חג לאילנות טו בשבט מתכון מיוחד לחג
טו בשבט הגיע: חג לאילנות
בתקופת טו בשבט, כאשר הכל פורח סביבנו ופריחה חדויח ומעוררת זיכרונות מתקופת הילדות, מתמלאים הלבבות באהבה עצומה לעץ ולמרחבים הירוקים. החג הזה, המוקדש לאילנות, מזכיר לנו את הקסם שבטבע ואת החשיבות של העצים בחיינו. האם אי פעם חשבתם על כך שצמחים יכולים להיות לא רק קישוטים בבית, אלא גם מגשי פירות טעימים ובריאים? ובכן, השיטה להכיר לעולם את טו בשבט היא באמצעות מתכון מדהים לאגסים סימואליים, ממכרים וטעימים, שצומחים ולעיתים אפילו מתמלטים על עצמם! אז קחו את המחברות שלכם והתכוננו לרשום את המתכון הכי טעים שיש.
זמן הכנת המתכון: 20 דקות. רמת קושי: קלה. מנות: עבור 4 אנשים.
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- מונה: עבור 4 אנשים
הרכיבים הדרושים
פירות הם ללא ספק הכוכבים של חג טו בשבט. המתכון המיוחד שלנו מבוסס על אגסים עסיסיים, מתוקים וטעימים. הנה מה שאנחנו צריכים כדי להכין אותם:
- 4 אגסים בינוניים בשלים
- 50 גרם חמאה רכה
- 2 כפות דחוסות של סוכר חום
- כפית קינמון טחון
- 3 כפיות שקדים קצוצים (או אגוזי לוז, תלוי במה שיש בבית)
- 1/4 כוס דחוסה של חלב מינרלי או חלב שקדים
- שוקולדים מרהיבים לקישוט (אפשר גם להכין סירופ מתוק מעשבוני מנטה או פיסטוק – שמדהים במראה)
אפשר בהחלט לשדרג את המתכון הזה בקלות! לדוגמה, ניתן להכין גרסה טבעונית על ידי שימוש בחמאת טחינה במקום חמאה, כאשר התוצאה תהיה אגס מאדה לא ינשנש אותו כל שף שאי פעם הכין. גם להחליף את החלב בחלב עשרה למי שמעוניין לגרסה מקורית ומסקרנת.
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן שנגיעה בשלב הנוסף והמרגש – ההכנה עצמה. כאן תתחילו להריח את ניחוח החג באוויר וישר תתמלאו באנרגיה חיובית!
- חממים מחבת עם חמאה רכה על אש נמוכה.
- חותכים את האגסים לחצי ומסדרים אותם במחבת הפוכה כלפי מטה.
- מדליקים את האש על גבוהה ומוסיפים את הסוכר החום עד שיתמוסס.
- בתהליך הזה תראו איך הסוכר מתמוסס והופך לקרמל שקרם אנלוגי.
- מפזרים את הקינמון על האגסים ומי שמאוהב יכול להוסיף מעט אגוז מוסקט.
- לאחר מכן מוסיפים מים וחלב למנוע חריכת האגסים.
- מחפשים את השקדים או אגוזי הלוז המוקצפים ומניחים על האגסים.
- מבשלים במשך 10 דקות, עד שהאגסים מתרקבים ומקבלים את הצבע המיוחד הזה.
- בעוד תהליך הבישול מתבצע, הכינו קנקן עם שוקולד בזמן שהאגסים מבשלים.
- מגישים את האגסים עם השוקולד המענג ו… ללקק את האצבעות!
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
כמובן, בעולם הקולינריה אין גבולות, ואפשר לשדרג את המתכון הזה בכל מיני דרכים משוגעות:
- להכניס את האגסים לתנור עם דבש ואגוזי לוז אפויים.
- להגיש עם כדור גלידת וניל או כקינוח חם לצד קפה.
- להוסיף רוטב שוקולד לקישוט ולהפוך את המנה לאגדי.
- לשדרג עם פרוסות תפוזים מסוכרות – ממש מעלפות.
למעוניינים להתנסות בבישול יחד עם הילדים, כדאי לערב אותם בשלב הקישוט. איך תתארו להם את הטעמים? חכם, משגע ומהמם!
שאלות ותשובות
מה היתרון של הכנת אגסים במקום תפוחים? אגסים מלאים בהנאה ונחותם עם מרקם נעים שמקשר לחוויות דודיות בעינינו…
האם אפשר להשתמש באגסים קפואים? לא מומלץ, אגסים קפואים מאבדים נוזלים והמרקם יוצא אחר.
כמה זמן ניתן לשמור את המנה במקרר? טעים לחמם ביום הבא, אבל לאחר 3 ימים כדאי לאכול אותן.
האם ניתן לגלות את המתכון על ידי החלפת הפירות? בהחלט, פירות יער או פרי טרופי יכולים לעשות פלאים.
איך אני יודע מתי האגסים בשלים? ריח נכון וצבע שיכול לגרום לכל אחת לחשוק בחטיף – פשוט לנסות.
האם אתם ממליצים להם להשתמש באגסים אורגניים? בעד! הם בריאים וטעימים יותר וגם מגניבים לא לפספס.
האם ניתן לערוך סדנאות בישול עם מתכון זה? ברור! חיבור הנפשות מסביב למטבח מאוד מדהים.
איך אני יודע שהאגסים מוכנים? כשהם מתרככים קלות – בודאי עם קיסם!
מה אפשר לעשות אם האגסים קשים מדי? אפשר לשים אותם במעט מים רותחים עם מיץ לימון לשעה מסוימת.
איך אפשר לשדרגו עם טעמים נוספים כמו מוסקט? מוסקט או קינמון הם תמיד שדרוגים מתאימים במקום. תמצאו מצוינים נוספים!
אז עכשיו כשיש לכם את המתכון הזה ביד, אנחנו מעודדים אתכם לחלוק אותו עם החברים ברשתות החברתיות. חג טו בשבט הוא הזדמנות נפלאה ליצור רגעים בלתי נשכחים וטעמים מדהימים, אז למה לא לשתף את המתכון עם אחרים? שתפו לחברים ומשפחה, אולי תמצאו את מתכון ההצלחה שלכם בכבוד וברווחה. בתיאבון!