שטרודל תפוחים לעצלנים: מתכון קל שכולם אוהבים
שטרודל תפוחים לעצלנים – מתכון מדהים ולא מסובך
אימא שלי תמיד אומרת ששטרודל תפוחים הוא אוכל של "נשמה". זה נכון, אבל אם נודה על האמת, לא תמיד יש לנו את הזמן או את הרצון להשקיע במתכון המורכב של סבתא. לכן, אנחנו כאן כדי להראות לכם איך להכין שטרודל תפוחים מדהים בגרסה פשוטה ומהירה, ששומרת על כל הטעמים המשגעים והקלילות שמביאים אותנו ישר אל הילדות. אז קחו את המחבת שלכם, צפו בתהליך, ותכינו את החיך שלכם לחוויה אגדי של טעמים.
זמן הכנה, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 6-8
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את השטרודל הזה, אנחנו צריכים כמה רכיבים פשוטים שדואגים לתוצאה מושלמת:
- 6 תפוחים מתוקים ועסיסיים (אני ממליץ על תפוחי גרני סמיט או תפוחי זהב)
- 200 גרם בצק פילאס קפוא (או יותר, אם אתם בעניין של שטרודל גבוה)
- 150 גרם סוכר חום
- 50 גרם חמאה רכה (או תחליף צמחי, אם אתם טבעוניים)
- ½ כפית קינמון (כן, אנחנו רוצים את הריח הזה בבית)
- 1 תפוז (מיץ וגרידה)
- מלח, טיפה – גם מלח צריך להיות שם לעומק הטעם
- 1 ביצה (או רסק תפוחים לאלה שבינינו ללא ביצים)
שלבי ההכנה
עכשיו, כשהכל מוכן על השולחן, הגיע הזמן להתחיל את תהליך ההכנה של השטרודל המדהים הזה. זה קל, מהיר, ובעיקר – נהדר!
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- קלפים את התפוחים, חותכים לקוביות קטנות ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את הסוכר החום, קינמון, מיץ וגרדת תפוז ומערבבים עד שהכל מתערבב.
- מניחים על שולחן העבודה דף של בצק פילאס ומורחים עליו מעט חמאה רכה.
- מניחים עליו חצי מכמות התפוחים שהכנו.
- עוטפים את הבצק על התפוחים בצורה הדוקה – זה נשמע פשוט, נכון? וזה גם כך!
- מורחים על השטרודל ביצה טרופה או רסק תפוחים, כדי שהבצק יקבל צבע יפה.
- מעבירים לתבנית ואופים במשך 30-35 דקות, עד שהבצק הזהוב והפריך.
מרכיבים חלופיים
עבור כשרות או העדפות תזונתיות שונות, אפשר להמיר את הבצק בפילו חצי עבה, או להשתמש בסוגים אחרים של פירות: הדובדבנים או האפרסקים מוסיפים טוויסט מעניין!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי לקחת את השטרודל הזה לרמה חדשה לגמרי, יש מגוון שדרוגים שיכולים להוסיף טעמים חדשים:
- שדרגו את השטרודל עם קליפת קף אגוז מוסקט, ואו שדרגו עם אגוזי מלך קצוצים.
- לגרסה יותר קלאסית, נוסיף חצי כוס צימוקים.
- הוסיפו בקרם דלעת לשכבת התפוחים – רגע, זה עובר את גבול השטרודל? אתה תחליט!
- שיהיה לכם קצפת, קרם פרש, או רסק תפוחים לצד מנות השטרודל.
שאלות ותשובות על המתכון
מה דעתך על תפוחים? אי אפשר לעבוד עם כל סוג.
יש לי חיבה רבה לתפוחי גרני סמיט. הם מושלמים – מתוקים ועם חומציות נעימה.
האם אפשר להחליף את הסוכר החום בסוכר לבן?
בהחלט! אבל תשקול להוסיף קצת סירופ מייפל כדי להחזיר את הטעם המיוחד.
מה לעשות אם אני לא אוהב קינמון?
אין בעיה, פשוט תוותר על הקינמון ותשאיר את התפוחים מתוקים.
האם יש דרך להכין שטרודל ללא גלוטן?
כן, ישנם קמחים חלופיים שמאפשרים הכנת בצק ללא גלוטן. רק שימו לב למדוד נכון!
אם אני רוצה שטרודל יותר פריך, מה עלי לעשות?
רצוי להוסיף יותר חמאה או אפילו ליצור בבתים עבים יותר של הבצק.
כמה זמן הוא מחזיק לאחר האפייה?
אנחנו מקווים שהוא לא יחזיק יותר מדי – כי הוא כל כך טעים! במקרה הגרוע, תכניסו למקרר, שם הוא יחזיק יומיים או שלושה.
מהי הכמות המקסימלית של תפוחים אולי להכין?
אפשר גם לשים יותר תפוחים. הם נמסים באפייה, והם פשוט מדהימים!
האם יש צורך לקשט באמצע הבצק?
זה לגמרי תלוי בכם! אם אתם אוהבים אבקת סוכר, זה ייתן גוון מאוד חגיגי.
האם אפשר להקפיא את השטרודל?
בהחלט! כדאי להקפיא אותו לפני האפייה, כך שתוכלו לאפות אותו כל פעם מחדש!
מה אפשר לעשות עם השטרודל שאי אפשר לסיים?
אני ממליץ בסיכוי גבוה להכין ממנו פודינג לחם. זה פשוט טעים!
השטרודל הזה הוא כל כך מדהים, ממכר, ומעלף! אני מקווה שכולכם תיהנו ממנו, כי הוא ממוקם בראש טבלת הטעמים שלי. שתפו את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה כדי שגם הם יוכלו לגלות את הפלא הזה, ואם יש לכם שאלות נוספות, אני פה לכל דבר!