המדריך המושלם להכנת אוזני פיל מבצק עלים
איך מכינים אוזני פיל מבצק עלים
יש משהו קסום בעוגיות המוכרות, אשר נטמעות בזיכרון שלנו מאז הילדות. במיוחד אוזני פיל – את המתוק הזה שמזכיר לנו את ימים החג, עם אבקת הסוכר המתמוטטת על השפתיים ותחושת ההנאה המרהיבה כשאנחנו לועסים את הבצק הפריך והנימוח, שבקלות יכול לגרום לנו ללקק את האצבעות! במאמר הזה נשתף אתכם במתכון לאוזני פיל מדהימות! ביצוע המחמיר ביותר, פשוט ומומלץ לכולם, גם אלו שאינם משפחת שפים מקצועית.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 25 דקות
- רמת קושי: מתכון קל
- מינימום מנות: 10 עוגיות
הרכיבים הדרושים
לפני שנכנס לשלב ההכנה, בואו נדבר על מה שדרוש לנו כדי ליצור את העוגיות האלו שמעלפות את כל מי שטועם אותן! החומרים זמינים בדרך כלל בכל מטבח, ואין צורך להפוך את הבית upside down כדי למצוא אותם.
- 1 חבילה של בצק עלים (כ-500 גרם)
- 1/2 כוס של סוכר
- 1/2 כוס של אגוזים קצוצים (לכם יותר טובים, אם תרצו!)
- 1/2 כפית של קינמון (אפשר לשים יותר לאוהבי הקינמון)
- אבקת סוכר – למעלה, כדי שהעוגיות יהיו מושלמות
- 1 ביצה (למשיחת הבצק)
ידעתם? אוזני פיל הן לא סתם עוגיות – הן מדלגות לתרבות המסורתית של יהודי מזרח אירופה והן מורשות לבצק עלים, שמעניק להן את הפריכות המדהימה שרבים אוהבים!
המרכיבים החלופיים
יש מקום לשדרג ולעורר את העניין בגרסה קצת שונה של המתכון הזה! אפשר לנסות להכין אותו גם עם:
- בצק פילו במקום בצק עלים – לרכות ואווריריות נוספת
- סוכר דמררה כדי להוסיף טעם עשיר יותר
- שוקולד מריר קצוץ – מי לא אוהב את השילוב של שוקולד?
שלבי ההכנה
כעת, הגענו לחלק שבו נקפוץ למעגל העבודה ונתחיל לייצר את העוגיות האלו!
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות צלזיוס.
- על משטח שטוח, מרימים את בצק העלים ופותחים אותו בעזרת מערוך לקוטר של כ-5 מ"מ.
- מניחים את הבצק שיתפוס תחושת אווריריות בדיוק במינון הנכון.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הסוכר עם האגוזים הקצוצים והקינמון.
- מפזרים את תערובת הסוכר והאגוזים על הבצק בצורה אחידה.
- מקפלים את הבצק משני הצדדים כך שיצא לנו צורת תרמיל.
- חותכים את התרמילים לנתחים באורך של כ-1 ס"מ.
- מסדרים את הנתחים בתבנית עם נייר אפייה.
- מקציפים את הביצה ומשמנים את אוזני הפיל עם תערובת הביצה.
- אופים בתנור במשך כ-25 דקות, עד שהן משגעות וזהובות.
- נותנים להתקרר ומפזרים אבקת סוכר מעל.
תודו לי מאוחר יותר על הכיף שתספיקו בכדי להפיץ את הקסם הזה בחיק המשפחה והחברים! אוזני פיל האלו פשוט אגדי!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמו תמיד, יש מקום לשדרג את המתכון! אתם יכולים להוסיף לשכבות שוקולד צ׳יפס, ואולי גם מעט קקאו לתערובת הסוכר, אם אתם חובבי שוקולד. ואם כבר בגרסה טבעונית עסקינן, אפשר להמיר את הביצה ברסק תפוחים או חלב שקדים – זה עובד מעולה!
שאלות ותשובות
איך שומרים את אוזני הפיל לאחר האפייה?
כדי לשמור על הפריכות שלהן, מומלץ לאחסן אותן בכלי סגור, אבל לא בתוך שקית – זה יכול לגרום לאובדן קריספיות.
האם אפשר להכין את הבצק עלים בבית?
בהחלט! אם אתם אוהבים לאתגר את עצמכם במטבח, תוכלו להכין את הבצק עלים לבד. זה דורש קצת יותר מסירות, אבל בהחלט שווה את זה!
מה אפשר לשים במקום אגוזים?
אם אתם אלרגיים לאגוזים, תוכלו להשתמש בשקדים, קוקוס מגורר או דגן קצוצים.
האם אפשר להכין את העוגיות לפני זמן האפייה?
בהחלט! אפשר להכין את העוגיות, לשים אותן בתבנית ולהקפיא אותן. ברגע שתרצו לאפות אותן, פשוט שימו בתנור ישירות.
מה למשוך עם אוזני פיל?
אוזני פיל משתלבות נהדר עם קפה או תה – קחו רגע להירגע עם משקה חם ולהתענג על המנה המושלמת הזו.
האם אפשר להפוך את המתכון ללא גלוטן?
בהחלט! ישנם קמחים ללא גלוטן בשוק שאפשר לעבוד איתם, כמו קמח אורז או קמח חומוס. זה לא ייתן בדיוק את אותה פריכות, אבל טעים באותה מידה!
אילו תבלינים נוספים אפשר לשים?
כמובן! אפשר לשים מעט הל, ג'ינג'ר או קליפת תפוז מצהוב כדי להעשיר את הטעמים.
איך יודעים שהעוגיות מוכנות?
כשהן מזהובות ונראות פריכות, אפשר לשלוף אותן מהתנור! ריח מטורף שיתפוס אתכם כבר בזמן האפייה.
מי לא אוהב את אוזני הפיל טובות?
שיטה קלה היא לשאול את הפולשים הנעימים של הבית – הם יגידו לכם אם זה טעים או לא!
איך אני משדרג אותן לחגיגות?
נסו להוסיף קישוטים של שוקולד נמס או לקשט עם פרי טרי כמו תותים או פירות יער. מושלם!
מוזמנים לשתף את המתכון הזה עם כל הידידים שלכם! זה פשוט מתכון כל כך פשוט להכנה, שמגע בתשומת לב יוצר פלאים. תהנו מהן!