עוגיות שקדים נמסות בפה ללא גלוטן שתרצו לנסות

עוגיות שקדים נמסות בפה ללא גלוטן

אתם יודעים את התחושה הזו כשאתם פותחים קופסה של עוגיות והארoma שלהן ממלא את המרחב? באיזשהו מקום בין עונג הקליפה למלאות הרכות, יוצאות עוגיות שקדים שמניחות בעצמן אותך בין רגעים של נוסטלגיה לבין התפנקסות המודרנית. נדמה שהן היו כאן מאז ומעולם – עוגיות נמסות בפה, מושלמות ולא מכבידות. המתכון הבא ייקח אתכם למסע טעים במיוחד, בו תוכלו ליצור עוגיות אגדי בפשטות רבה! זכור, התהליך עצמו מהווה חוויה שתגרום לכם לחייך בכל ביס!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן אפייה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל מאוד
  • מספר מנות: כ-24 עוגיות

הרכיבים הדרושים

בואו נצלול לעומק ונתבונן ברשימת המרכיבים המדהימה שתוהה שהכנתם לא ממש דורשת יכולות מקצועיות כלשהן. דווקא בגלל זה, היא יכולה להיות המענה המושלם למתיקות המושלמת על הצלחת.

  • 250 גרם שקדים טחונים (אפשר גם לקנות שקדים טחונים, ואין צורך לנסות לטחון אותם לבד)
  • 150 גרם סוכר (כמובן שניתן להשתמש בסוכר קוקוס או סוכר חום כהה)
  • 3 חלבונים (מפרידים את החלמונים מהחלבונים; זה לא תהליך מסובך בכלל)
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית (כי באמת, אתם לא רוצים לחסוך על דבר כל כך חשוב)
  • 1/2 כפית מלח
  • אבקת סוכר לקישוט (כמובן על מנת שיגיע רטט האהבה למראה)

מרכיבים חלופיים

למי שמתעניין באפשרויות נוספות, זה הזמן לדבר על החלופות. העוגיות הללו נוחות במיוחד ורבות מהן מתקבלות בעזרת שימוש בכל מיני רכיבים. אם רוצים לגרום לעוגיות להיות טבעוניות, אפשר להחליף את החלבונים בתמצית פשתן או חומסה (2 כפות פשתן טחון עם 5 כפות מים – שימו מעט בצד עד שהמרקם מסמיך). ככה תקבלו עוגיות בריאות גם בטעם!

שלבי ההכנה

עכשיו, הגענו לשלב הכי חשוב, בו נוכל להרגיש את התחושה לרגע!

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים בש bowl גדול את השקדים הטחונים עם הסוכר ומערבבים בתשומת לב.
  3. מפרידים את החלבונים ומוסיפים אותם לתערובת שקדים והסוכר.
  4. מוסיפים את תמצית הווניל והמלח וטורפים את הכל יחד עד שהכל מתאחד – אל תהססו לעבוד כאן! זה משגע ויכולה להיות תחושת הניצחון שלכם!
  5. בעזרת כפית, קחו את התערובת ויצרו עוגיות בקוטר של כ-3 ס"מ.
  6. מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. אופים במשך 15 דקות עד שהעוגיות מקבלות צבע ירוק-זהוב.
  8. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר.
  9. מפזרים אבקת סוכר על העוגיות הקרה, ומקשטים ככל שאוהבים.

עכשיו, אחרי שעברנו על כל השלבים, אפשר להתענג על הטעם המושלם של העוגיות, שפשוט נמסות בפה ומותירות טעם של עוד!

שדרוגים ותוספות אפשריים

לא משנה היכן נעשה את העוגיות הללו, תמיד יש מקום לשדרוג או תוספות, אז מדוע לא להוסיף שוקולד צ'יפס, פרוסות פירות יבשים או להתחיל ליצור מגוון של טעמים עם תוספת של קקאו? נסו להשתמש בשקדים קלויים לטעם נוסף.

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש באגוזים אחרים במקום שקדים?
כן, בהחלט! אגוזי לוז או פיסטוקים יכולים להוות תחליף מצוין, ויביאו לכם טעמים שונים ומופלאים.

כמה זמן ניתן לשמור את העוגיות?
אם תשמרו אותן בקופסה אטומה בטמפ' החדר, הן יכולות להחזיק עד שבועיים. הן גם נראות מעולות אם תקפאו אותן!

האם אני יכול להכין את התערובת מראש?
כמובן! אפשר להכין את התערובת ולהשאיר אותה מכוסה במקרר למשך עד יומיים.

האם אפשר להשתמש בחלבונים מקופסה?
יש לא מומלץ להשתמש בחלבונים מקופסה, כיוון שיתכן שהמרקם לא ייצא עבה כמו בשימוש בחלבונים טריים.

האם ניתן להפחית את הסוכר במתכון?
אפשר בהחלט להפחית את כמות הסוכר, אך כדאי לזכור שזו עוגיות די מתוקות, כך שלפחות חלק מסוכר עדיף להשאיר.

איך אפשר לדעת אם העוגיות אפויות?
העוגיות צריכות לקבל צבע זהוב קטן בצדדים, אך עדיין יהיו רכות במרכזן.

האם זה מתכון כשר?
המכילה רק רכיבים טבעיים, זהו מתכון שיכול להיות כשר בהתאם לתעודות הכשרות של כל רכיב.

האם אפשר לוותר על אבקת הסוכר?
בהחלט, אפשר גם לא לפזר אבקת סוכר אם רוצים לשמור על פשטות יותר.

האם זה מתכון שאפשר להכין עם ילדים?
בהחלט! אם הילדים יכולים לזריקת קליפות, אז הם יכולים לעזור בהכנה גם בשאר המרכיבים.

מה הסוד לעוגיות פריכות?
הסוד הוא לא לאפות את העוגיות יתר על המידה, וכך הן מקבלות טקסטורה אידיאלית – נימוחות מבפנים ופריכות מבחוץ!

אז, אם אתן או אתם רואים את העוגיות האלה בהכנה, אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים וסביבה! זה קל, זה טעים, וכמובן – זה מדהים!

אבטחת אירועים אוכל ומסעדות אופנה אירוח ונופש אירועים בשטח אלכוהול בר / בת מצווה הלכה הרצאות חתונות כללי מוסיקה לאירועים מסיבת רווקים / רווקות מתכונים מתנות פעילויות צילום אירועים שירותים לאירועים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
פירוש משמעות השם רואי שאל את הרב לפי הקבלה
השם רואי שאל את הרב – כל מה שרציתם לדעת! מה המקור של השם רואי? השם "רואי" הוא שם עברי המופיע בתנ"ך,...
קרא עוד »
אוק 28, 2024
סלט חסה עם בטטה אפויה שידליק לכם את הארוחה
סלט חסה עם בטטה אפויה - מה לא תבקשו בצלחת? דמיינו זאת: סלט חסה עם בטטה אפויה, פריך, צבעוני, ומלא בטעמים...
קרא עוד »
ינו 31, 2025
איפה הכי כדאי לפתוח חשבון בנק צעיר? גלו עכשיו!
איפה הכי כדאי לפתוח חשבון בנק צעיר? כשהיום הראשון של אוגוסט מתקרב ועם זאת גם רף גיל 18, רבים מהצעירים...
קרא עוד »
נוב 30, 2024