עוגה מקמח תפוחי אדמה פרווה שתשגע אתכם!

עוגה מושלמת מקמח תפוחי אדמה פרווה

עוגות תמיד היו שם כדי לרומם אותנו ברגעים קשים. תחשבו על זה: יום קשה בעבודה, החבר שלכם שבר את הלב, או סתם לא בא לכם לצאת מהבית – עוגה יכולה להיות פתרון מדהים ומאה אחוז ממכר. היום, אנו מכינים עוגה שמבוססת על קמח תפוחי אדמה שאת רובם לא מכירים – ולא רק שזה מדהים, זה גם פרווה! חיי הבריאות! כל מי שיתנסה במתכון הזה ישאל את עצמו איך לא ניסה את זה קודם. יש משהו מלהיב בנוגע למרכיבים הפשוטים שמתחברים יחד למשהו כל כך גבוה, נימוח ומעלף.

זמן הכנת המתכון

  • הכנה: 20 דקות
  • אפייה: 40 דקות
  • סה"כ: 1 שעה
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: כ-8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו כשכולנו יודעים כמה זה מדהים, בואו נבחן את העולם של המצרכים. אתם תראו שזו עוגה שדורשת לא יותר מידי עבודה. הכמיהה למשהו מתוק ונימוח תבוא מהמרכיבים הבסיסיים הבאים:

  • 250 גרם קמח תפוחי אדמה
  • 200 גרם סוכר (אפשר גם חצי חצי עם סוכר קוקוס)
  • 4 ביצים
  • 150 מ"ל שמן צמחי
  • 200 מ"ל מים פושרים
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון (אם רוצים)
  • קורט מלח
  • ו-1 כפית תמצית וניל

כמובן, יש לכם את החופש להתנסות עם המצרכים. לדוגמה, אם אתם רוצים גרסה טבעונית, ניתן להחליף את הביצים עם רסק תפוחים!

שלבי ההכנה

בואו נגיע לעניין האמיתי, כי אחרי כל התיאורים המבעבעים על עוגת תפוחי האדמה הפרווה הזאת, הגיע הזמן ללמוד איך מכינים אותה!

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומכינים תבנית גדולה לעוגה.
  2. בקערה גדולה, אנו מערבבים את קמח תפוחי האדמה עם הסוכר, אבקת סודה לשתייה, קינמון וקורט מלח.
  3. בקערה נפרדת, אנו מקציפים את הביצים עם השמן ותמצית הווניל עד שהן מקבלות צבע בהיר ומעט קצפי.
  4. לאט לאט, מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הנוזלית, ומערבבים עד שהכל מתאחד.
  5. מוסיפים את המים הפושרים בהדרגה ומערבבים עוד קצת.
  6. מעבירים לתבנית ואופים את העוגה למשך 35-40 דקות, עד שהיא מתייצבת מעט וניתן לבדוק בעזרת קיסם.
  7. לאחר האפייה, ניתן להשאיר את העוגה להתקרר בשולחן לזמן קצר וחלוק לאנשים שאוהבים מתוקים!

מובן שמומלץ להמתין כמה דקות ולתת לעוגה להתקרר לפני שחותכים אותה. זה הזמן לשתות כוס קפה או תה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

לכל מי שאוהב לגוון – כאן מגיעה החלק המשוגע! יש המון אפשרויות לשדרג את העוגה. אפשר להוסיף אגוזים קצוצים, שוקולד מריר צ׳יפס או קוקוס טחון לערבוב. גם פירות יבשים יכולים להחיות את העוגה בצורה מדהימה.

אם אתם רוצים לשדרג את הסגנון, אפשר להניח על העוגה סירופ שוקולד למטה, קוקוס קלוי מלמעלה או אפילו אבקת סוכר כדי להביא את זה לגבהים חדשים.

שאלות ותשובות

מה טעם עוגת תפוחי האדמה? מדובר בטעם מתוק עם נגיעות של אגוזים ותבלינים, וזה מאוד משגע!

איך אני יודע אם העוגה מוכנה? פשוט דקרו את העוגה עם קיסם, אם הוא יוצא יבש אז היא מוכנה.

האם אפשר להכין את העוגה ללא סוכר? בהחלט! ניתן להשתמש בממתיקים טבעיים כמו מייפל או סירופ אגבה.

האם אפשר לשמור את העוגה במקפיא? כן, הכי טוב לאחסן אותה במיכל אטום כדי לשמור על טריות.

מה ההמלצה להגיש את העוגה? אפשר ללקק את האצבעות ככה פשוט – או לשדרג עם כדור גלידה ליד.

איפה אני יכול לקנות קמח תפוחי אדמה? ניתן למצוא כמעט בכל חנות מזון בריאות גדולה או בחנויות המיוחדות.

האם עוגה זו מתאימה לאורחים צמחוניים? בוודאי! היא מתאימה גם לאורחים טבעוניים אם נשתמש בהחלפת הביצים.

מה ניתן לשתות עם העוגה? ניתן לשתות קפה, תה או גם קקאו חם – הכל תלוי בטעם שלכם.

האם אפשר להכין גביע קינוח עם העוגה? בהחלט! אפשר לחתוך לקוביות ולפרוס עם רוטב שוקולד!

כיצד לעצב את העוגה? ניתן להביא אותה עם צורת חלל או לקשט עם לקצפת מלמעלה – מושלם לכל אירוע!

אל תשכחו! עוגות הן הזדמנות מחממת לב וטעימה לגמרי, ואם אתם אוהבים את המתכון הזה, שתפו גם את החברים ברשתות החבריות שלכם! כולם צריכים טעם ממכר!

אבטחת אירועים אוכל ומסעדות אופנה אירוח ונופש אירועים בשטח אלכוהול בר / בת מצווה הרצאות חתונות כללי מוסיקה לאירועים מסיבת רווקים / רווקות מתכונים מתנות פעילויות צילום אירועים שירותים לאירועים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
ברכות להצעת נישואין שלא תשכחו לעולם
ברכות להצעת נישואין – המילה המנצחת! אם אתם לא בטוחים איך לברך את החברים או המשפחה שהתארסו, אל דאגה!...
קרא עוד »
אוק 26, 2024
משמעות השם רז: פירוש לפי הקבלה והניסים.
כל מה שרצית לדעת על השם רז איפה זה התחיל? מקור השם רז השם רז הוא שם עברי עתיק, המוכר בעיקר בסביבות...
קרא עוד »
אוק 24, 2024
משמעות השם מילנה: פירוש ופרטים לפי הקבלה
שמות בשיחה: מילנה - הכל מה הכל! מה מספרים לנו על השם מילנה? מילנה הוא שם המגיע משפות סלביות, כשבמרכזו...
קרא עוד »
אוק 19, 2024