עוגיות שיבולת שועל ללא סוכר וללא קמח בקלות!
עוגיות שיבולת שועל ללא סוכר וללא קמח
כל אחד מאיתנו חולם על מתכון קל שיכול לספק רוגע ומתק מתוק, מבלי להרגיש אשמה. בזמן האחרון גיליתי את המתכון המדהים הזה לעוגיות שיבולת שועל ללא סוכר וללא קמח, שעשוי לשדרג את ימי השישי שלנו לכאלה מלאים באושר. עוגיות אלו הן לא רק מאכלים מגניבים וממכרים, אלא אף בריאותיים. הם הגיעו אלינו לשיחה המרגשת של האוכל הבריא.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 12-15 עוגיות
שיבולת השועל היא רכיב דל פחמימות, עשירה בסיבים תזונתיים, ואידיאלית עבור כל אחד שאוהב ללקק את האצבעות ולהרגיש שוחד מתוק עם כמה שפחות עונש קלורי. אז אם אתם מוכנים לעלות על הרכב במסע מלא טעמים וריחות, בואו נצלול פנימה!
הרכיבים הדרושים
- 250 גרם שיבולת שועל (תכנסו אל תוך חנות ולבקש שיבולת שועל דקה, יש להן טעם מדהים)
- 2 בננות בשלות
- 100 גרם אגוזי לוז קצוצים (או אגוזים שתרצו)
- 1 כפית קינמון (שווה להשתמש בו, זה משגע את החיך)
- 100 גרם משמשים יבשים קצוצים (או כל פרי יבש אחר שאוהבים)
- חצי כפית מלח
- שוקולד מריר קצוץ (לא חובה, אבל מי לא אוהב שוקולד?)
עכשיו, אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, פשוט החליפו את הבננות במעבד מזון ובחירה של פירות שונים. גם גרסה ללא גלוטן אפשרית עם שיבולת שועל ללא גלוטן.
שלבי ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מעבדים את הבננות במעבד מזון עד שהן מרוסקות לחלוטין.
- מניחים בכלי את שיבולת השועל, קינמון, ואגוזי הלוז.
- מערבבים את הבננות המרוסקות עם התערובות היבשות.
- מוסיפים את המשמשים היבשים ואת השוקולד אם בחרתם לשלב.
- יוצרים כדורים קטנים ומעגלים ומניחים על רשת אפייה.
- אופים במשך כ-15-20 דקות עד שהעוגיות מתחילות להיות זהובות.
- מניחים לעוגיות להתקרר לפני שמנסים ללקק את האצבעות.
העוגיות האלו הן מושלמות כקינוח, נשנוש קל או כחטיף מתוק לאחר יום עבודה ארוך. אפילו הספקים לדיאטה שלכם יתאהבו בהם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
נכון שיש אינספור אפשרויות לשדרוג העוגיות האלו. האם חשבתם לשלב קוקוס מגורר? או אולי טיפה של דבש או מייפל? אפילו אגוזי מקדמיה יכולים להתאים בצורה מדהימה. כל אחד מיטיב את המתכון לפי טעמיו האישים שהופכים את החוויה לאגדי!
שאלות ותשובות
האם ניתן לאכול את העוגיות הללו חמות?
בוודאי! אם אתם אוהבים עוגיות חמות, פשוט הוציאו אותן מהתנור ותעבירו אותן לעוד חמישה-עשרה דקות, ואז תהנו מהנימוחות שלהן.
האם ניתן לשמור את העוגיות במיכל סגור?
בהחלט! בעזרת מיכל אטום, העוגיות יישמרו טריות למשך כמה ימים, אבל אני ממליץ לאכול אותן במהרה, כי הן עשויות להעלם מהר מדי!
האם ניתן להשתמש בשיבולת שועל גסה?
אפשרי, אבל תזכרו שהעוגיות תצאנה מעט פחות אווריריות ונימוחות.
מה אם יש לי אלרגיה לאגוזים?
בשמחה! פשוט החליפו את האגוזים בכל תוספת שאתם אוהבים, כמו שוקולד מדהים, פירות суши או אפילו סהרה מאפה מתוקה אחרת.
למה חשוב להשתמש בבננות בשלות?
בננות בשלות מוסיפות מתיקות טבעית ומעניקות לעוגיות מרקם רך ונימוח. כל בננה מעושרת תהיה שמירה על החוויה הקולינרית שלכם!
מה הלאה? האם יש מתכונים נוספים שלא ניתן לפרסם?
אנחנו תמיד מתרגשים לגלות תוספות חדשות שיעשירו את המתכון, לשפשף את הידיים ולהכין עוד מטעמים חדשי.
האם אפשר להוסיף אגוזי מלך?
כמובן, אגוזי מלך מתאימים באופן נפלא ויש להם טעם שמשגע את השפתיים!
האם המתכון מתאים לילדים?
בהחלט! ילדים ייהנו ללקק את האצבעות לאחר כל ביס, ואין דבר יותר מגוון מהם!
מה אם יש לי בעיות בקיבה? האם זה בריא?
מדובר בעוגיות בריאותיות, דלות סוכר ומלאות בערכים תזונתיים. אבל עדיין כדאי לבדוק את הרכיבים יחד עם הדיאטנית.
האם זה מתאים לדיאטה?
בהחלט! המתכון הזה מצוין לכל אחד שמעוניין לטפח אורח חיים בריא ולהרגיש את המתוק עם מעט מאוד פחמימות!
אם אתם מרגישים שהעוגיות הללו עושות לכם חשק לאכול ולשתף, אל תהססו להפיץ את המתכון עם חברים ובני משפחה. זה הזמן שלכם להרגיש כמו שף במטבח ולהתפנק בטעמים ופרי העמל שלכם!