קציצות עם תפוחי אדמה אילנית – טעימות בקלות בכל בית
קציצות עם תפוחי אדמה אילנית
מנה עוצמתית ומפנקת זו, קציצות עם תפוחי אדמה אילנית, תגרום לכם לטעום את הקסם של הבית. מי מאיתנו לא נזכר באוויר הבית, בריחות שמסמלים את השהות בסביבה חמה ומוכר? לתוך המנה הזו אנחנו נדחוף הכל – טעמים, זיכרונות ואפילו קצת נוסטלגיה. המעסיקות אותנו קציצות נימוחות, מטוגנות או אפויות, שנושאות איתן לא רק את הטעם המדהים והמשגע אלא גם את הזיכרונות מהמטבח של סבתא. לקציצות הללו יש את הכוח לעורר חיוך על הפנים בכל bite (ביס) ובעיקר לגרום לעיניים להבריק בשמחה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הקציצות המופלאות הללו, נזדקק למספר מרכיבים פשוטים אך באיכות מעולה. עשרת החושים שלנו יכנסו לפעולה, והקציצות צפויות להיות כה טובות שתלכו ללקק את האצבעות.
- 600 גרם בשר טחון (עוף, בקר או תערובת)
- 3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ומבושלים
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 1 ביצה
- קורט מלח
- קורט פפריקה מתוקה
- קורט כמון
- 2-3 שיני שום קצוצות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- שמן לטיגון
אל תחמיצו את ההזדמנות לשדרג את הקציצות האגדי. האפשרויות מגוונות! במקום בשר נוכל להשתמש בטופו עבור גרסה טבעונית או לנסות להשאיר את זה ללא גלוטן.
שלבי ההכנה
עכשיו, אחרי שספגנו את כל המידע המעניין, הגיע הזמן להתארגן על עצמנו ולצאת לדרך!
- מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך, מסננים ומועכים את התפוחי אדמה בקערה גדולה.
- מטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך ומשחים, ומוסיפים אותו לקערה עם תפוחי האדמה.
- מוסיפים את הבשר הטחון, הביצה, שום, פטרוזיליה, מלח, פפריקה וכמון לתערובת ושמים את הכל יחד.
- לשים את התערובת היטב עד שהיא אחידה.
- לוחצים עם ידיים רטובות על התערובת ומעצבים קציצות בגובה כ-2 ס"מ.
- חממים שמן במחבת על להבה בינונית ומטגנים את הקציצות מכל צד עד שהן משחימות.
- מעבירים את הקציצות המוכנות למגבת סופגת כדי להוריד עודף שמן.
ועכשיו, הקציצות שלנו מוכנות! אבל מי אמר שצריך לעצור כאן? אפשר בהחלט לשדרג את המנה המדהימה הזו עם תוספות.
תוספות או שדרוגים אפשריים
וריאציות נוספות למנה זו יכולות לשדרג את החוויה. חברים, יש לנו כאן קסם!
- הוספת גבינת פטה מלוחה לתערובת לקציצות טיפה מלוחות ומושלמות
- שילוב עם ירקות קצוצים כמו גזר, קישוא או פלפל יאמן את הטעם
- אפשרות להכין רוטב עגבניות מתובל שיהיה מגן על הקציצות ויוסיף להם חיים.
קציצות עם תפוחי אדמה אילנית מספקות שילוב חווייתי שכדאי לכם לנסות. עכשיו ניגש לשאלות ותשובות שיכולות לעזור לכל משלב את הבישול המתוק הזה!
שאלות ותשובות
מהו הזמן המומלץ לבישול תפוחי האדמה?
מומלץ לבשל את תפוחי האדמה עד שהם רכים לחלוטין, דבר שימנע ממכם לקלקל את הקציצות. בין 15 ל-20 דקות בישול יהווה תוצאה טובה.
אפשר להכין קציצות אלו מראש?
בהחלט! קציצות יישארו טעימות גם לאחר קירור. ניתן לאחסן במקרר עד 2 ימים לפני ההגשה.
האם אפשר להכין אותן בטיגון או באפייה?
כל אחת משיטות הבישול תיתן תוצאה רגעית. טיגון ייתן לקציצות טעם עשיר יותר, בעוד שאפייה תספק קציצות קלילות יותר.
מי יכול לאכול את הבריוש הזה?
הקציצות מתאימות לכל הגילאים והטעמים, גם לטבעונים ניתן להכין גרסה מיוחדת עם טופו וירקות.
באילו רטבים מומלץ להגיש את הקציצות?
רטבים כמו רוטב עגבניות, טחינה או יוגורט עם שמן זית יוסיפו טעמים נוספים!
למה להשתמש בתבלינים שונים?
שימוש בתבלינים יהיה מדהים. להביא מגוון טעמים ורטונים נוספים לקציצות, מה שיתקוף את החיך שלכם בכל ביס.
האם אפשר לקפוא את הקציצות?
אכן כן! קופסא אטומה תעשה את העבודה בשבילכם, והן יחזיקו במקפיא עד 3 חודשים.
האם יש צורך לשנות את הכמויות עבור בית אוכל?
לא בהכרח. בדרך כלל אפשר להכין מנה כפולה או להכפיל כמויות, הכל תלוי בכמה אורחים יש לכם.
איך מכינים את התערובת מקודם?
אפשר להכין את התערובת יום קודם ולמעשה, לצייר קציצות בקרבירות.
האם ניתן להוסיף עוף קצוץ לתערובת?
כן! הייתי מוסיף כ-300 גרם לא משתעממים כשמשחקים עם המרקם והטעמים.
אז מה שנשאר לכם זה לנסות את המתכון הזה, לרגש את החברות והמשפחה, ולזכור להיות הגרים במטבח המפנק של סבתא. אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות ולטפח את עולם הבישול שלנו!