חזה עוף בטמפורה ברוטב חמוץ מתוק בהרבה טעמים

חזה עוף בטמפורה ברוטב חמוץ מתוק

יש המון סיבות שבגללן אנחנו אוהבים אוכל. לפעמים זה בגלל הטעמים, לפעמים בגלל הניחוחות, ולפעמים פשוט בגלל היכולת שלנו לשדרג ארוחה בסיסית למשהו מדהים וממכר שגורם לכולם לרצות ללקק את האצבעות. האמת היא, שאף אחד לא עמד בפני המנה הזו: חזה עוף בטמפורה, מצופה בטמפורה אוורירית, עם רוטב חמוץ מתוק מעליו, שמקפיץ את הטעמים לשיאים חדשים. מדובר במנה מושלמת לכל אירוע – מפגישת ערב עם חברים ועד לחגיגת יום הולדת. כשאני מגיש את המנה הזו, אני תמיד מקבל מחמאות, ולאחרונה התחלתי לחשוב שהיא באמת משגעת! אז בואו נכין את המנה הזו יחד!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: 60 דק'
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיקה ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את חזה העוף בטמפורה ברוטב חמוץ מתוק, אנחנו צריכים לאסוף כמה מרכיבים, שתכלול טעמים מתוקים, חמוצים, פריכים ורכים בו זמנית. המנה הזו היא כמו נשיקה מאמא – אגדי!

  • 500 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות
  • 100 גרם קמח (אפשר קמח ללא גלוטן)
  • 2 ביצים
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית תיבול לפי טעמכם האישי (כמו שום ריחני או תיבול לפיצה)
  • 200 מ"ל מים קרים (חשוב!)
  • שמן סויה לטיגון

מרכיבים חלופיים

אם אתם מעוניינים בגרסה בריאה יותר, אתם יכולים להשתמש בחזה הודו במקום חזה עוף. כמו כן, ניתן להמיר את הקמח בקמח חומוס או קמח תפו”א להקלה על העיכול.

רוטב חמוץ מתוק

  • 2 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות חומץ בן ליים
  • 4 כפות דחוסות של דחוס סוכר חום (או במקום: דחוס מייפל)
  • 1 כפית קינג פיש (להגזמה של טעם)
  • 1-2 שיני שום, קצוצות דק

הרוטב הזה מוסיף למנה טעם מעלף שמשלים את העוף בצורה מושלמת. תתארו לעצמכם איך כל ביס מכיל פריכות, רכות וחמיצות מתוקה בטעמים שעוקצים את החיך – והחיים מתחילים להרגיש טיפה יותר שמחים!

שלבי ההכנה

אחרי שאספנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להתחיל בהכנה. המתח מתחיל עכשיו! נצא לדרך:

  1. נחמם שמן בסיר עמוק או במחבת. כדאי להביא את השמן לטמפורה גבוהה.
  2. בקערה, נניח את חזה העוף ונתבל עם פפריקה, מלח וכמון. נוודא שכל הרצועות מצופות בתיבול.
  3. בקערה נוספת, נחצה את הביצים ונערבב עם מים קרים.
  4. נוסיף את הקמח לתערובת הביצים ונערבב עד שאין גושים.
  5. נעטוף את רצועות העוף בתערובת הטמפורה ונניח אותן בזהירות בשמן החם.
  6. נטגן עד שהעוף מזהיב ופריך, כ-4-5 דקות.
  7. נעביר את רצועות העוף המוכנות לנייר סופג כדי לספוג את השמן העודף.

הכנת הרוטב

  1. בקות בכל הרכיבים של הרוטב בסיר קטן.
  2. נבשל על להבה נמוכה תוך ערבוב רציף עד שהסוכר מתמוסס.
  3. נביא לרתיחה קלה ואז נסיר מהכיריים.

אסור לשכוח לטעום את הרוטב! אחרי שגילינו שהרוטב שלנו מוכן, נוכל לשפוך את הרוטב החם על רצועות העוף המטוגנות.

שדרוגים ותוספות

כדי לקחת את המנה לשלב הבא, אפשר להוסיף מעט שקדים קצוצים מעל – הם נותנים מרקם פריך נוסף. אפשר גם לשדרג על ידי הוספת ירקות מוקפצים (כמו ברוקולי, גזר וטפיוקה) מעל העוף, או להגיש על מצע של אורז מתוק!

שאלות ותשובות

האם ניתן להשתמש בשמן זית לטיגון?
שמן זית הוא לא האופציה הטובה ביותר לטיגון עמוק, מכיוון שהוא ישנה את הטעמים. מומלץ להשתמש בשמן סויה או בשמנים ניטרליים.

מה החלופה הבריאה ביותר לחזה עוף?
החלופה הבריאה ביותר היא חזה הודו, שהוא דל פחמימיות ונחשב למזון מופחת יותר בשומן.

האם ניתן לאכול את המנה קרה?
למרות שזה יכול להיות מעניין, חזה עוף בטמפורה בדרך כלל פוגע בטמפרטורה כאשר הוא מתקרר. מומלץ לאכול אותו חם.

איך לשמור על פריכות העוף?
עדיף לא לשים את העוף המוכן בכיסוי, הוא יספוג לחות. זהו טפח טטרר מרהיב במיוחד!

האם ניתן לשמור את המנה במקפיא?
כן, ניתן לשמור את המנה במקפיא, אך מומלץ להקפיא את העוף ללא רוטב. לפני ההגשה, כדאי לחמם מחדש ולטגן שוב במעט שמן.

האם אפשר להכין את זה בתנור?
כן, זה אפשרי. בשיטה זו יש להניח את רצועות העוף על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולשתף במעט שמן ולהכין בטמפ' של כ-200 מעלות.

האם הרוטב מתאים לשימוש עם ירקות?
בהחלט! רוטב חמוץ מתוק הולך מצוין עם ירקות מוקפצים והמנה יוצאת משגעת.

אפשר להכין את זה יום מראש?
העוף יכול להיות מוכן יום לפני, אך כדאי להכין את הרוטב למועד ההגשה כדי שהמנה תישאר פריכה ולא ספוגה.

מה הכלים המומלצים להכנה?
כדאי להשתמש במחבת עמוקה לחימום שמן וקערות לערבוב ורוטב.

האם ניתן להכין את העוף בטמפורה בגרסה טבעונית?
כמובן! אפשר להמיר את החזה בעוף בנתחי טופו או פטריות.

אז כעת, אחרי שחלקנו איתכם את המתכון המושלם הזה לחזה עוף בטמפורה עם רוטב חמוץ מתוק, אנו מזמינים אתכם לשתף את המתכון המהמם הזה ברשתות החברתיות שלכם ולהפיץ לחברים. מי לא רוצה לטעום את המנה הזו? תאכלו, תהנו, ושיהיה שעת תה מאושרת!

אבטחת אירועים אוכל ומסעדות אופנה אירוח ונופש אירועים בשטח אלכוהול בר / בת מצווה הלכה הרצאות חתונות כללי מוסיקה לאירועים מסיבת רווקים / רווקות מתכונים מתנות פעילויות צילום אירועים שירותים לאירועים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
המתכון הסודי לעוגת גבינה אפויה עם שמנת מתוקה
עוגת גבינה אפויה עם שמנת מתוקה - מתכון מושלם שישגע את הטועמים! אתם לא תאמינו, אבל יש מישהו שלא אוהב...
קרא עוד »
פבר 04, 2025
עדשות למצלמות קנון – איך בוחרים עשה בצורה נכונה
כשאנחנו רוכשים מצלמה מסוג כזה או אחר, עלינו לקחת בחשבון, שהעדשה הבסיסית שלה היא אומנם טובה ואיכותית,...
קרא עוד »
נוב 19, 2020
"פירוש משמעות השם הנריחשוב, לפי הקבלה."
הכל על השם הנרי: משמעות, מקור ואנשים מפורסמים מהו מקור השם הנרי? השם הנרי מקורו בשפה הגרמנית, והוא...
קרא עוד »
אוק 15, 2024