ברכה אחרונה על אורז ועוף – מתכון שיהפוך את הארוחה!
ברכת פרידה לאורז ועוף: זיכרונות ערכיים ואוכל במיטבו
עברו עלינו ימים רבים של חגיגות טעמים, אבל הגיע הזמן לומר להתראות לאורז ועוף היקר שלנו. שנות השרות בהחלט לא היו פשוטות, אבל יחד הצלחנו לעבור את כל המסעדות, הזמנות הבית ולפני שכל אחד מתפנה לצלחת שלו (או לטעום מהשני). עכשיו, בואו נקדיש רגע אחד מכל הלב לארוחה שהרוותה את נפשותינו בזמן אמת.
האורז – החבר הנאמן
כשהיינו רעבים, היית שם תמיד. כמה רגעים קודרים ניסינו ליצוק לתוכה כוס מים – ואי ואי, כמה פעמים באת להיות ה"אורח" (במרכאות)! אך בכל זאת, בניצוחך הצלחת להרים את המסיבה — עם דבש ושקדים, עם תבלינים שונים, ובשום צורה לא משאירה שום צלחת ריקה.
- עוררת שיחות אינסופיות על מתכונים חדשים.
- לאחד את המשפחה סביב השולחן – ולך תודה גדולה על כך!
- וכמובן, היית מאלף כשהיית מפזר את נטיות ההכנה בכל ערב מזה שלושה חודשים.
העוף – המלך של המנה העיקרית
ואיך אפשר לשכוח את הכוכב האמיתי? העוף חביבנו, שהכין אותנו לתוכנית הכי מפורסמת של כל העמים: "מה נבשל היום?" גירוש כוכבת המנחה של ערב-ערב.
- תמיד לבש את הרוטב כמו שצריך – לא קמצן, לא עלוב!
- בין אם היה צלוי, מבושל או מצופה בטעמים מיוחדים, זה תמיד הצליח להינמס בפה.
- ואפילו אם לפעמים היו בעיות עם התנור, העוף נדחף לפאות לצרכים נוספים!
זיכרונות לכבוד המנה האחרונה
בסופו של דבר, מה שנשאר זה האהבה לאוכל ששיתפנו, הצחוקים סביב השולחן ואולי גם כמה שיחות על כמה כריכים אפשר לשים בצלחת. אולי עולה לנו עוד מתכון קליל לשדרג את המצב, אבל שנכיר לכולנו את המינים האלו לפינה בטוחה – אי שם בפינה של לבנו.
וסיכום מהחיים
אז תודה רבה לאורז ועוף, על רגעים יוצאי דופן, על טעמים שנחרטו בזיכרון ועל השיחות שעשיתם בין השולחנות. אתם תמיד תהיו חלק בלתי נפרד מהאירועים הקטנים והגדולים שלנו. חבל על הזמן, אבל כל פרידה מלווה באיפה ובייחוד שלכם! להתראות!