מרק גולש הונגרי עם שעועית שלא תרצו להחמיץ
מרק גולש הונגרי עם שעועית – מתכון מדהים וממכר!
כל פעם שמישהו נוגע בשנגינם של מרקים, עולה דמיון לריחות המדהימים שעוטפים את הבית. מרק גולש הונגרי עם שעועית הוא בהחלט אחת המנות שעושות זאת בצורה האגדי ביותר. מדובר על תבשיל עשיר בטעמים, שנמצא על קו התפר שבין חום לחום – לא רק חום של תיבול, אלא חום של משפחתיות, של איכות ובריאות. זהו מרק שמשגע את החושים, ויש בו משהו ניחומי ומנחם שגם כשקר בחוץ, אפשר בהחלט למצוא בו רגעים של חמימות.
זמן הכנת המתכון
- משך זמן הכנה: 30 דקות
- משך בישול: 1 שעה
- רמת קושי: קל עד בינוני
- מגיש מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
המרכיבים מהווים חלק בלתי נפרד מהצלחה של כל מתכון. במרק גולש הונגרי עם שעועית אנו משתמשים במרכיבים קלאסיים אך יחד עם זאת משגעים, שמביאים את המנה לרמות חדשות של טעם. אז מה בדיוק אנחנו צריכים?
- 500 גרם בשר עגל חתוך לקוביות בגודל בינוני
- 2 כפות שמן זית או תחליף
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2-3 שיני שום קצוצות
- 2-3 גזרים חתוכים לקוביות
- 1-2 תפוחי אדמה קלופים ומקולפים לקוביות
- 1 פלפל חריף קצוץ (לפי טעם)
- 1 כוס שעועית מבושלת (אפשר לשלב עם קפוצ'ינו או קיץ)
- 2-3 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כפית פפריקה חריפה (בתוספת לאוהבי החריף)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 3 כוסות מים או ציר בשר
- כוס חלב או קצפת (לא חובה) להגשה
כמובן שיש שונות במתכון הזה ולכן, אם אתם טבעוניים או דלי פחמימות, אפשר להמיר את הבשר בשעועית נוספת או בטופו. לא תאמינו עד כמה התוצאה תהיה נהדרת! כל מה שתצטרכו לעשות זה להיות יצירתיים ולנסות!
שלבי ההכנה
זה הזמן לקחת את כל הנדרש ולבצע את השלבים הפשוטים, אך עם נגיעות של אהבה.
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.
- צוענים את הבצל הקצוץ עד שהוא שקוף ורך.
- מוסיפים את השום ומערבבים למשך דקה נוספת כדי לשחרר את הארומה המדהימה.
- מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים עד שהן מקבלות צבע חום טוב, בערך 5-7 דקות.
- מעבירים את הגזר ותפוחי האדמה לסיר ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הפפריקות, מלח ופלפל ומערבבים שוב – זה הזמן לספוג את כל הטעמים!
- יוצקים את המים או הציר לסיר ומביאים לרתיחה.
- מקנים את הסיר ומבשלים על חום נמוך לשעה, עד שהבשר רך.
- מוסיפים את השעועית המבושלת ואת הפלפל החריף, ומבשלים עוד 10 דקות נוספות.
שדרוגים ותוספות למרק
כאזכור, התמצאות בטעמים היא המפתח להצלחה במתכון הזה. ישנם שלל תוספות שיכולות להקפיץ את המנה לרמות חדשות. אפשר להוסיף קוביות דלעת או קישוא לתוספת טעם מרעננת, או אפילו קצת כמון למי שאוהב גיוונים. לכל אחד מאיתנו יש את הנגיעה הפרטית שלו, ואנו מזמינים אתכם לנסות ולשדרג.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בשעועית משומרת במקום מבושלת?
בפירוש! המעבר לשעועית משומרת בהחלט יכול לחסוך זמן, אבל הייתי ממליץ להוסיף אותה בשלב מאוחר יותר, כך שלא תתפרק ותשמור על טקסטורה נאה.
כיצד אחסן את המרק אם נשאר?
המרק נשאר טעים במקרר עד 3 ימים! ניתן גם להקפיא את המרק, אך לא מומלץ להקפיא את השעועית.
האם ניתן להכין מרק גולש עם דגים?
אמנם זו שאלה מעוררת שאלות, אבל בהחלט אפשר להכין גולש דגים! הדג צריך להיות דג עבה כמו סלמון, והמתכון יתבסס על אותו עיקרון, עם החלפת הבשר.
מהי הדרך הטובה ביותר להגיש את המרק?
אני ממליץ להגיש את המרק בקערות עמוקות עם מעט חלב או קצפת, ולקשט בכוסברה קצוצה. התוצאה מושלמת!0
האם מרק זה מכיל הרבה קלוריות?
תליכי הבישול מאופיינים לרוב עם קלוריות נמוכות יחסית, אם משקללים את הרכיבים. עם בשר רזה, הוא יהיה בריא ומומלץ כחלק מדיאטה מאוזנת!
ומדוע המרק הזה כל כך פופולרי?
לדעתי, זה נובע מהחום שהוא מביא, מהקישוטים שמלווים אותו ומהעובדה שהוא מושלם לכל אירוע – משולחן שבת ועד ארוחות חג, כל גורם להרגיש בבית.
שאלות וביקורות על המתכון קיימות?
כמובן! מאז שאני מפרסם את המתכון הזה, קיבלתי את השאלות והפידבקים הנפלאים. אנשים משתפים וסוחפים את החוויה!
איך אני יכול להפוך את המרק לטעים יותר?
ניסיון לגוון בתיבול והוספת רכיבים כמו קקאו או קינמון עשויים להחיות את הטעמים, אבל לא תגידו לא לקמצוץ של חום (חם או קפוא).
האם אפשר להכין את המרק על סוללה?
בהחלט, תנור לשבת ללא פגיעה עשוי לאזן את הטעמים לפעם הבאה. אחרי שבישלתם אותו, לא לשכוח להוציא מהאש כעבור כמה שעות!
מדוע שלא יוסיפו עצי תיבול נוספים?
אוהבים תבלינים? תוספות של רוזמרין ועשבי תיבול גורמים למנה להיות גבוה, מעלף ומפנק!
וכך, אחרי כל הפרטים, אנחנו לא יכולים להתעלם מהמובן מאליו – מרק גולש הונגרי עם שעועית הוא אחד המאכלים הכי טעימים שיש, שמצריכים מאיתנו לשתף את המתכון הזה! ספרו לחברים בקבוצה, מתי הם יוכלו ללקק את האצבעות ולנסות להכין את המרק המושלם הזה.