גלה את המתכון למרק בשר תימני אמיתי
מרק בשר תימני אמיתי
המרק הזה הוא תופעה! כשמדברים על מרק בשר תימני, מדברים על ארוחה מלאת טעמים וניחוחות שמשגעים את החושים. מדובר במתכון שמוליד זכרונות מתוקים של משפחה, אווירה חמימה ובילויים מסביב לשולחן. כל ביס הוא חגיגה של טעמים, המעניקים חוויה חמימה שמוזגת לתוכנו את כל טוב של מסורת תימנית. אם אתם מתכננים לארח חברים, או פשוט רוצים לחמם את הלב בבית, המתכון הזה כאן כדי להציל אתכם מהשגרה. מהיום, מרק בשר תימני הוא הבית שלכם!
זמן ומינונים:
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 2 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מינונים: כעשרה סועדים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המרק המדהים והאגדי הזה, אנחנו צריכים לא רק את המרכיבים הבסיסיים, אלא גם את הטאץ' המיוחד שלנו שיגרום למרק להיות פשוט מושלם. כך נצטרך:
- 1 ק"ג בשר בקר (צלי, נתח רך)
- 1 בצל גדול, קצוץ גס
- 2 גזרים, קלופים וחתוכים לחצאים
- 1 קישוא גדול, חתוך לקוביות
- 4-5 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לרבעים
- ½ כוס גרגרי חומוס (מומלץ להשרות קודם בלילה)
- 4 שיני שום, כתושות
- 2-3 כפות שטוחות של כמון טחון
- 1 כף שטוחה של קימל טחון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות שטוחות של שטיח תימני (באזליק או בזיליקום יבש)
- 4 כוסות מים (או יותר לפי הצורך)
לאחר אספת המרכיבים, אפשר להשתמש במרכיבים חלופיים אם תרצו לעשות זאת בגרסה טבעונית או ללא גלוטן. אפשר להמיר את הבשר בפרוסות טופו או בשעועית שחורה כדי לקבל טעמים שונים ולשדרג את הניחוחות של המרק.
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את כל מה שדרוש, הגיע הזמן ליצור את הקסם על הכיריים!
- מחממים סיר גדול על חום בינוני ושמים בו 2 כפות שמן זית.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומקפיצים אותו עד שהוא זהוב ונעים.
- מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו כ- 5-7 דקות מכל הצדדים.
- כשהבשר משנה צבעו, מוסיפים את הגזרים, השום והגרגרי חומוס שמשה מרטבה בלילה.
- מוסיפים את הכמון, הקימל ואת השטיח התימני, ומערבבים היטב עד שהטעמים משתלבים בכול.
- ממלאים את הסיר במים עד שהכול מכוסה.
- מבשלים את המרק על חום נמוך במשך כשעתיים, עד שהבשר רך ונשבר.
- שמים את תפוחי האדמה ואת הקישוא ומבשלים 30 דקות נוספות.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומסננים את המרק אם יש צורך.
- מגישים עם חלה חמה או עם אורז לבן בצד, וזהו, המרק המושלם מוכן!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשלוקחים את המתכון המדהים הזה, תוכלו לחשוב על כמה רעיונות לשדרוגים ותוספות. למשל, אפשר להוסיף כוסברה קצוצה להקפצה בסוף, או לשדרג אותו בעזרת מעט רוטב חריף לקצת יותר טעם. אם אתם אוהבים את האוכל שלכם עם חריף, פפריקה חריפה עשויה להיות תוספת נהדרת. גם מדובר באפשרות נפלאה להגיש עם חמוצים ביתיים בצד, שמוסיפים קצת חמצמצות לתוך חוויות המרק.
שאלות ותשובות
מה המנה המשלימה הטובה ביותר למרק הזה?
זוהי בהחלט שאלה נפוצה! חלות חמות מאוד מתאימות בצורה מושלמת, אבל אני ממליץ לנסות להגיש אותו גם עם אורז בסמטי כדי ליצור שילוב חמים ומסונגר.
האם אפשר להכין את המרק הזה מראש?
בהחלט! זו יכולה להיות משימה נפלאה להכין אותו יום קודם ולשמור במקרר. טעמים ממש מתגבשים יחד והתוצאה תהיה אפילו טובה יותר.
האם ניתן להקפיא את המרק?
כן, פשוט הקפיאו אותו במיכלים אטומים, ואפשר להפשיר אותו בשעות הבאות. מדובר במרכז כזה שהוא מתפקד מצויןגם כשהוא מצונן!
איך נשמור על בשר רך במרק?
הדבר הטוב ביותר הוא לבשל את הבשר על חום נמוך למשך זמן קצר, כך הוא יתבשל לאט ויהיה רך נורא. הוספת מעט מים גם תעזור.
האם יש עוד ירקות שאפשר להוסיף למרק?
בהחלט! הוספה של קישואים, תפו”א, גזר, ומגוון ירקות כמו קולרבי לא רק מוסיפה טעמים, אלא גם תרמה לגיוון במרק!
האם ניתן להכין את המרק מבלי חומוס?
כן, אם אין לכם חומוס, אפשר לשים פטריות או אפילו בצל נוסף כדי לשמור על המרק עשיר ומעושר בטעמים.
מה עושים אם המרק יוצא סמיך מדי?
סביר להניח שתוספת מים תעזור. תמיד אפשר להוסיף מעט מים עד הסמיכות הרצויה.
איך אני יודע אם הבשר מבושל כראוי?
על הבשר להיות רך ונשבר בקלות עם מזלג.
האם אפשר להכין מרק תימני גם עם עוף במקום בקר?
בהחלט! מדובר באופציה נהדרת והמרק יוצא גם טעימה בגוון שונה עם עוף.
האם ניתן להשתמש במספר סוגי בשרים?
כן, לחלוטין! שילוב של בשרים שונים יכול לשדרג את הטעמים והמרקמות של המנה.
אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ובני משפחה! הם יואילו מאוד תודה לכם על ההפתעה הקולינרית שהם מעולם לא שכחו.