בצק לפיצה ללא שמרים יוגורט שיגרום לכם להתמכר
"`html
בצק לפיצה ללא שמרים יוגורט – מתכון קל ומדהים שכולם יאהבו!
דמיינו את עצמכם יושבים עם חברים, כולם סובבים סביב שולחן, הריחות של פיצה טרייה ממלאים את האוויר, כל פרוסה נראית כמו חלום שעומד להתממש. עכשיו דמיינו את המסלול הכי קל להכניס את כל זה למטבח שלכם. זה יכול לקרות הודות לבצק פיצה שפעיל עם יוגורט – אין שמרים, אין המתנה – רק טעים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
נהדר שהגעתם לשלב זה, כי אתם עומדים להכין משהו מדהים, מושלם, ומעלף! עם התמרוקים הנכונים, תגלו שזו אחת הפיצות הכי טובות שיצרתם אי פעם.
- 2 כוסות קמח חיטה (או קמח ללא גלוטן)
- 1 כוס יוגורט (יוגורט יווני או יוגורט מלא)
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
- רוטב עגבניות לפיצה (כמובן שאפשר גם להכין לבד)
- גבינת מוצרלה מגורדת
- תוספות לפי טעמכם (פטריות, זיתים, פפרוני, ירקות טריים)
במידה ואתם נוטים לדיאטה או שיש לכם מגבלות מסוימות, אפשר בהחלט לשלב גרסה טבעונית: שימו רסק תפו”א במקום יוגורט או השתמשו ביוגורט סויה. כמו כן, אם אתם רוצים לשמור על פיצה דלת פחמימות, אתם יכולים לשקול לקמח מכוס חומוס או טפים.
שלבי ההכנה
הצעד הראשון למושג בצק הפיצה המושלם טמון בתהליך ההכנה. החלקים יזרמו באופן מהיר ופשוט. מגניב, לא?
- במ Bowl גדול, נערבב את הקמח, סודה לשתייה ומלח.
- נוסיף את היוגורט ושמן הזית לתערובת, ונערבב עד שהכל יתמזג.
- נעביר את הבצק למשטח עבודה מקומח.
- נלוש את הבצק עד שיהיה אוורירי וללא גושים.
- נפצל את הבצק לשני כדורים שווים ונכין כל אחד מהם לפיצה.
- בעזרת מערוך, נעשה שטיח דק בעובי של כ-0.5 ס”מ.
- נניח את הבצק בתבנית אפייה משומנת.
- נמרח רוטב עגבניות על הבצק.
- נפזר גבינת מוצרלה ותוספות לפי הטעם.
- נאפה בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות צלזיוס במשך 15-20 דקות או עד שהקצוות מזהיבים.
כשהפיצה מוכנה, תעברו לחלק הכיף – לחוות את הטעם! זו הפיצה שהייתם מלקקים את האצבעות ממנה, והבצק הזה מרגיש כל כך נימוח ונעים בפה.
תוספות ושדרוגים למתכון
כמובן שהכנת פיצה היא לא שלב אחד ויחיד. המגוון עצום! אפשר לחשוב על עשרות תוספות שיכולות להפוך את הפיצה שלכם לאגדי:
- תוספת תפוחי אדמה פרוסים דקים – מוסיפים נגיעה מיוחדת.
- קונפי שום עם שמן זית – טעון בעושר מרהיב!
- פרוסות אבוקדו – לטעום מהטריות.
- תוספות דלי פחמימות – ברוקולי, קישואים וצרור פטריות.
- פולנטה חלוטה – לתת לפיצה טוויסט צרפתי.
הדרך לפיצה המושלמת היא השותפות עם הטעמים, והאופן שבו אתם משחקים עם המרכיבים מזניק את הצלחת שלכם מעבר לציפיות!
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש ביוגורט שונה?
יוגורט יווני הוא הכי טוב עבור מתכון זה בשל סמיכותו, אך ניתן להשתמש גם ביוגורט פרי קל.
כמה זמן התהליך כולו לוקח?
מהכנת הבצק ועד האפייה, לוקח כ-30 דקות.
האם הבצק נשאר טרי ביום למחרת?
בשיטה זו, הבצק יהיה הכי טעים ישר מהתנור, אך אם יישאר, מומלץ לחמם אותו שוב.
אפשר להכין פיצה מאחת התוספות המיוחדות?
בוודאי! הוספת גבינות שונות כמו פטה או גבינות חריפות תעניק לפיצה טעם ייחודי.
האם ניתן להקפיא חצי כפיצה?
בהחלט, תוכלו להקפיא את הבצק לפני האפייה. חימום מחדש יהיה קל כמו קסם!
מה אם אין לי מספיק קמח?
אם חסר לכם קמח, אפשר להשתמש בקמח תפו”א. התוצאה תצא מצוינת.
איך ניתן להפוך את הפיצה לבריאה יותר?
מומלץ להקטין את כמות הגבינה ולשדרג עם ירקות צבעוניים!
אפשר להכין את הפיצה בטוסטר אובן?
בהחלט. חשוב לשמור על טמפרטורה מתאימה כדי לא לייבש את הבצק.
כיצד אפשר לקשט את הפיצה לאחר האפייה?
לפזר עליה רוקט טרי, כמה טיפות של שמן זית טוב ולעטר בצ’ילי חריף גרוס.
האם המתכון מתאים לילדים?
בהחלט! הילדים אוהבים את הבצק הזה ומעורבים בהכנה. תנו להם לבחור תוספות!
אם הגעתם עד לכאן, מה שאתם צריכים עכשיו זה רק לשחזר את הפיצה המדהימה הזו בבית. אל תשכחו לשתף את המתכון החינני הזה עם חברים ובני משפחה. חוויות אוכל טובות, בזכותכם!
"`