עוגת שוקולד ללא גלוטן לילדים שתטריף את כולם
עוגת שוקולד מדהימה ללא גלוטן לילדים
למי ששואל את עצמו מה הקשר בין ילדים לעוגת שוקולד, התשובה היא פשוטה! עוגת שוקולד היא כמו קסם מתוק שמתגלגל על הלשון, והיא מסוגלת להפוך כל יום רגיל לחגיגה אמיתית. כשמדובר בעוגות שוקולד, ילדים הם תמיד קבוצת הניסיון הראשונה. כולם אוהבים את הטעם המושלם והעשיר הזה, ולמה לא לערוך להם מסיבה עם עוגה שתגרום להם למחיאות כפיים? אנחנו נטפל בעוגה הזו שהיא גם מושלמת וגם ללא גלוטן, כך שגם ילדים וילדות עם רגישות לגלוטן ייהנו מאווירה מתוקה ומלאת טעמים. ואם אתם שואלים אותנו, מדובר בעוגה כה ממכרת, שכדאי שתכינו כמה שכבות, כי יש סיכוי גבוהה שהיא תיעלם בתוך כמה דקות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי של המתכון ולכמה מנות הוא מספיק
- כיצד הכנת עוגת השוקולד הזו מצריכה בסך הכל 45 דקות (כולל זמן אפייה) וגם 15 דקות הקשבה לקולות של הילדים בזמן שהם אוכלים.
- רמת קושי: פשוט להיכנס למטבח ולגרום לעוגה להפוך למציאות.
- המתכון מספיק לחצי תבנית (או יותר, תלוי כמה ילדים אתם מכינים להם).
הרכיבים הדרושים
עכשיו, כשכולנו מתרגשים שסוף סוף אפשר להתחיל, בואו נבדוק את כל המרכיבים הנדרשים כדי להיכנס למסלול השוקולדי הזה.
- 200 גרם שוקולד מריר
- 150 גרם חמאה לא מלוחה
- 250 גרם סוכר (שימו לב, זה ככה לתת לכל דבר טעם מתוק!)
- 4 ביצים גדולות
- 100 גרם קקאו איכותי
- הפרדת החלמון מהחלבון (שימו לב, יהיה לכם כיף עם זה)
- ½ כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 100 גרם אגוזים קצוצים (אם רוצים להוסיף קרניצים כמו שאומרים בבאולינג)
המרכיבים שלנו קיבלו תו תקן "עשיר בטעמים" ואני כבר מרגיש על השפתיים את הטעם המושלם שיתגלה ברגע שנגייס את התנור.
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו כל מה שצריך, בואו נעבור לשלבים המהנים בכלים!
- חממים את התנור ל-170 מעלות צלזיוס.
- ממיסים את השוקולד והחמאה יחד על באן מרי עד שהן נמסות ונמסות, מה שיפיץ ריח משגע בכל הסביבה.
- מסננים את התערובת ושמים בצד.
- בקערה נפרדת, מערבבים ביצים עם סוכר עד שהתערובת מתקרמלה ונעשתה נוצצת.
- הוסיפו את תמצית הווניל והתערובת מהמיקסר.
- מערבבים את הקקאו והמלח ומוסיפים לתערובת.
- אם אתם בקטע של אגוזים, הגיע הזמן להוסיף אותם למשחק.
- מעבירים לתבנית משומנת ומיישרים את התערובת.
- אופים בתנור במשך 25 דקות עד שהתפוחיות נראות וגמר לפני שתצא להן להשאיר שולי חופש.
- לאחר האפייה, שימו את העוגה להתקרר לחלוטין ואז חתכו לטריזים.
אופציות שדרוג ותוספות
ומה נעשה כשיש לנו עוגת שוקולד מדהימה וכבר לא יודעים מה לעשות איתה? ובכן, יש כאן כמה רעיונות שיכולים לקחת את העוגה הזו גם קדימה!
- מוסיפים קצפת מעל העוגה, וגם פירות יבשים כמו תמרים או צימוקים.
- אם אתם רוצים לקשט את העוגה, עיגולי שוקולד צנועים יהיו פתרון אידיאלי במחלקת הקישוטים.
- גם דובוני גומי יכולים להוסיף טאץ' מתוק שיגרום לעוגה להיראות כמו עוגת קונפטי.
- אם אתם בקטע של קקאו, אפשר לערבב את השוקולד עם טחינה גולמית למרקם שונה.
אל תשכחו, טעמים הם כמו שפה, ויש לכם את כל הכלים לדבר בעזרת עוגת השוקולד הזו!
שאלות ותשובות
האם העוגה מתאימה לילדים עם רגישות לגלוטן?
כן, זו עוגה ללא גלוטן, כך שתוכל להתאים גם לילדים רגישים לגלוטן!
איזה סוג שוקולד רצוי להשתמש בעוגה הזו?
שוקולד מריר הוא המושלם פה, הוא מביא טעמים עמוקים והוא הכי טעים שיש!
האם אפשר להחליף את הסוכר בממתיקים?
בהחלט! אפשר להשתמש בממתיקים כמו דחוס או תמרים כתושים לקבלת טעם מתוק ובריא יותר.
מה עושים עם העוגה שנשארה?
שומרים במקרר עד שבוע, ואפילו אפשר לקפוא אותה! אני ממליץ לאכול את זה כקינוח על הבוקר או כארוחת ערב.
איך יודעים מתי העוגה מוכנה?
נעשה ניסיון: דקרו את העוגה עם קיסם, אם יוצא יבש אז העוגה מוכנה. חכם, נכון?
איך ניתן לדעת מהו הסוכר הנכון לשים?
נשמע כמו חידה מתוקה, אבל אני ממליץ על סוכר קנים, הוא מתמזג פנטסטי בתהליך.
האם ניתן להוסיף פירות לעוגה?
כמובן! דובדבנים או פירות יער יכולים להוסיף טעמים שמשגעים.
איך מכינים את העוגה בצורה טבעונית?
השתמשו באגוזי קוקוס במקום חמאה ובחלב שקדים.
כמה דקות לוקח לאפות את העוגה?
מהירות האפייה היא 25 דקות בדיוק, וזה אומר מתוק ב-25 דקות.
האם יש דרך טובה לקשט את העוגה?
וכמובן, סוכריות צבעוניות או תוספות של קינמון יוסיפו קצת ייחודיות!
זה הזמן שלכם להיכנס למטבח ולהפיץ את המתכון המושלם הזה! אם נהניתם, אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ולפרסם ברשתות החברתיות! זה הזמן להכות את יבשת השוקולד!