מרק בטטה וגזר עם קרם קוקוס שלא תוכל לפספס!
מרק בטטה וגזר עם קרם קוקוס
בואו נדבר על אחד מהמרקים הכי טעימים שיש, כזה שיכול לחמם את הנשמה וגם את הגוף! אם אתם מחפשים מתכון שיפקח לכם את החושים ויביא את החורף לטעם מתוק של בטטה וגזר, הגעתם למקום הנכון. מרק בטטה וגזר עם קרם קוקוס הוא מושלם! הוא ממש משגע, מתמוסס בפה ומביא את כל הפוטנציאל של המרכיבים הפשוטים, לכדי חוויה מדהימה. זהו מתכון שהוא לא רק קל להכנה, אלא גם מרהיב מבחינה ויזואלית ומלא בטעמים עשירים. עשו לעצמכם טובה, הכינו את המרק הזה וגלו מה זה אומר לאכול את המנה המושלמת!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת נציג את מרכיבי המתכון, שהם בדיוק מה שעושים את המרק הזה למיוחד כל כך. אגב, אחד היתרונות הגדולים של מרק בטטה וגזר הוא שהמרכיבים זמינים בכל בית, ובחלק מהמקרים אפילו יש את הכול במקרר שלכם. אז יאללה, נתחיל!
- 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות
- 3 גזרי דינוזואר (מאחלים לכם שיצאו מהדינוזואר הזה, לא?) קלופים וחתוכים לגבעות
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 ס"מ ג'ינג'ר טרי, קצוץ (או קפוא)
- 400 מ"ל קרם קוקוס
- 1 ליטר מרק ירקות (או מים אם אתם בקטע של חיסכון בפחמימות)
- מלח ופלפל עפ"י הטעם
- שמן זית
- מעט כמון ותבלינים אהובים (כמו כמון או קארי) – זה מוסיף טאץ’
- קוביות טופו או קנוניות תפו”א – לאלו מכם שמחפשים טוויסט מופלא!
אז אם יש לכם גבולות תזונתיים ולא רוצים את המרק הזה עם סויה או עשבי תיבול, אתם יכולים לגמרי ללכת על גרסה טבעונית או ללא גלוטן. המרק הזה ממש גמיש והמגוון שלו הוא אגדי!
שלבי ההכנה
כעת נעבור לשלבי ההכנה של המרק. אל דאגה, אין כאן מזומנים של זמן או עבודה קשה. בואו נתחיל!
- מחממים שמן זית בסיר גדול על חום בינוני. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיהיה שקוף.
- מוסיפים את השום והג'ינג'ר המגורדים ומערבבים במשך כ-1-2 דקות, עד שמעלף האוויר יתפזר.
- מוסיפים את הבטטות והגזר ומערבבים היטב כדי שיתכסו בשמן.
- לאחר מכן, מוסיפים את המרק או המים ומביאים לרתיחה.
- מכסים ומבשלים 20 דקות, עד שהירקות רכים.
- מורידים מהכיריים ומכסים את התערובת עם קרם הקוקוס. מערבבים היטב.
- טוחנים את המרק בעזרת בלנדר ידני או בלנדר רגיל, עד שהמרק יהיה חלק כמו משי.
- שמים שוב על הכיריים ומוסיפים מלח, פלפל ותבלינים לפי הטעם. מבשלים עוד 5 דקות, כדי לאחד את הטעמים.
- מניחים ליטר מים רותחים בסיר קטן תוך כדי המתנה, ובעזרתו מוסיפים מעט לשידור החי שלה מרק גבינות אהוב עליכם.
- מניחים במרכז הצלחת או קערת הגשה, ומקשטים עם עוד קוביות קרם קוקוס.
ברגע שכל זה מוכן, יתכן ואפילו תשאלו את עצמכם איך יכול להיות שדבר כזה עדיין לא קיים על שולחנכם; הרי מדובר ביצירת מופת של טעמים ובריאות באותו זמן. ברגע הזה, מרק בטטה וגזר ישמור על רלוונטיות למשך שנים רבות!
תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון
אחת מהדברים הכי כיפיים במתכון הזה הוא שניתן לשדרגו ולבצע בו שינויים לפי ההעדפות האישיות שלכם. בואו נדבר על תוספות שאפשר לשלב:
- קוביות של טופו קשה ופריך להוספה של חלבון
- חמוציות מיובשות או פקאנים קלויים – יוצרים טוויסט מרענן עם מתיקות
- כמה קוביות של תפוחי אדמה בשביל שדרוג הפחממות
- שקדים טחונים / אגוזי לוז קלויים לקישוט
- רוטב צ׳ילי מתוק או עשבי תיבול טריים – חייבים את הטוויסט הזה!
שאלות ותשובות
מה ניתן לשים במקום קרם קוקוס?
אחד הטריקים הנהדרים הוא להחליף את קרם הקוקוס בחלב שקדים או יוגורט צמחים. זה עדיין ישמור על נוזליות המרק וגם יכניס חלבון!
האם אפשר להכין את המרק הזה מראש?
בהחלט! קל להכין אותו מראש, פשוט שמרו במקרר בסקלה של עד 3 ימים. אם הוא התמצק קצת, פשוט הוסיפו עוד מרק או מים בזמן החימום.
האם ניתן להקפיא את המרק?
כן, בהחלט! אחרי שהמרק התקרר לחלוטין, ניתן להקפיא אותו. כשאתם רוצים ליהנות ממנו שוב, רק קוטעים או מחממים אותו במחבת.
מה ניתן להוסיף למרק כדי לשדרגו?
אפילו גבינת פטה מפוררת או תיבול כמו אורגנו טרי יעשו את העבודה – זו הדרך להפקיד את עצמכם עם תיבול מעולה!
האם ניתן להכין את המרק הזה גם בסיר לחץ?
ודאי! פשוט כנסו הכל לסיר לחץ ותבשלו כ-10 דקות. אחרי זה, תנו לו להתקרר ולאחר מכן טוחנים אותו.
איך אפשר להפוך את המרק לחריף?
להקפיץ עם פלפל חריף או לשים מעט רוטב סרירצ׳ה – ככה תיצרו טעמים מפתיעים במרק.
האם אפשר להשתמש בתבלינים אחרים?
בהחלט! תהיו יצירתיים! אתם יכולים להוסיף קימל, פפריקה או אפילו סבון מורכבות מיוחדות. המגוון הוא אינסופי.
האם אפשר להכין מרק בטטה עם ירקות נוספים?
ודאי, אפשר להוסיף כרובית, ברוקולי או אפילו תרד! תמיד אפשר לאלתר…
מה כדאי להגיש לצד המרק?
לחם פריזאי, קרואסון עם גבינה או אפילו הרצות של פוקצ'ה. כל דבר יילך!
לסיום, למה אתם מחכים? אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשתפו את זה רק עם השכנים, הפיצו את אהבת המרק בכל הרשתות החברתיות וגרמו לאחרים לנסות! שימו זאת ברשימה שלכם, מכיוון שאתם תופתעו מהפלא הזה של טעמים!