פשטידת בטטה ובצל סגול השף הלבן שתכבוש אתכם
פשטידת בטטה ובצל סגול השף הלבן
ישנם רגעים קסומים במטבח, שבהם ניחוח של אוכל מתבשל עולה מבעד לדלת ומזמין את כל בני הבית להתקרב. אחד הרגעים הללו הוא כאשר פשטידת בטטה ובצל סגול נכנסת לתנור. אם אתם מחפשים מתכון שימשוך את כולם, ויספק טעמים עשירים, אין ספק שמדובר כאן במיוחדות קולינרית. בשילוב בין מתיקות הבטטה לטעמי הבצל הסגול, המנה הזו נוגסת לא רק בלב אלא גם בחיך. אנחנו עוסקים כאן במשהו מדהים ולא רק טעים – פשטידה בריאה שמכילה ים של ויטמינים!"
זמן הכנת המתכון: 15 דקות; רמת קושי: קלה; מנות: 6
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול אל שיטת ההכנה, בואו נבחן את המצרכים שאתם תצטרכו לקפוץ למטבח ולהתמקם שם כמו שפים מקצועיים. מדובר ברכיבים פשוטים שהופכים את המנה למושלמת ומעלפת!
- 4 בטטות בינוניות, קלופות ומגורדות
- 2 בצלים סגולים, קצוצים דק
- 3 ביצים גדולות
- 1 כוס קמח (שיבולת שועל או קמח קוסמי לאלו מכם ששומרים על דיאטה)
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית כורכום (לתוספת טעם וצבע)
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית קימל (למי שאוהב טעמים עזים ומדיינים)
- שקית אבקת סודה לשתייה
- 2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה (למרענן את המנה)
עכשיו, כשיש לנו את המתכון המדהים הזה ביד, כדאי לדעת שעל מנת להוסיף טעמים נוספים, ניתן להוסיף גם גבינת פטה או מוצרלה מגורדת. מה שנקרא אגדי!
שלבי ההכנה
כעת, אנחנו מגיעים לשלבים העושים את כל ההבדל. עבדו במדויק, הקפידו ושימו לב לא להסחף בשיחות טלפוניות בזמן שהבטטות מבושלות!
- תחילה, חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- קומבינציה נהדרת – נמרחים את התבנית בשמן זית (לא שכחנו את הבריאות).
- מניחים בקערה גדולה את הבטטות המגורדות, הבצלים הקצוצים והפטרוזיליה (אם בחרתם להוסיף).
- נוסיף את הביצים ונהפוך הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
- אם החלטתם, הוסיפו גבינת פטה למי שאוהב חדים טעמים.
- קיבלתם תערובת? מעולה! עכשיו נאחד את הקמח עם מלח, כורכום, פפריקה, קימל והאבקת סודה לשתייה בקערה נפרדת.
- העבירו את התערובת היבשה לקערה עם הפשטידה וערבבו את הכל.
- שפכו את התערובת לתבנית ואפיינו במשך כ-45 דקות או עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה מלמעלה.
- עזבו את המנה בתנור למשך 10 דקות נוספות לאחר האפייה לפני שחותכים.
- מניחים לה להתקרר וחייכו: הרי מה שעשיתם הוא מדהים.
לאחר שהפשטידה שלכם מוכנה, אפשר להגיש אותה חמה או קרה, גם עם רוטב יוגורט על בסיס עגבניות או טחינה. אם אתם אוהבים את הגעגוע ההוא למאכלים של אמא או סבתא, זו בדיוק המנה שאתם צריכים.
שדרוגים ותוספות
רגע, לפני שנפרדים, יש עוד כמה רעיונות לשדרוגים!
- לבחירה טבעונית – ניתן להחליף את הביצים במחית של 1/4 כוס רסק תפוחים או בננה, או אפילו בתערובת של 2 כפות שטוחות של קמח חומוס עם 1/4 כוס מים.
- מאוהבים בקורנפלור? – יש לכם אפשרות להחליף את הקמח בקורנפלור כדי ליצור פשטידה יותר פריכה ומנוונת.
- חורף? סוודרים! – אם תרצו לפנק את עצמכם, תוכלו לרפד את התחתית של התבנית עם פרוסות דלורית קלויה. תוספת שתחמם את הלב.
- לגרסה חריפה? – מישהי פה אוהבת נגיעות חריפות? הוסיפו צ'ילי קצוץ לתערובת ותראו מה זה טעמים מצד אחד ומצד שני!
שאלות ותשובות
איך ניתן לדעת שהפשטידה מוכנה?
נראה שהיא שזופה מעט ובדוק שהקצה התייצב. אפשר גם לנעוץ קיסם בפנים, אם הוא יוצא יבש, הכל בסדר.
אפשר להכין את הפשטידה יום מראש?
בהחלט! אפשר להכין את התערובת בזמן ולשמור אותה במקרר. רק לתנור בשעה הרצויה!
איך ניתן לשדרג את הטעמים של המנה?
ניתן להוסיף לערבוב טימין או רוזמרין ולהשאיר את ניחוחם במנה!
האם ניתן להקפיא את הפשטידה?
בהחלט! לאחר שהיא מתקררת, ניתן לחתוך ולהקפיא. בפעם הבאה רק לחמם בתנור.
מה הולך טוב עם הפשטידה?
מומלץ לצד סלט ירוק מרענן עם רוטב על בסיס שמן זית ולימון. מנה משגעת!
האם יש גרסה ללא גלוטן?
כמובן! ניתן להחליף את הקמח בקמח תפו”א או בקמח מקטניות אחרות.
האם הפשטידה מתאימה למי ששומר על דיאטת פחמימות?
בהחלט, השימוש בבטטה ובקמח שיבולת שועל מקנים לה ערכים תזונתיים גבוהים ועמידות בחיים דלי פחמימות.
מה עוד אפשר להוסיף לפשטידה?
אם אתם אוהבים, ניתן להוסיף גבינות שונות, כמו גבינת עיזים או מוצרלה לגרסה עשירה יותר ומוצלחת.
איך להגיש את הפשטידה בצורה מפתיעה?
חתכו לפיסות אישיות והניחו באגרטלים עם עשבי תיבול טריים! תאמינו לי, זה יפצע את העיניים והלב.
אפשר להשתמש בבצלים אחרים במקום סגולים?
לחלוטין! תוכלו להשתמש בבצלים לבנים או ירוקים, ולשחק עם הטעמים כל פעם מחדש.
לפני שאתם עוזבים את האתר, תזכרו את המתכון המדהים הזה. שתפו אותו ברשתות החברתיות שלכם ותקראו לחברים לבוא ולחוות את הפשטידה המושלמת הזו!