המוקפץ האסייתי שכולם מדברים עליו – מתכון קל!
מוקפץ אסייתי – מנה שמשגעת את החיך
לא נעים להגיד, אבל יש ימים שהאוכל במטבח שלנו הופך להיות שגרתי ומשעמם. אבל כשהמחשבה על מוקפץ אסייתי מתגנבת אלינו, כל הבעיות מתמוססות על מחבת רותחת! מדובר במנה מדהימה, מלאת צבעים וטעמים, שמשלבת ירקות טריים עם מרינדה עשירה, וכמובן לא נשכח את הנחשה הסינית המיוחדת. אז בואו נצלול אל התחושה המעלפת והחושנית של המוקפץ המושלם הזה, שנשמח לשתף עם כל חברי המשפחה והחברים.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: עבור ארבעה אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי ליצור את המוקפץ האסייתי המושלם, עלינו להיות יודעי דבר בקשר לרכיבים. המוקפץ הזה הוא באמת אגדי ומנגיש לנו אפשרויות רבות. כך שנוכל לשדרגו לטיל החושים שלנו וליצור גרסה שמתאימה לכולם.
- 500 גרם חזה עוף – או טופו עבור גרסה טבעונית
- 1 גזר גדול – קלוף וחתוך לרצועות דקות
- 1 קישוא – חתוך לאורכו לרצועות
- 1 פלפל אדום – פרוס לרצועות
- 1 בצל סגול – פרוס דק
- 2 כפות שמן שומשום – לטעמה המרענן
- 2 שיני שום – קצוצות דק
- 2 כפות סויה – ניתן להשתמש בסויה דלה בנתרן
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר – נותן את הטייק אסייתי
- שומשום קלוי – לקישוט מעל המנה המושלמת
- אטריות או אורז – להגיש לצד המוקפץ (אופציונלי)
שדרוגים ותוספות אפשריים
למי שרוצה להרגיש שף במטבח, אפשר להוסיף למנה גם ברוקולי, בורגול או אפילו תפוחי אדמה מתוקים. כל שילוב כזה יוכל להגביר את התשוקה שלכם לאכול שוב ושוב. אם אתם גולשים על גל הבריאות, ניתן להמיר את השמן בשמן קוקוס ועדיין לשמור על הטעם המושלם. מי לא אוהב חידושים?
שלבי ההכנה
כעת, בואו נתחיל בתהליך הכנת המוקפץ האסייתי שלנו. תהיו בטוחים שכל שלב הוא חלק מהקסם, וכמובן שהאוכל יהיה כל כך טעים, שאתם תמצאו את עצמכם לוקחים עוד ועוד.
- חתכו את חזה העוף לקוביות קטנות.
- חממים מחבת על חום גבוה ומוסיפים 1 כף של שמן שומשום.
- מוסיפים את קוביות העוף למחבת ומשחימים כ-5 דקות.
- מוסיפים את הבצל והגרר לשום, ומערבבים היטב.
- לאחר מכן מוסיפים את הגזר, הקישוא והפלפל ונותנים לכל המרכיבים להתערבב כ-3 דקות נוספות.
- תיארו לעצמכם את הריח המדהים שמתפשט במטבח! בעודם מתבשלים, מוסיפים את הסויה והג'ינג'ר ומערבבים.
- אם אתם אוהבים חריף, אפשר להוסיף פלפל חריף קצוץ או טבסקו.
- כשהעוף מבושל לגמרי והירקות רכים, מפסיקים את החימום.
- מעבירים את המוקפץ לקערה ומקשטים עם שומשום קלוי.
- מגישים חם על מצע של אטריות או אורז, ותיהנו מכל ביס.
שאלות ותשובות
איך ואיפה אחסנים את המוקפץ?
מומלץ לאחסן את המוקפץ במקרר בשקית אטומה או בקופסה סגורה. הוא ישמר היטב עד 3 ימים. אפשר גם להקפיא אותו למשך חודש.
האם ניתן להשתמש בירקות אחרים במתכון?
כמובן! המוקפץ הוא גמיש מאוד. אתם יכולים להשתמש בירקות כמו קישואים, ברוקולי, או אפילו תפו”א – מה שהכי טעים לכם!
אני טבעוני. איך ניתן להתאים את המתכון?
בהמירו את העוף בטופו או בסייטן, והתאימו את השום והמרינדה לטעמים שאתם אוהבים. זה כמו קסם במטבח!
האם המוקפץ הזה יכול להיות יבש?
כמובן! אם אתם חושבים שהמרינדה שלכם קצת קלה, אתם יכולים להוסיף עוד סויה או לשים טיפה יותר שמן שומשום.
איך אפשר שהמנה תהיה חריפה יותר?
יש להוסיף פלפל חריף קצוץ, או לשדרגו עם סווש של סויה חריפה! כך תקבלו טעמים מדהימים!
מה תהיה המנה המושלמת לצד המוקפץ?
אטריות סודניות יכולות להיות השידוך המושלם או אורז מאודה – כל אחד לפי טעמו האישי!
האם ניתן להכין את המוקפץ בצורה מאוחדת יותר?
כן, אפשר טיפה פחות לתבל את העוף ולמות אותו עם המרינדה במשך כמה שעות לפני הבישול.
איך מקטינים את כמות השמן במתכון?
השתמשו במעט שמן או במרסיס שמן, החליפו חלק מהשמן במים או ציר ירקות.
מה אני יכול להוסיף למנה להוסיף מרקם?
שקדים קלויים או קשיו שווים תוספת מדהימה, נותנים גם פריכות וגם טעם!!
האם צריך לשטוף את הירקות לפני השימוש?
בהחלט! שטיפת ירקות היא חובה, כדי לדאוג לבריאותכם ולנקות את כל העפר והזיהומים מהם.
אז חברים, מהטעם המתוק המדהים ועד הטקסטורה המעוצבת, המוקפץ האסייתי הזה הוא פשוט מושלם ולא תלך לאף מקום בלי לשתף אותו עם כל העולם! קחו את התשוקה הזו למטבח ושתפו את המתכון הנהדר הזה ברשתות החברתיות שלכם. כי מי לא אוהב נשנוש משגע כזה?