איך להכין קציצות בשר עם בטטה בסגנון ניקי ב

"`html

ניקי ב קציצות בשר עם בטטה – חגיגת טעמים

איזה כיף זה לגלות מחדש את המתכונים המסורתיים של סבתא! אז קציצות בשר עם בטטה? זה לא סתם מאכל, זה אמנות, זה זיכרונות ילדות, זה כל כך מדהים, משגע ומעלף שהלוואי שהייתם יכולים להריח את זה עכשיו! עכשיו, בואו נדבר על מתכון שמתחיל עם חומרי גלם פשוטים, הופך לחגיגה של טעמים וניחוחות, ומסיים את הערב שלכם בצורה הכי טעים שיש. מי לא אוהב לנשום את הארoma של קציצות בשר פריכות עם בטטה?

זמן הכנת המתכון: 60 דקות | רמת קושי: בינוני | מספר מנות: 4-6

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • קלות יחסית, אף אחד לא יגיד לכם שקציצות בשר זה קשה!

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך הליך ההכנה המושלם, בואו נדבר על המרכיבים שיביאו את המנה הזאת לחיים. נא לא להתפלא אם תמצאו את עצמכם רוצים ללקק את האצבעות בזמן הבישול, כי התוצאה הסופית היא פשוט אגדי!

  • 500 גרם בשר טחון (חזה עוף, בקר או תערובת)
  • 2 בטטות בינוניות, קלופות ומגוררות
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, כתושות (למה לא לקחת את הצפון?!)
  • 2 ביצים בינוניות
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/4 כוס פירורי לחם (לגרסה ללא גלוטן ניתן להשתמש בפירורי תפו”א)
  • שמן לטיגון

ועל זה אתם יכולים להוסיף עוד כל מיני תבלינים שאתם אוהבים: מעט אורגנו, בזיליקום, או אפילו קמצוץ קינמון יביאו את הקציצות שלכם לרמה אחרת לגמרי!

מרכיבים חלופיים

תמיד אפשר להתאים את המתכון לטעמים שלכם! אם אתם טבעוניים, אתם יכולים להשתמש בטופו או בקציצות שעועית לשדרוג מעניין. לא רוצים מאכל עם חלבון מהחי? אין בעיה! גבינת צאן עם תוספות פטריות היא רעיון מצוין!

שלבי ההכנה

ותשמרו על הכפית קרוב, כי אתם לא תפסיקו לטעום במהלך ההכנה!

  1. מניחים את הבטטות המגוררות במגבת ושוטפים היטב במים קרים כדי להוציא את הנוזלים העודפים.
  2. בקערה גדולה, לוקחים את הבשר הטחון ומוסיפים את הבטטות המגוררות, הבצל הקצוץ, והשום הכתוש.
  3. מוסיפים את הביצים, התבלינים, ופירורי הלחם. כל העושר הזה הולך לעצב את הקציצות המושלמות!
  4. לשים היטב את התערובת עד שהכל מתאחד כמו חיילים במצעד!
  5. מניחים את התערובת המוכנה במקרר למשך 15 דקות כדי שהקציצות יתייצבו.
  6. מחממים שמן במחבת על חום בינוני ומחממים אותו היטב.
  7. בעזרת כפית, יוצרים קציצות בגודל של כדור פינג פונג ומניחים בזהירות על המחבת.
  8. מטגנים כל צד עד שהקציצות משחימות. בערך 5-7 דקות על כל צד.
  9. כשהקציצות מוכנות, מניחים אותן על נייר סופג כדי שהשמן העודף יספוג.
  10. מגישים עם סלט צד מרענן או עם פירה בטטה, וכמובן – עם הרבה מאוד אהבה!

שדרוגים ותוספות אפשריים

כבר השגנו קציצות בשר משוגעות, אבל למה להפסיק כאן? אתם יכולים להוסיף כמה וכמה תוספות שיותירו את האורחים שלכם פעורי פה.

  • לתוספת חריף: ניתן להוסיף פלפל חריף קצוץ לתערובת ואפילו להגיש עם רוטב חריף!
  • לגרסה עשירה: חתיכות גבינת פטה בתערובת יעשו פלאים!
  • להגשה חגיגית: קשטו עם רוטב יוגורט עם תיבול לימוני.
  • לפתיחה משגעת: הניחו את הקציצות על מצע של טחינה וסלט ירקות טרי!

שאלות ותשובות

מהם היתרונות הטבעיים של הבטטה?
בטטה היא מקור מצוין לסיבים תזונתיים, ויטמינים כמו A ו-C וקלוריות נמוכות, מה שהופך אותה למרכיב בריא בכל מנה.

האם ניתן להכין קציצות בטטה עם בשר עוף?
בהחלט! בשר עוף מוסיף קלילות ומפחית את שומן הבשר, והטעמים פשוט מרהיבים.

איך יודעים שהקציצות מוכנות?
כאשר הקציצות משחימות בצדדים והן רכות למגע, זה הזמן להוציא אותן מהמחבת.

כמה זמן אפשר לשמור קציצות במקרר?
אתם יכולים לשמור קציצות מכוסות היטב במקרר למשך עד 3-4 ימים. בכל שארית תוכלו לחמם במיקרוגל או במחבת.

כיצד ניתן להקפיא קציצות?
הקפיאו את הקציצות על מגש, ולאחר שיתייצבו, העבירו לשקית ואקום לשמירה ממושכת.

האם ניתן לשדרג את המתכון עם תוספות טבעוניות?
בהחלט! ניתן להוסיף טופו או אפילו עדשים מבושלות כדי לשדרג את המנה לעשירה בבריאות.

מה ניתן להגיש לצד קציצות הבשר?
סלט ירקות קצוץ או רוטב טחינה הוא תוספת אידיאלית שתחמיא לקציצות שלכם.

האם אפשר להכין את המתכון בפנים בתנור?
כן! אפשר לאפות את הקציצות בתנור על טמפרטורה של 180 מעלות במשך כ-25 דקות.

האם אפשר לגוון עם תבלינים?
בהחלט! תבלינים כמו קימל, אורגנו או רוזמרין יכולים להוסיף לעושר הטעמים של המנה.

כמה תבלינים כדאי להוסיף לכל עיסת קציצות?
שימוש בכפית או שתיים בכל תבלין יכול להיות המתכון הרשמי שלכם לשדרג את המנה!

אם אהבתם את המתכון, אל תהססו לשתף אותו ברשתות החברתיות שלכם ולהפיץ את הבשורה לחברים! חוויית בישול והנאה לא נגמרות כאן.

"`

אבטחת אירועים אוכל ומסעדות אופנה אירוח ונופש אירועים בשטח אלכוהול בר / בת מצווה הלכה הרצאות חתונות כללי מוסיקה לאירועים מסיבת רווקים / רווקות מתכונים מתנות פעילויות צילום אירועים שירותים לאירועים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
מה פתוח בתשעה באב? גלו את ההפתעות!
מה פתוח בתשעה באב? תשעה באב הוא יום חשוב בלוח השנה העברי, אשר בו אנו מציינים את חורבן שני בתי המקדש....
קרא עוד »
אוק 23, 2024
פירוש ושמעות השם סוהא לפי הקבלה.
סוהא - הכל על השם המיוחד! מה מקור השם סוהא? השם סוהא הוא שם עברי נפוץ בקרב נשים, אך יש לו שורשים בערבית....
קרא עוד »
אוק 27, 2024
גלה מהי השפה המדוברת בקניה?
```html האם קניה מדברת שפה אחת או יותר? כל מה שכדאי לדעת! קניה, מדינה קסומה ומגוונת, מתהדרת בתרבויות רבות...
קרא עוד »
ינו 09, 2025