עוגת קינמון ואגוזים ב-5 דקות שכולם יאהבו
עוגת קינמון ואגוזים ב-5 דקות
האם אתם מחפשים מתכון עוגה מהיר, פשוט, אבל יחד עם זאת מ-ו-ש-ל-ם? הגעתם למקום הנכון! עוגת קינמון ואגוזים ב-5 דקות היא בדיוק מה שאתם צריכים כדי להפתיע את המשפחה והחברים בלי להוציא יותר מידי מאמץ. מדובר על עוגה שמשגעת את החושים ומשאירה את כל מי שטועם אותה ללקק את האצבעות. רגע, רגע – אל תמהרו לאכול אותה, יש לך כאן מתכון נהדר שאתם חייבים לנסות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 5 דקות בלבד!
- רמת קושי: קל מאוד
- כמות מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
הנה מה שתצטרכו כדי להכין את העוגה המדהימה הזו:
- 1 כוס קמח חיטה (אפשר גם קמח תפו”ח לגרסה ללא גלוטן)
- ¾ כוס סוכר – אם רוצים, אפשר להוריד לחצי כוס כדי שיהיה פחות מתוק
- 2 כפיות קינמון (לנשום עמוק, זה נהדר!)
- 1 כוס אגוזי פקאן קצוצים (אדוני הכניסו אגוזים מסוגים אחרים אם זה המועדף)
- ½ כוס שמן צמחי למשקה המושלם
- 2 ביצים
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית תמצית וניל (עושים הבדל מרענן!)
- ¼ כוס חלב (אפשר חלב שקדים לגרסה טבעונית)
- קורט מלח
שלבי ההכנה
אז הנה ההנחיות להכנה המהירה של העוגה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס ומכינים תבנית אינגליש קייק עם נייר אפיה.
- מניחים קערה גדולה ומערבבים את הקמח, הסוכר, הסודה לשתייה, קינמון ומלח.
- מוסיפים את הביצים, השמן, החלב ותמצית הווניל. מערבבים היטב עד שהתערובת חלקה.
- שמים את האגוזים הקצוצים לתוך התערובת ומערבבים מעט.
- יוצרים את התערובת בתבנית ומקשטים מעל באגוזים וסוכר נוסף על פי הטעם.
- אופים כ-30 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה והקיסם יוצא יבש.
- מניחים לעוגה להתקרר מעט לפני שמפרקים אותה מהתבנית.
- חוגגים טעמים עם חברה או משפחה!
העוגה הזו כל כך מהירה שממש תרגישו כמו שף מקצועי שנמצא במטבח. יאט ובואו לא נשכח את ה…. ריח הזה! כל השכונה תזמין את עצמה. במקביל, אפשר לנסות כמה רכיבים חלופיים. למשל, במקום אגוזי פקאן, אפשר לשים אגוזי מלך או שקדים קצוצים. תסבירו את זה למבקר הכאילו מקצועי ותראו איך הוא מתפעל.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים לשדרג את העוגה שלכם אפילו יותר – קחו את זה צעד קדימה!
- תוספת של צ׳יפס שוקולד מריר או חלב לפינוק שוקולדי.
- מעל שכבת קצפת מתוקה (אפשר גם גרסה טבעונית) וגם זה משגע!
- קצת אגוזי לוז קצוצים להענקת עוד טעם.
- אפשר להוסיף פירות יבשים כמו צימוקים או חמוציות, שייתנו גם צבע מרהיב. באמת, זה בריא!
כל תוספת שתבחרו תעשיר את הטעמים ותהפוך את החוויה למעלפת! השדרוגים פשוט לא נגמרים!
שאלות ותשובות
איך העוגה מתייצבת כשאופה אותה?
בהצלחה! כשאופים את העוגה בצורה נכונה, היא מתייצבת ויוצאת אוורירית עם קרום פריך.
אפשר להכין את העוגה ללא ביצים?
כן! ניתן להשתמש ב-1/4 כוס רסק תפוחים במקום כל ביצה, ותהיה לכם עוגה מעולה גם כך.
עד כמה זמן אפשר לשמור את העוגה?
העוגה תישאר טרייה עד 5 ימים בכלי אטום במקרר.
האם אפשר להכין את העוגה במיקרוגל?
בוודאי! בשיטה זו היא תצא יותר נמוכה אבל עדיין עם כל הטעמים המדהימים.
אילו אגוזים אפשר לשים בעוגה?
כל אגוז בטפיח מפצפץ, ומסוגלים להפרות במגוון רחב של טעמים.
אם אני רוצה עוגה יותר רטובה, מה כדאי להוסיף?
תוספת של חצי בננה מעוכה או רבע כוס מחית תפוחים עוזרת לתת לחות נוספת.
מה אני עושה אם אין לי קינמון?
אפשר לשים נסורת גבישי, לא תראו שוני משמעותי!
האם ניתן להקפיא את העוגה?
בוודאי! עטפו אותה היטב בניילון נצמד והקפיאו עד חודשיים.
אפשר לשים תחליף חלב צמחי?
בהחלט! תחליפי חלב כמו חלב שקדים או קוקוס מתאימים מצוין.
איזה תוספות הייתי ממליץ עליהם?
כל תוספת שאתם אוהבים – שוקולד, קצפת, או אפילו רוטב קרמל שמתווסף לאחר האפייה.
אם נהניתם מהמתכון, אתם חייבים לשתף אותו עם כל חבריכם ברשתות החברתיות! אולי תביאו גם להם את הטעמים המדהימים. מי יודע? אולי זה יהפוך לקלאסיקה של סבתא שלכם.