מתכון לפיצה שאתם חייבים לנסות
יש אינספור סוגים שונים של פיצות – פיצה נפוליטנית, פיצה ניו יורקית ואף יש שיאמרו פיצה ישראלית, או כפי שאנו נוהגים לכנותה – פיצה פיתה. לכל אחד יש את הפיצה המועדפת עליו, אך דבר אחד בטוח – כולנו אוהבים פיצה, ולא בכדי מדובר במאכל שניתן למצוא בכל פינה בכדור הארץ.
המתכון שלנו הוא מתכון לפיצה ביתית פשוטה שכל אחד יכול להכין בבית עם תנור רגיל שיכול להגיע לחום של 250-300 מעלות.
מצרכים לבצק
- כוס ורבע מים פושרים
- חצי קילו קמח
- 2 כפיות סוכר
- כפית מלח
- 3 כפיות של שמרים יבשים
מצרכים לרוטב עגבניות
- 8 שיני שום כתושות
- 4 עגבניות קצוצות
- 2 כפות אורגנו יבש
- כף סוכר
- כף רסק עגבניות
- כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
אופן הכנה
- מתחילים בהכנת בצק לפיצה על ידי ערבוב כל החומרים והוספת המים בהדרגה
- חממו מחבת עם השום והשמן זית ולאחר מכן הוסיפו את כל שאר המצרכים
- לאחר שהבצק תפח והרוטב הצטנן, רדדו את הבצק ושימו עליו רוטב וגבינה
- שימו את הפיצה בתנור לחום מקסימלי ל-15 דקות ותבדקו שהבצק אפוי לטעמכם
הכנת הפיצה נחשבת לפשוטה למדי ואם רק תעקבו אחר ההנחיות הפשוטות שלנו במתכון, גם אתם תוכלו להפתיע את החברים והמשפחה עם פיצה מדהימה שתגרום להם ללקק את האצבעות.
אם אתם רוצים לקחת את הכנת הפיצה שלב אחד קדימה, תוכלו אפילו לקנות אבן שמוט, אשר עליה תוכלו להניח את הפיצה לפני שאתם מכניסים אותה לתנור. היתרון של אבן שמוט הוא שהיא אוגרת חום ובכך אתם יכולים להגיע לחום גבוה יותר כאשר אתם מכינים את הפיצה שלכם בתנור ביתי ולהרשים את החברים שלכם.