ריבת תפוזים ללא סוכר שתמיס לכם את הלב
מתכון ריבת תפוזים ללא סוכר
אם אי פעם חלמתם על ריבה מדהימה, מתוקה ומרעננת, כזו שתשדרג כל פרוסת לחם או פנקייק, הגעתם למקום הנכון! ריבת תפוזים ללא סוכר היא לא רק בריאה ומלאה בויטמינים, אלא גם ממכרת במידה כזו שלא תוכלו להפסיק עם הכף. הטריק הוא בחומרים ובתהליך ההכנה, שיפעילו את כל החושים שלכם וישאירו לכם טעם של עוד. אז בואו נתחיל, כי זה הולך להיות מעלף!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות:
- זמן הכנה: 1.5 שעות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 6-8 צנצנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הריבה הזו, נצטרך להצטייד עם מספר מרכיבים פשוטים אך משגעים. כל אחד מהם תורם במידה רבה לטעמים המדהימים של הריבה.
- 6 תפוזים בינוניים (הכי טריים שיש)
- 1 לימון גדול
- 2-3 כפות דחוסות של ממתיק טבעי (כמו סטיביה או ממתיק נוסף לפי העדפתכם)
- 4 כוסות מים
- 1/2 כפית קינמון (אופציונלי, אבל מומלץ)
- קמצוץ של מלח
כמובן, כדאי לשים לב לאיכות התפוזים. תפוזים אורגניים יהיו מושלמים, ולא רק בגלל טעמם הנפלא, אלא גם בזכות הבריאות שלהם. אפשר גם לשלב תפוזי דם כדי להוסיף צבע מיוחד לריבה!
מרכיבים חלופיים
באופן אישי, אני ממליץ לשקול לשלב ממתיקים שונים כמו דחוסי קוונצ' שמוסיפים טעם נוסף. לשוחרי הבריאות, ניתן להכין את הריבה עם תפוזים פחות מתוקים ולמנוע ממתיקים, פשוט לתת לתהליך הבישול לגבש את הטעמים!
שלבי ההכנה
בואו נתחיל! כל שלב כאן חשוב, אז שימו לב לפרטים הקטנים.
- שוטפים היטב את התפוזים והלימון, ומקלפים את הקליפה בעזרת מקלף ירקות, מבלי לקחת את הבשר.
- חותכים את התפוזים לחצאים וצריכים להוציא מהם את הגרעינים.
- מגרדים את קליפת התפוזים (חלק מהקליפה) ואת הלימון הקלוף לתוך קערה.
- מניחים את בחלקים המגוללים בסיר גדול עם 4 כוסות מים.
- מוסיפים את הקינמון והמלח.
- אחרי שהמים רותחים, מבשלים על חום נמוך במשך 30 דקות.
- מוסיפים את הממתיק הטבעי ומערבבים.
- מבשלים במשך 1-1.5 שעות עד שהריבה מתקררת ומתייצבת.
- מעבירים את הריבה לצנצנות מעוקרות ומאחסנים במקרר.
אחרי שלב 8, תחושת הניצחון כבר נשמעת באוויר! ריבת התפוזים שלכם מוכנה, ונראה שהמקרר לא יהווה מחסום במאבק עם התיאבון שלכם!
תוספות או שדרוגים אפשריים
אם יש לכם עוד תפוזים או פירות נוספים, אתם יכולים לשדרג את הריבה! שילובים כמו גזר מגורר או אפרסמון יכולים להוסיף טעם מעניין. גם פרוסות דקיקות של ג'ינג'ר יעניקו פאנצ' מיוחד.
שאלות ותשובות
האם אני יכול להשתמש בפרי אחר?
כן, לגמרי! אפשר להכין ריבות עם לימונים, אשכוליות ואפילו פירות יער לפינק חדשני.
כמה זמן הריבה מחזיקה במקרר?
אם הכנתם את הצנצנות בצורה נכונה, היא אמורה להחזיק כמה חודשים, אבל תאמינו לי, היא תיגמר הרבה לפני!
למה צריך לשים מלח?
מלח נותן עושר לטעמים ומב-drive כמזון. אני ממליץ להשתמש בו בכמויות קטנטנות.
האם ניתן להכין ריבה עם פירות קפואים?
כן, אתם יכולים, אבל יש לשים לב שהטעמים לא יהיו באותה עוצמה כמו עם פירות טריים.
מה אם אני לא רוצה ממתיקים טהורים?
זה בסדר גמור! פשוט תשאירו את המתוקות לצד והשתמשו בתהליך הבישול כדי להוציא יותר מתיקות מהפירות.
האם אני יכול להכין את המתכון בלי קליפה?
כן, אבל קליפה מוסיפה מרקם וטעם. עם קשרים חשובים, זה יכול לתת יתרון خاصة בריבה.
איזה שימושים יש לריבה הזו?
חוץ מאשר לשים על לחם, היא מושלמת כמילוי לעוגות, למריחה על פנקייקים, או כתוספת ייחודית לסלטים!
למה אני רואה שמדברים על שימור ריבות?
שימור חומרי המזון עוזר בתהליך ואורך חיי המדף ויש על כך המון טיפים ברשת שתוכלו למצוא כדי להתמקצע בזה.
האם באמת אפשר לשים קינמון?
הקינמון לא רק משגע את הריבה, הוא גם מחזק את הטעמים של התפוזים. זה כמו בוקס של פירות מתקתקות. לא תצטערו!
הגעתם לסוף המתכון המדהים שלנו, ואנחנו בתקווה שגרמנו לכם לרצות לשחזר אותו בהקדם! אם אהבתם את הריבה שלנו, אל תהססו לשתף את המתכון עם חברים וקרובים ברשתות החברתיות. עשו זאת, כי המתכון הזה חייב להגיע לכל פינה!