המתכון לספר עוגיות מרוקאיות של אמא שכל אחד אוהב

ספר עוגיות מרוקאיות של אמא

כשנותנים לנו עוגיות מרוקאיות שמגיעות היישר מהמטבח של אמא, זה כמו לקפוץ לתוך עולם של טעמים, ריחות וסיפורים. זו לא רק עוגיה, חברים, זו חוויה שלמה! כל ביס מגרה את החושים ומחזיר אותנו לרגעים קסומים מהעבר, שם התאספנו סביב השולחן בכדי לחגוג כל הצלחה קטנה או גדולה. בספר הזה אנחנו נצלול יחד לעולם המדהים של העוגיות המרוקאיות, נלמד להכינו ביחד, וכל זה עם הרבה אהבה, שמחה ומעט הומור. מי יודע? אולי תמצאו לעצמכם מתכון חדש שיביא את כל המשפחה סביב השולחן.

זמן הכנת המתכון: 1 שעה. רמת קושי של המתכון: בינונית. כמות מנות: 40 עוגיות.

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 30 דקות
  • מספיק ל-40 עוגיות מושלמות

הרכיבים הדרושים

עכשיו, כשאנחנו כבר רגועים ואתווך למציאות המתוקה הזו, בואו ניכנס למטבח ונראה מה אנחנו צריכים כדי ליצור את העוגיות המושלמות. הזכירו לעצמכם שעוגיות אלו הן לא סתם עוגיות – הן עוגיות של סבתא, עם כל המשמעות שזה נושא.

  • 500 גרם קמח לבן
  • 250 גרם חמאה רכה
  • 200 גרם סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 1 כוס שומשום (מומלץ לא קלוי)
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית וניל
  • מלח לפי הטעם

כמובן, למי שאוהב נוסטלגיה, אפשר להוסיף קצת סוכר סוכריות צבעוניות לסיום – זה בהחלט יכול להיות מגע של קסם!

מרכיבים חלופיים

אם אתם מחפשים גישה שונה להתעסק עם עוגיות האגדה הללו, אפשר לשדרג את המתכון הזה בשיטות שונות:

  • לגרסה טבעונית: החליפו את הביצים ברסק תפוחים או בננות רכות.
  • לגרסה ללא גלוטן: השתמשו בקמח שקדים או קמח תפו”א.
  • לגרסה עם יותר שוקולד: הוסיפו חצי כוס שוקולד מריר קצוץ.

שלבי ההכנה

ולשום דבר לא חסר! בואו נתחיל להכין את העוגיות המדהימות הללו:

  1. חממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה, טורפים את החמאה והרך יחד עד לקבלת תערובת קרמית.
  3. מוסיפים את הסוכר וטורפים עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין.
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך כדי ערבוב, ולאחר מכן את הווניל.
  5. בקערה נפרדת, מניחים את הקמח, קינמון, סודה לשתייה, מלח ומערבבים.
  6. מאחדים את התערובת היבשה עם התערובת הרטובה בהדרגה.
  7. מוסיפים את אגוזי המלך והשומשום ומערבבים לתערובת אחידה.
  8. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים כופתאות מהעיסה על התבנית.
  9. מעבירים לתנור ואופים במשך 25-30 דקות עד שהן מזהיבות.
  10. נותנים לעוגיות להתקרר על רשת באוויר הפתוח.

כשהעוגיות מוכנות, הריח המהפנט ישתלט על הבית שלכם, וכמובן – כולם ייכנסו למטבח בסקרנות לעבור ליד ולנשום את כל הטוב שיש בעוגיות אלו. מילה שלי.

שדרוגים ותוספות אפשריות

והכי חשוב! תמיד יש מקום לשדרוגים. כמה דברים שאתם יכולים לנסות:

  • לצפות את העוגיות במעט שוקולד מריר נמס ולהתענג על השוקולד הממיס.
  • להוסיף תמצית פרי טעים כמו תמצית תפוזים או לימון לתערובת, להוסיף ניחוח חדש.
  • להכין עוגיות מרנג קטנות שאפשר לשים מעל ופשוט להפתיע את החברים.

לא מדובר בעוגיות סטנדרטיות! ברגע שהן מעניקות טעמים שמקפיצים את החושים, אתם תגלו שאתם פשוט לא מצליחים להפסיק לאכול אותן. זה פשוט ממכר!

שאלות ותשובות

איך אני יודע שהעוגיות מוכנות?
כשהן מזהיבות יפה אבל לא שחומות. תוכלו גם לבדוק עם קיסם – אם הוא יוצא יבש, מצוין!

האם אפשר להקפיא את העוגיות?
בהחלט! עוגיות אלו שורדות היטב בהקפאה. אפשר להקפיא אותן בתיקי סגירה.

האם יש לי תחליפים לסוכר?
אפשר להשתמש בסוכר חום, דחוס, ואפילו ממתיקים כמו סטיביה.

כמה זמן העוגיות מחזיקות?
אם שומרות בקופסה סגורה, הן יכולות להחזיק עד שבועיים.

האם אני יכול להכין את הבצק מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הבצק מראש ולשמור במקרר עד יומיים.

אפשר לשנות את אגוזי המלך באגוזים אחרים?
כן, אפשר גם שקדים או אגוזי פקאן.

איך אני יודע אם לשים יותר קינמון?
אם אתם אוהבים את הטעם – תרגישו חופשי להוסיף עוד!

מה אם אני לא אוהב אגוזים?
אפשר להשאיר את האגוזים החוצה ולהשתמש בשומשום לבד.

איך הדיש הוא נמס בפה?
בדיוק! כמה דקות באפייה יצרו את המרקם המושלם.

האם יש מגבלות באכילת העוגיות?
*ככל שאוכלים יותר, רואים פחות!*

אם נשמע לכם מתכון שפשוט אי אפשר לעמוד בפניו, אל תשכחו לשתף עם חברים! כי עוגיות מרוקאיות של אמא לא נשארות רק בבית – הן צריכות ללוות אותנו בכל החוויות שלנו!

אבטחת אירועים אוכל ומסעדות אופנה אירוח ונופש אירועים בשטח אלכוהול בר / בת מצווה הלכה הרצאות חתונות כללי מוסיקה לאירועים מסיבת רווקים / רווקות מתכונים מתנות פעילויות צילום אירועים שירותים לאירועים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
דרשות לבר מצווה: רעיונות שיבלטו בארוע שלך
בר המצווה – זמן לשמוח ולדרוש! כשהילד שלך מגיע לגיל 13, זה לא רק סימן שהוא הולך ואוכל יותר פיצה מהרגיל,...
קרא עוד »
אוק 29, 2024
מכתב תודה לרופא: איך לגעת בלב של מישהו?
מכתב תודה לרופא – אתם הסופר גיבורים של הבריאות! בשם כל החולים ההומים, המרגשים והכואבים, אני רוצה לקחת...
קרא עוד »
אוק 31, 2024
ברכה והצלחה בכל מעשה ידיך – הסוד שתמיד עבד
ברכה והצלחה בכל מעשה ידיך חבר יקר, היום אני רוצה לקחת רגע לחשוב עליך ולברך אותך מכל הלב. לא בכל יום...
קרא עוד »
פבר 02, 2025