלבי ההכנה
לקראת כל שלב, תדאגו שיהיה לכם ארגן קצוץ ורגוע. זה הזמן להכניס את כל האהבה שלכם לתוך הקציצות!
1. בשלב הראשון, מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך. לאחר מכן, מועכים אותם לקשירה מושלמת.
2. בשלב השני, שוטפים ומגדים את הירקות שהכנתם – הגזר והקישוא. אל תשכחו לקצוץ את הבצל הקטן!
3. בשלב השלישי, מערבבים את תפוחי האדמה המועכים עם הירקות המגורדים, הבצל והפטרוזיליה.
4. בשלב הרביעי, מוסיפים את הביצים ואת הקמח, ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
5. בשלב החמישי, מתקנים את הטעמים עם מלח ופלפל. התנו למשקה הקטנטן שלכם לנוח לכמה דקות.
6. בשלב השישי, מחממים שמן במחבת על חום בינוני.
7. בשלב השביעי, לוקחים כף מהתערובת ומניחים בזהירות על המחבת, מגלגלים ליצירת קציצה שטוחה.
8. בשלב השמיני, מטגנים עד שהקציצות מקבלות צבע זהוב משגע מכל הצדדים.
9. בשלב התשיעי, כשהקציצות מוכנות, משאירים אותן לנח על נייר סופג כדי לספוג את עודפי השמן.
10. בשלב העשירי, מגישים עם רוטב שמאלץ את הלב – יוגורט או רוטב העגבניות, וכל מה שעושה לכם טוב!
כל שלב יוצר טאצ' חדש וטעים, ואם תתרכזו תמיד בטעמים המופלאים, תיהנו מקציצות אגדי שלא תשכחו!
תוספות ושדרוגים אפשריים
לאחר שיצרתם את הקציצות המושלמות הללו, יש לכם המון אפשרויות לשדרוגים. הנה כמה רעיונות:
- לשדרוג עשיר וטעים, אפשר להוסיף לטעמים קוביות של גבינת פטה לקראת הסוף.
- רעיון נוסף הוא לשדרג עם תבלינים נוספים כמו כמון או פפריקה – זה יוסיף חריף וארומה מדהימה.
- אם אתם רוצים לגוון, אפשר להכין רוטב חריף לצד הקציצות שיוסיף עוד ממד לקיום הגסטרונומי שלכם.
- במקום שמן לטיגון, תוכלו לאפות את הקציצות בתנור על טמפרטורה גבוהה. הם יצאו אווריריות וטעימות.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בירקות אחרים?
אנחנו בהחלט ממליצים! תנסו קישואים אחרים, תפו"חים או אפילו תערובות של ירקות שתרצו לשלב.
איך יודעים אם הקציצות מוכנות?
כשהן מזהיבות היטב מכל הצדדים, הן מוכנות. ניתן גם לנסות לחתוך אחת ולראות אם היא מבושלת פנימה.
האם אפשר להכין את הקציצות מראש?
בוודאי! הקציצות יכולות להחזיק במקרר עד שלושה ימים.
כמה זמן אפשר להקפיא אותן?
אם אתם רוצים להקפיא, הקפיאו על תבנית ואחר כך העבירו לשקית. הן יכולות להחזיק חודש בהקפאה.
מה אפשר להגיש לצד הקציצות?
הקציצות מצוינות עם סלט ירקות טרי, פירה, או אפילו פיתות ומטבלים.
האם אפשר להכין גרסה טבעונית?
כמובן! דברים כמו קמח חומוס ומים ייכנסו לפעולה ויתנו קציצה מעלפת.
האם ניתן לשים קוואקר במקום קמח?
כן, זה יכול לתת לקציצות ביס טעים ומעניין.
מה מקור המתכון?
המתכון הזה מורכב מההשראה של אפרת הנחמדה, דנה המתוקה, ומאמא של כולנו – חברות רבות תרמו לו.
האם אפשר לאכול אותן חמות או קרות?
מושלמות בשני המקרים! חמות – ישירות מהמחבת, קרות – עדינות בפריזר!
איך אני אוהב לשדרג אותן?
אני אוהב להוסיף רוטב עגבניות חריף ולספוג את הטעמים! פשוט מדהים!
כשהשמש מתחילה לשקוע ואתם מתארגנים לשיחת ערב עם חברים, תזכרו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולגרום לכולם להרגיש את הקסם הזה שאתם מכינים! מי יודע, אולי הם יציעו להכין את הקציצות שלכם לראשונים?