עוף עם תפוח אדמה ואפונה – המתכון שכולם מדברים עליו!

"`html

עוף עם תפוח אדמה ואפונה – המתכון המושלם שיגרום לכם לרצות ללקק את האצבעות!

דמיינו את השעה בערב, כאשר ריחות מופלאים ממלאים את המטבח. עוף עסיסי, תפוח אדמה רך ואפונה ירוקה ומרעננת משתלבים יחד ליצירת מנה מדהימה, שמרגישה כמו חיבוק חם.
לא סתם מדובר במתכון אגדי, אתם תראו, שהמנה הזו לא רק שתשביע את רעבונכם, אלא תהיה מושלמת לכל סעודה משפחתית. וזה שאת כל זה ניתן להכין בקלות יחסית. פספסתם את המתכון?
יכול להיות שתחזרו אל הסבתא שלכם ותגידו לה, 'סבתא, יש לי מתכון לעוף שלא בא לי להפסיק לאכול!' אבל אל תדאגו, זה לא מופיע בספרי הבישול שלה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו, כאשר הגוף שלכם מתחיל לחשוב על המנה המדהימה הזאת, הגיע הזמן להכיר את הרכיבים המרכזיים שלה:

  • 1 ק"ג נתחי עוף (שוקיים, חזה או כל מה שאתם אוהבים)
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים קוביות
  • 300 גרם אפונה קפואה
  • 2 בצל סגול שנחתך לפרוסות
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות טחינה (לוחח המדווה)
  • תבלינים: מלח, Pepper, Paprika
  • מיץ מלימון אחד

אפשרויות חלופיות

אם אתם מעדיפים גרסה בריאה יותר, אפשר להשתמש בעוף ללא עור, או לחילופין להכין גירסה טבעונית עם טופו או חזה סייטן. בנוסף, אם אתם נמנעים מגלוטן, את הטחינה אפשר заменить בשמן שומשום, ולהשאיר את כל המתכון טבעי ונפלא.

שלבי ההכנה

וכעת, לעבודה! ממש פשוט!

  1. מחממים את שמן הזית בסיר על חום גבוה.
  2. מוסיפים את נתחי העוף ומשחימים אותם מכל הצדדים עד שהם מזהיבים וקיבלו צבע משגע.
  3. מוסיפים את הבצל והשום ומערבבים עד שהבצל מתרכך.
  4. מוסיפים את תפוחי האדמה, האפונה ותבלינים לפי הטעם.
  5. טורפים את כל התערובת היטב ומכסיים את הסיר.
  6. לצמצם את הלהבה לבינונית ומבשלים במשך 40 דקות עד שהעוף ותפוחי האדמה מתבשלים היטב.
  7. בתוך 5 הדקות האחרונות מוסיפים את מיץ הלימון והטחינה ומערבבים.
  8. מכבים את הלהבה ומניחים למנה לעמוד 5 דקות נוספות.

שדרוגים ותוספות

אפשר לשדרג את המנה הזאת בקלות! הוסיפו פרוסות גזר, קישואים או ברוקולי לקראת סוף הבישול. ואם אתם רוצים להקפיץ את הטעמים, נסו לשים על המנה מספר עלי נענע או פטרוזיליה קצוצים. גם לחם פריזאי קלוי בצד יכול להיות התוספת המושלמת!

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום שעועית? לדעתי, קישואים קצוצים בהחלט יכולים להחליף את השעועית ולתת מנה רעננה.
האם אפשר להכין את המנה מראש? כן, בהחלט! אפשר לבשל ולהשאיר במקרר עד יומיים. פשוט מחממים במיקרוגל או בתנור לפני ההגשה.
האם המנה מתאימה לקיץ? ברור! היא מרעננת וטעימה גם בימים חמים.
מה אם אני רוצה גרסה דלת פחמימות? אפשר להמיר את תפוחי האדמה בקלחי כרובית.
איך לשמור על העוף רך? ההמלצה שלי היא לא לבשל יותר מדי את העוף, מעבר לכך שלא הייתי מפרטת על הגריל.
האם זה מתכון שאפשר להקפיא? בהחלט, המנה נשמרת היטב בהקפאה.
כמה זמן אפשר לשמור במקרר? עד יומיים, אם אתם רוצים שיהיה בו טעם טרי כדאי לחמם אותו באותו זמן.
מה תוספות מומלצות למי שאוהב מתוק? הוספת פרוסות של אננס מגורר מביאות טעם מתוק ומיוחד!
האם המנה מתאימה לילדים? בהחלט! הם יקבלו טעימה מוצלחת וגם ייהנו מהצבעים שנמצאים בה.
מה התחתנים לשדרוג המנה? הוספת גבינת פרמזן מעל תיתן למנה טאץ' נוסף.

אנחנו ממש מקווים שתהנו מהמנה המדהימה הזו! אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות. שתפו את הקסם!

"`

אבטחת אירועים אוכל ומסעדות אופנה אירוח ונופש אירועים בשטח אלכוהול בר / בת מצווה הלכה הרצאות חתונות כללי מוסיקה לאירועים מסיבת רווקים / רווקות מתכונים מתנות פעילויות צילום אירועים שירותים לאירועים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
ברכות לסבא ליום הולדת שיגרמו לו לחייך!
סבא, הגיע הזמן להביא את המסיבה! אז הגיע יום ההולדת של הסבא שלנו, האיש שחי את החיים בסטייל ורוגע של...
קרא עוד »
נוב 05, 2024
גלה משפטים על מראה שיגרמו לך להסתכל שוב
המראה שלך - הכוח שמפתיע אפילו את הבוקר! מה זה מראה אם לא הכרטיס ביקור שלנו? כל בוקר, כשאנחנו פותחים את...
קרא עוד »
נוב 18, 2024
מתכון נהדר לאוכל צרפתי שילקח אתכם לפריז
```html אוכל צרפתי - מסע קסום אל הטעמים המדהימים של פריז יש משהו בהחלט אגדי בכל הנוגע לאוכל צרפתי. השילוב...
קרא עוד »
דצמ 24, 2024