חלב רגיל או אורגני – מה האנשים מעדיפים
חלב אורגני לרוב עולה יותר מחלב רגיל ברוב החנויות. חלק מהצרכנים מאמינים שמסיבות בריאותיות בלבד כדאי לשלם תוספת כסף עבור חלב אורגני. בהחלט ישנם יתרונות מסוימים לחלב אורגני, אך הם עשויים או לא, להספיק בכדי לשלם פרמיה.
חלב רגיל או אורגני – מה האנשים מעדיפים
יתרון אחד גדול של חלב אורגני לעומת חלב רגיל הוא חיי המדף שלו. מרבית המותגים של חלב אורגני מעוקרים בטמפרטורות גבוהות מאוד (בערך 280 F), כך שהוא יכול להימשך עד חודשיים.
מכיוון שחלב מפוסטר רגיל מחומם לחום של 165F ומטה בלבד, אין לו חיי מדף ארוכים זהים. מצד שני, עיקור בטמפרטורה גבוהה יכול להפוך לחלב מתוק יותר. זה משהו שעשוי להיות פלוס ומינוס, תלוי בהעדפות הטעם שלך.
> הזמינו חלב טרי לעסק בלינק http://macolet.net/CATALOG.asp?T1=1&T2=1&IsShowOneCat=0
כמה זמן חלב מחזיק במקרר?
אם אתם מודאגים מכך שחלב ייפגע במקרר, חלב אורגני עשוי לחסוך לכם כסף מכיוון שהתאריך שלו יימשך הרבה יותר זמן. לחלופין, תוכלו לקנות חלב שאינו אורגני שעובר עיקור בטמפרטורות גבוהות ויימשך זמן רב יותר.
מה טוב בחלב אורגני?
בעוד שעיבוד בטמפרטורה גבוהה במיוחד, יכול להשפיע לרעה על חומרים תזונתיים מסוימים, החוקרים מגלים כי לחלב אורגני, יש רמה גבוהה של חומצת שומן אומגה 3.
אומגה 3 ניתן למצוא במזונות רבים ולקחת כתוסף. מחקרים מראים כי אומגה 3 יכולה להפחית מחלות לב וכלי דם, לשפר את ההתפתחות והתפקוד הנוירולוגי ומחזקת את התפקוד החיסוני.
תרגיש טוב יותר עם תוספים אפשריים בחלב
אומרים כי שני מוצרים, הורמון גדילה בקרבומבין רקומביננטי (rBGH, הידוע גם בשם BGH, סומטוטרופין רקומביננטי או rBST) ואנטיביוטיקה, נמצאים בחלב רגיל אך לא בחלב אורגני.
חלב אורגני מגיע מפרות שמעולם לא קיבלו תרופות אלו, מה שאומר שחלב אורגני חייב להיות נקי מכל שאריות ופסולת כמו כאן למשל. כך תשמרו טוב יותר על בריאותכם.
מצד שני, לא הורמוני גדילה ולא אנטיביוטיקה הם פופולריים כמו שהיו (בין היתר מכיוון שהצרכנים התלוננו), כך שמחלבות קבועות רבות נמנעות מתרופות אלה.