סלט פסטה קר 10 דקות פרווה שכולם מתים עליו

סלט פסטה קר – טייק מושלם לפיקניק!

לא משנה אם זה יום חמישי בערב או שבת בבוקר, סלט פסטה קר הוא תוספת מדהימה, ממכרת לגמרי, שמתאימה לכל ערב משפחתי, מסיבת יום הולדת או פיקניק בטבע. מדובר במאכל שנמכר לרוב בטייק אווי, אבל באמת שמדובר במנה שעליכם להכין בעצמכם. כך אתם בטוח תדעו מה נכנס לתוכה, ותשמרו על רמת הטריות והטעם המעלף!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מופיע בין 4 ל-6 מנות

סלט פסטה הוא לא רק טעים אלא גם מאוד משתנה. כל אחד יכול להוסיף את מה שהוא אוהב, לשדרג או לשנות את המרכיבים וכך ליצור מנה אישית ומיוחדת. זה משגע, אין ספק! ואיזה כיף להכין סלט שאפשר ללקק את האצבעות לאחר שכולם שמו עליו עיניים ממש בהתחלה.

המרכיבים הדרושים

  • 250 גרם פסטה על פי בחירתכם (פנה, ספגטי, או אפילו פוזילי)
  • 1 ליבון של גזר, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 קישוא, חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס עגבניות שרי, חצויות
  • 1 כוס פרחי ברוקולי, מבושלים קלות
  • 1/2 כוס זיתי קלמטה, חצויים
  • 1/2 כוס פטה פרוס לחתיכות קטנות (אפשר גם טופו מתובל עבור גרסה טבעונית)
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה ונענע, קצוצים גס

אחת הדברים המהנים ביותר בסלט פסטה הוא שניתן לשדרגו עם מרכיבים שונים, אפילו על בסיס עונות השנה. בחורף אפשר להוסיף אפונה, ובקיץ יש לכם שפע של ירקות צבעוניים!

מרכיבים חלופיים

  • לגרסה דלת פחמימות: ניתן להחליף את הפסטה באיטריות קולרבי או קישוא.
  • לגרסה ללא גלוטן: ניתן להשתמש בפסטה תפו”א או פסטה מקטניות.
  • לגרסה טבעונית: להחליף את גבינת הפטה בטופו קנוי בחנות או בפטה על בסיס אגוזים.

שלבי ההכנה

כעת נתחיל באותן 10 דקות קסומות, שבהן ממתינים לסלט נהדר!

  1. מכינים סיר גדול עם מים ומביאים לרתיחה.
  2. מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן עד לריכוך.
  3. ממלאים קערה גדולה עם מים קרים קפואים ומניחים בה את הפסטה המבושלת כדי לעצור את הבישול.
  4. בנתיים, מכינים קערה נוספת ומניחים فيها את יתר כל המרכיבים: הגזר, הקישוא, העגבניות השרי, הברוקולי והזיתים.
  5. סוחטים מעל את השמן זית והחומץ בלסמי, ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  6. מוסיפים את הפסטה הקרה לקערה עם יתר המרכיבים ומערבבים היטב.
  7. חותכים לקוביות קטנות את גבינת הפטה ומוסיפים הכל לתערובת.
  8. קוצצים את העשבים הטריים ומוסיפים לסלט.
  9. מערבבים שוב עם כף עץ, מתקנים את התיבול, ומניחים במקרר להיזדקק למשך 10 דקות.
  10. מגישים ומקווים שלא תכנסו למצב של "אני לא מצליח להפסיק לאכול!" לאחר מכן.

תוספות ושדרוגים אפשריים

סלט פסטה הוא בלאפה של תוספות! אפשר להוסיף תוספות כמו אגוזי לוז קצוצים, צנוברים קלויים, או אפילו פירות יבשים כמו צימוקים או משמשים. אתם יכולים ללכת גם על תוספת של חזה עוף קלוי או טופו מטוגן, כדי לקבל מנה עיקרית עשירה יותר.

שאלות ותשובות

איך ניתן לשמור את הסלט לאחר ההכנה?
לאחר ההכנה, תוכלו לשמור את הסלט במקרר בקופסה סגורה למשך 2-3 ימים.

האם אפשר להגיש את הסלט בחורף?
כמובן! סלט פסטה קר טעים בכל עונה. פשוט שדרגו אותו עם ירקות מבושלים חמים כמו תפוחי אדמה.

יש צורך לבשל את הפסטה לפי ההוראות על האריזה?
בהחלט, זה הכרחי להקפיד על זה כדי שהפסטה תהיה באל דנטה, כלומר רכה אך עם נוקשות.

מה אם אין לי חומץ בלסמי?
אפשר להמיר בחומץ רגיל או אפילו ברוטב סויה לסגנון אחר.

האם סלט הפסטה מגיע גם בגרסה חמה?
כן, אפשר פשוט להגיש את הפסטה החמה עם יתר המרכיבים מבלי לקרר!

איך הגבינה עשויה להיכנס למתכון הזה?
גבינת פטה מוסיפה טעם טעים וחמצמץ. אתם יכולים לשים את מה שאתם אוהבים או לוותר עליה.

האם יש סיכוי שהסלט שלי יהיה מכוסה רוטב?
לא חמוש בטוח, פשוט להוסיף את הרוטב בהדרגה! כך תוכלו להתאים את כמות הרוטב לפי טעמכם.

האם מתאים להעביר את הסלט בפיקניק?
בוודאי! סלט פסטה קר הוא טייק פיקניק מושלם ואגדי!

אם אני רוצה להכין אותו בשבוע שעבר, האם הסלט יחזיק מעמד?
לא מומלץ להכין אותו לא יותר מיומיים מראש בגלל ירקות רכים או שלא יזדקקו.

האם חייבים לשים זיתים?
לא, זה לא חובה! פשוט להוסיף כוח ליצור את הטעם שלכם, זה הכי טעים שיש!

נדמה לי שהאפשרויות עם סלט הפסטה המהיר והטעים הזה אינסופיות! אני מזמין אתכם לנסות את המתכון הזה, ולשתף את החוויה עם חברים, משפחה ואפילו ברשתות החברתיות. בואו נפליג יחד מסעות קולינריים, ונציף את הכוכבים עם טעמים מדהימים! Bon Appétit!

אבטחת אירועים אוכל ומסעדות אופנה אירוח ונופש אירועים בשטח אלכוהול בר / בת מצווה הלכה הרצאות חתונות כללי מוסיקה לאירועים מסיבת רווקים / רווקות מתכונים מתנות פעילויות צילום אירועים שירותים לאירועים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
האם אפשר להכין פריקסה יום לפני? כל התשובות כאן!
האם אפשר להכין פריקסה יום לפני? דמיינו לכם חגיגת יום הולדת, מסיבת בר מצווה, או ערב מפנק עם חברים, שבו...
קרא עוד »
ינו 11, 2025
פירוש ומשמעות השם איטן לפי הקבלה והמסורת.
הכל על השם איטן: המידע שלא ידעתם! מהו מקור השם איטן? השם איטן הוא שם שניתן בדרך כלל לבנים, אם כי אפשר...
קרא עוד »
אוק 10, 2024
שוקיים עוף בתנור עם תפוחי אדמה – טעים וקל להכנה
שוקיים עוף בתנור עם תפוחי אדמה אחת המנות הכי טובות שיש להכין למשפחה, לארוחת ערב או לאירוח היא שוקיים...
קרא עוד »
דצמ 17, 2024