עוגת תפוחים עם בצק פילו שתשגע אתכם!
מתכון לעוגת תפוחים עם בצק פילו
אם אתם מחפשים קינוח שתמיד מקבל מחמאות, אתם במקום הנכון! עוגת תפוחים עם בצק פילו היא דרך משגעת להביא את הטעמים הקלאסיים למקביל עם טוויסט מודרני. דמיינו: בצק פילו פריך, שמנמן, שמקיף שכבות של תפוחים צבועים באורך יפה ובעיקר, חמוצים-מתוקים, היישר מתוך תנור. כל ביס הוא חוויה אגדית של קיץ ונעימות שמאחדת את כל בני המשפחה סביב השולחן. אז יש לכם את ההזדמנות להרגיש כמו שפים מקצועיים בלי הרבה מאמץ! לא רוצים לראות זאת? בואו נצא לדרך!
זמן הכנת המתכון: 60 דקות
רמת קושי: קל
מספיק ל: 8-10 מנות
- הכנה: 30 דקות
- אפייה: 30 דקות
הרכיבים הדרושים
בואו נצלול להתרגש ולהפוך את המטבח לזירה של ריחות וניחוחות ממש משגעים.
- 700 גרם תפוחים חמוצים (כגון גרני סמית)
- 250 גרם בצק פילו (אפשר למצוא בחנויות מיוחדות או במקפיא בסופר)
- 100 גרם חמאה מומסת
- 100 גרם סוכר חום (לגרסה דלת הסוכר, ניתן להחליף בממתיק)
- 1 כפית קינמון (וסוד קטן: לא לקמצן!)
- 1/2 כפית אגוז מוסקט (עושה את ההבדל)
- 1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים (לגרסה איכותית יותר)
- 1 ביצה (לגלזורה, מספקת ברק)
גם אם אתם טבעונים או לא יכולים לגעת בגלוטן, זכרו שיש גירסאות חלופיות! אפשר להשמיט את הביצה ולצפות במעט חלב סויה או כל סוג אלטרנטיבי אחר שדומה.
שלבי ההכנה
המתכון הוא ממש קל, אז קחו את זה בנחת!
- חולצים את התפוחים מהקליפה וחותכים לקוביות קטנות.
- מוסיפים את הסוכר, הקינמון ואגוז המוסקט לתפוחים ומערבבים בעדינות עד שהכל מצופה.
- מחממים מחבת על חום בינוני-נמוך ומוסיפים את התערובת במשך 5-7 דקות.
- מעבירים את התערובת לקערה ומניחים להתקרר.
- בזמן שהתערובת מתקררת, מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- טוחנים את הבצק פילו על משטח עבודה מישרים, ומניחים עליו את החמאה המומסת.
- לוקחים עלה פילו אחד ומניחים אותו בתבנית משומנת.
- חוזרים על הפעולה עם שאר העלים, יוצרים שיכבה כפולה של בצק פילו בתבנית.
- מניחים את תערובת התפוחים על הבצק.
- מעל התפוחים מפזרים את אגוזי הפקאן.
- כשהתערובת מרוכזת, מכסים עם שיכבה נוספת של בצק פילו.
- מזגינים את הבצק עם החמאה המומסת.
- בעזרת סכין חדה, חותכים חריצים מלמעלה על מנת שהעוגה תצא אוורירית.
- טורפים את הביצה ומניחים על הבצק בעזרת מברשת.
- אופים בתנור במשך 30 דקות עד להזהבה מושלמת.
- מניחים לעוגה להתקרר במשך 15 דקות לפני ההגשה.
וצ'יק צ'אק – יש לכם קינוח מדהים ולטעמי, אחד מהקינוחים הכי טעים שיש!
שדרוגים ותוספות אפשריות
רוצים להפוך את העוגה לעוד יותר מעניינת? יש כמה אפשרויות שדרוג מרגשות!
- ניתן להוסיף לתערובת התפוחים כמה צימוקים או דובדבנים קפואים.
- מתים על שוקולד? שימו שוקולד מריר לקוביות קטנות בתור תוספת מתוקה.
- כדי להפוך את העוגה למרקם ייחודי, ניתן להוסיף גרעיני חמנייה או טחינה למלית של התפוחים.
- רוצים ניחוח נוסף? מוסיפים כמה טיפות של תמצית וניל.
שאלות ותשובות
איך נשמור את העוגה לאחר ההכנה?
עוגת תפוחים עם בצק פילו עדיף לשמור במקרר כדי להבטיח שהקרמיות והפריכות של הבצק ישמרו. אם ממתינים מספר ימים, ניתן לחמם בתנור לחימום קל.
אפשר להכין את העוגה בלי סוכר?
בהחלט! יש המון חלופות טבעיות כמו דחף דחוס או ממתיקים טבעיים.
מה אם אני לא אוהב תפוחים?
כמובן! ניתן להמיר את התפוחים בפירות אחרים כמו אגסים, דובדבנים או אפילו פירות יער. כל פירות יער יתנו טעם מעלף!
האם אפשר להכין את הבצק פילו בבית?
אפשר להכין בצק פילו בבית, אך זה מאוד מסובך ודורש מיומנות. מומלץ להשתמש בבצק קנוי ולא להתקמצן!
איזה רטבים מתאימים להגשה?
רטבים כמו רוטב קרם וניל, רוטב שוקולד או אפילו שלולית קצפת הופכים את העוגה למושלמת!
מה אם אני אוהב טעמים יותר מתוקים?
אפשר להוסיף עוד סוכר לתפוחים, או למחטף עם רוטב מתוק מעל!
אם חסר לי בצק, מה לעשות?
אם חסר לכם בצק פילו, ניתן לחינם להמירו בבצק עוגיות או אפילו בתחום דומה אחר.
בהצלחה, חייבים ללטף את הבצק לא?
בצק פילו זקוק לאהבה, כך שמומלץ לטפוח עליו בעדינות תוך כדי הכנת הקינוח.
באיזה שעה הכי טוב להגיש את העוגה?
כשהעוגה מחממת לבבות, הגיע השעה להגיש! בעצם, תמיד זה מתאים – דאגו להגיש חם!
איזה משקה הכי מתאים עם העוגה?
יופי! אחרי כל התשובות, כדאי להמליץ על קפה, תה חם או אפילו שוקו!
איך אפשר לעזור לכם ליהנות מהעוגה המושלמת הזו? שתפו את המתכון ברשתות החברתיות, והפיצו את ההנאה לכלל החברים שלכם!