צלי בקר ברוטב פטריות סמיך שכולם יאהבו
מתכון לצלי בקר ברוטב פטריות סמיך
בהחלט יש רגעים שצריך להתפנק, ובכלל זה משתנה מאכלים שיוצרים חוויות של אהבה ועונג אמיתי! היום, נפלנו על מתכון מדהים לצלי בקר ברוטב פטריות סמיך, מסוג המנות שמשאירות טעם של עוד על השפתיים. אם אתם אוהבים אוכל בייתי עם ריחות שמשיבים לכם את הזכרונות השמחים ביותר, זה בדיוק מה שתרצו להכין. מדובר במנה ממכרת שמלאה בטעמים עשירים שאי אפשר להתנגד להם! נתח בקר בשרני ששהה זמן רב ברוטב פטריות חם, ומתמזג עם תבלינים שמכינים את הטעם לכל כך מושלם. אז בואו נתחיל, ותתכוננו למנה הכי טעימה שיש!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 2-3 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מנה ל: 4-6 סועדים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הצלי המדהים הזה, נזדקק למגוון רכיבים שיביאו לנו את כל הטעמים והניחוחות. ובכן, הנה מה שעלינו לאסוף מראש:
- 1 ק"ג נתח בקר (נהדר לבחור בנתח של צלי או צלעות)
- 300 גרם פטריות שמפיניון קצוצות
- 2 בצלים בינוניים קצוצים
- 3 שיני שום כתושות
- 2 כפות קמח (לגרסה ללא גלוטן ניתן להשתמש בקמח תפו”א)
- 1 כוס מים או ציר בקר
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כוס רוטב סויה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- קורט של פפריקה מתוקה
- 2 עלי דפנה
- רוזמרין או טימין (שמן) לפי הטעם
אם אתם רוצים לגוון, ניתן להשתמש גם בפטריות פורצ'יני או שימג'י. השוני בין סוגי הפטריות לא רק משנה את הטעם, אלא גם את המרקם של הבישול.
שלבי ההכנה
חלק זה הוא החלק שמחבר אותנו לכל תהליך ההכנה, קחו נשימה רבה ואת החלומות שייהפכו למציאות!
- לחתוך את נתח הבקר לחתיכות בגודל של כף יד ולהניח בצד.
- לחמם סיר כבד עם שמן זית על חום גבוה ולהשחים את נתחי הבקר מכל הצדדים.
- להעביר את הבקר לקופסה ולשמור בצד.
- באותו סיר, להוסיף את הבצלים הקצוצים ולהשחים אותם עד ששקופים.
- להוסיף את השום הכתוש ולבשל עוד דקה להוסיף את הפטריות ולטגן עד שהן מתרככות.
- לפזר את הקמח על הפטריות והבצלים ולערבב היטב.
- להוסיף את הבקר חזרה לסיר, ולמזוג את רוטב הסויה והמים או הציר.
- להוסיף את עלי הדפנה, הפפריקה, הרוזמרין או הטימין, ולערבב היטב.
- לכסה את הסיר ולבשל על חום נמוך למשך שעתיים לפחות, עד שהבשר רך במיוחד.
- לטעום את התיבול ולהוסיף מלח ופלפל לפי הצורך.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי לשדרג את המתכון הזה תוכלו להוסיף תפוחי אדמה קטנים בהבשלה עם הצלי, הם יתמזגו עם הרוטב ויביאו עוד טעם מדהים. בהחלט ניתן לשדרגו עם גזר קצוץ או אפילו קולורבי שיוצרים מרקם מגוון למנה.
לגרסה בריאה יותר, אפשר להחליף את הרוטב סויה ברוטב מונגול של סויה פחמימות פחות או לשים דגש על ציר בקר טבעי בלי תוספות.
שאלות ותשובות על המתכון
איך אני יכול לדעת אם הבשר מוכן כמו שצריך? לרוב, אנו יודעים שהבשר מוכן כאשר הוא מתפרק בקלות עם מזלג ומרגישים שהמחט לקחה את הזמן הנכון.
אפשר להכין את המתכון הזה מראש? בהחלט! הצלי הוא מנה שאפשר להכין יום או יומיים מראש, לשים במקרר ולהתחמם שוב, מה שהטעמים רק משתפרים עד למנה המושלמת!
מה אני יכול להגיש לצלי? תוספת מצוינת תהיה פירה תפוחי אדמה, אורז או אפילו פסטה עשויה מפירה. כל אחד מהאפשרויות יוליכו אתכם לבילוי מושלם בשולחן.
האם ניתן להשתמש בבשר עוף במקום בקר? לא הייתי ממליץ, מאחר וטעמים שונים לחלוטין ייצאו. האומנות שבצלי בקר היא גם במרוכבות הטעמים של הבשר המסוים הזה.
מה עדיף – גזר או פטריות? תלוי באיזה טעם אתם מעדיפים, אבל פטריות יביאו לשדרוג מתוק ואילו גזר יכול להביא סוג של מרירות יתר.
חייבים לקמח את הנתח? קמח עוזר לרוטב להסמיך, אך אפשר לדלג על זה אם רוצים גרסה פחות שומנית או דל פחמימות.
אפשר להוסיף עוד ירקות? בהחלט! כל ירק שתהיה עליו אווירה במרקם מתאים יוכל להשתלב נפלא עם הנתח הזה.
כמה זמן אפשר לשמור את הצלי במקרר? ניתן לשמור אותו עד 3 ימים במקרר ואפילו עד שבוע במקפיא.
בשביל טעם יותר עשיר, מה כדאי להוסיף? מומלץ לנסות להוסיף לא מעט שום או תבלינים שמעשירים את החוויה.
אז לקראת סיום, אם אהבתם את המתכון הזה, אל תהססו לשתף את החוויה עם חברים או משפחה שלכם! אני בטוח שהם ייהנו עד מאוד, ונאחל לכם לבישולים מהנים ומלאים בטעמים משגעים! אל תשכחו להפתיע את עצמכם שוב עם מנות חדשות!