מרק בצל
אפרת הדר

אפרת הדר

אפרת הדר היא מעצבת אירועים במקצועה. היא עוסקת בתחום ההפקות והאירועים עוד במהלך לימודיה במכללת שנקר בפקלטה לעיצוב. אפרת נושמת וחיה את עולם האירועים, והבלוג נכתב לצורך הענקת טיפים ורעיונות לקהל הרחב עבור הפקת אירועים שונים.

מרק בצל: טעים ובריא במיוחד!

אחד המרקים האהובים ביותר הוא מרק בצל, אם מכינים אותו בצורה נכונה, אז זה יכול להיות מעדן נהדר לחורף. בשביל זה צריך להחזיק את המתכון הנכון

איך מכינים מרק בצל בצורה נכונה

יש מאכלים שאפשר למצוא להם מתכונים רבים, לעיתים הם עוברים בירושה מדור לדור, לעיתים מדובר במתכונים שמשתדרגים עם הזמן בזכות מרכיבים ושילובים שונים. מתכון מוצלח למרק בצל הוא כמעט אחיד, לא נראה בו שינויים רבים, הוא לא צריך להיות משודרג, אך אם מכינים אותו בצורה טובה, הוא יכול להיות נפלא, לא משנה איפה ומתי מכינים אותו.

מרק בצל נחשב לאחד המרקים הפופולאריים ביותר, לא רק בישראל אלא בכלל. הוא אומנם מוכר כמרק צרפתי, ואכן בכל מסעדה שמכבדת את עצמה בצרפת ניתן ליהנות ממרק משובח, אך גם אנחנו יכולים להכין אותו אצלנו בבית, אם רק יהיו לנו את המצרכים הנכונים ונעבוד על פי המתכון. מן הסתם, אנחנו נצטרך להשתמש בכמות מצרכים שתספיק לכמות הסועדים בארוחה.

כיצד מכינים מרק בצל?

מה צריך בשביל מרק בצל? 7 בצלים בגודל בינוני, רבע כוס שמן או 60 גרם חמאה, 2 כפות גדושות של קמח לבן, כף גדושה של אבקת מרק בצל, וכן אם רוצים להקרים אותו אז יש להשתמש ב-150 גבינה צהובה מגורדת.

בשלב הראשון קולפים את הבצלים וחותכים לפרוסות לא עבות ולא דקות, מחממים בסיר את החמאה או השמן, מטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שחום, זה לוקח קצת זמן אז צריכים להיות סבלניים.

בשלב הבא, מוסיפים לסיר המרק את הקמח ומערבבים חצי דקה, מוסיפים מים ואבקה יחד עם תבלינים על פי הטעם. רצוי שלא יהיה חריף או מלוח מדי, כמובן. מבשלים על להבה נמוכה עד שהמרק נהיה סמיך.

בשלב האחרון מוזגים את המרק לקערה חסינת חום, מניחים עליה את הגבינה הצהובה ומחממים בתנור על מצב גריל במשך דקה-שתיים.

לא חייבים לשים גבינה צהובה, אך זה בהחלט מוסיף לטעם והופך את המרק שלנו להרבה יותר מיוחד וטעים.

Share this post