חזה עוף בטמפורה חמוץ מתוק פשוט ודי מדהים

חזה עוף בטמפורה חמוץ מתוק

בואו נדבר על מנה שמשלבת בין טעמים, מרקמים וסגנונות. חזה עוף בטמפורה חמוץ מתוק הוא פשוט אגדי. הרגע שתרגישו את הפריכות של הקלתית בעוד טעמים חמוצים-מתוקים מרקדים על הלשון – זה יהיה רגע בלתי נשכח! נשמע טוב, נכון? אז יש מצב שעם טיפ טיפה מהנגיעה שלנו תצליחו לעשות את זה בבית, ואפילו לשבור את כל השיאים.

זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת הקושי: בינוני | מנות: 4

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • מספיק ל-4 מנות

הרכיבים הדרושים

בכדי להגיש חזה עוף בטמפורה חמוץ מתוק שכולם ידברו עליו, אנחנו חייבים להשתמש ברכיבים איכותיים. ומה הכי טוב? אז קדימה!

  • 500 גרם חזה עוף – נבחר חזה עוף טרי ואיכותי
  • 1/2 כוס קמח לבן
  • 1/4 כוס קמח תפו”א
  • 1 ביצה – לשדרוג פריכות
  • 1/2 כוס מים מוגזים – הכרחי לעיסה אוורירית
  • 1/4 כוס מעדן חמוץ מתוק (למשל: סויה עם דבש וגרגרי פלפל חריף)
  • 2 כפות קונפיטורת אננס (לא חובה, אבל מדהים)
  • שמן לטיגון
  • שומשום לקישוט

עכשיו, אם אתם מעוניינים לגרסה טבעונית, אתם יכולים להחליף את חזה העוף בטופו או בשעועית סויה.

שלבי ההכנה

אחרי שאספנו את הרכיבים המושלמים שלנו, הגיע הזמן לעבור לשלבים.

  1. חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל בינוני.
  2. מניחים את הקוביות בקערה ומשרים למשך 10 דקות במעט מלח ופלפל.
  3. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח הלבן, קמח התפו”א והביצה.
  4. מוסיפים בהדרגה את המים המוגזים תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת תהיה חלקה ללא גושים.
  5. מחממים שמן עמוק במחבת.
  6. ממצים כל קוביית עוף בתערובת הקמח עד שהיא מכוסה לחלוטין.
  7. מטגנים את הקוביות בשמן החם עד שהן מזהיבות משני הצדדים, בערך 3-4 דקות מכל צד.
  8. מוציאים ומניחים על מגבת סופגת כדי לספוג את השמן העודף.
  9. באותה מחבת, מבשלים את רוטב החמוץ מתוק ביחד עם קונפיטורת האננס עד שהרוטב מסמיך.
  10. מעבירים את העוף המטוגן למחבת עם הרוטב ומערבבים היטב.
  11. מגישים מייד, מפזרים מעל שומשום לקישוט.

וואו, זה נראה מעלף! לא? עכשיו כשסיימנו את הבישול, נותרה לנו רק השאלה – מה הוספנו ואילו תוספות יכולות להוסיף למנה?

תוספות ושדרוגים אפשריים

כשהמנה מוכנה, תמיד אפשר לחשוב על שדרוגים. בואו נחשוב על כמה אפשרויות.

  • אם אתם אוהבים חריף, ניתן להוסיף לפיית השום פלפל חריף קצוץ.
  • סלט קישוא רענן יכול להיות תוספת נהדרת – הוא יביא כמה שמיניות יפה לתפריט שלכם.
  • אם אתם מתבלים את הרוטב בתיבול אסייתי עתיק כמו ג’ינג’ר או שום, זה תמיד יהיה משגע!
  • ובנוגע לצדדים – תוספות כמו אורז יפני בסגנון סושי יכולות לשדרג את המנה לגמרי.

לא נשאר הרבה – מסכמים את הכל ונעבור לשאלות ותשובות!

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בעוף קפוא?
זה בהחלט אפשרי, אבל חשוב להפשיר את העוף לחלוטין ולייבש אותו היטב לפני ההכנה.

מה אפשר לעשות עם שאריות?
העוף בטמפורה נשאר טעים גם ביום שאחרי. פשוט אחסנו בכלי סגור במקרר.

אפשר להכין זאת ללא טיגון?
בהחלט! אפשר לאפות את הקוביות בתנור ב-200 מעלות עם מעט שמן זית לקבלת תוצאה דלת שומן.

איך אני יודע שהשמן חם מספיק?
שיטה טובה היא להטיל מעט בדיוק. אם זה מתבשל ומתפצל בזריזות, הגיע הזמן להתחיל.

האם אפשר להחליף את הרוטב?
כמובן! ניתן להשתמש ברוטב סויה או רוטב צ’ילי מתוק.

לא אוהב טעמים חמוצים, מה לעשות?
אפשר להוסיף יותר דבש לרוטב לקבלת מתיקות מדהימה.

מהו הזמן המקסימלי שאני יכול להשרות את העוף?
רצוי לא להשרות יותר משעה, על מנת שלא יפגע במרקם.

באיזו מחבת כדאי לטגן?
מחבת עם ציפוי מונע הידבקות היא הכי טובה בהחלט. מחבת ברזל יצוק הולכת גם.

מה התוצאה שצריכה להיות?
תוצאה אידיאלית היא עוף זהוב בחוץ ורך מבפנים.

מה עם המון אנשים, אפשר להכפיל את הכמויות?
בהחלט! תהליך ההכנה נשאר זהה, רק תוודאו שהשמן מחמם בצורה אחידה.

ובכן, אם אתם מרגישים שהלחץ עולה והרעב גובר, אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות שלכם!

אבטחת אירועים אוכל ומסעדות אופנה אירוח ונופש אירועים בשטח אלכוהול בר / בת מצווה הלכה הרצאות חתונות כללי מוסיקה לאירועים מסיבת רווקים / רווקות מתכונים מתנות פעילויות צילום אירועים שירותים לאירועים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
תמונות של בית הכנסת אור תורה שיפתיעו אותך!
```html המדריך המושלם לתמונות של בית הכנסת אור תורה בית הכנסת אור תורה הוא אחד מבתי הכנסת המיוחדים ומלאי...
קרא עוד »
דצמ 26, 2024
משפט לחנוכה: גלו את המסר שמאיר את הלב!
אור, סופגניה ושמחה: משפטים לחנוכה שידליקו את הלב החג הכי שמח בשנה מתקרב אלינו בצעדי ענק, והאור...
קרא עוד »
נוב 09, 2024
גלה את תפילת הדרך נוסח אשכנז שכדאי להכיר!
תפילת הדרך: שמירה והגנה בדרכי החיים מהי תפילת הדרך? תפילה זו היא אחת התפילות המיוחדות שמברכים בהן את...
קרא עוד »
נוב 15, 2024