כדורי בשר ברוטב עגב Tomatoes ב10 דקות فقط!
"`html
כדורי בשר ברוטב עגבניות – מתכון מדהים וממכר!
כשהריח של כדורי הבשר מתפשט סביבכם במטבח, אין ספק שכולנו מתמלאים באושר ובתיאבון. זה רגע שמשקף את הילדות שלנו, את הארוחות המשפחתיות ואת השיחות החמות סביב שולחן האוכל. כדורי הבשר ברוטב עגבניות הם לא סתם מנה, אלא שילוב מופלא של טעמים ומרקמים שמעלה זיכרונות. עכשיו, כשאתם מתכוננים לגלות את המתכון הכי טעים שיש, אני בטוח שתמצאו את המטעמים הללו לא רק משגעים אלא גם אגדי!
זמן הכנת המתכון: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדורי הבשר הם פשוטים מאוד להכנה אבל דורשים את הרכיבים הנכונים כדי להבטיח טעם מדהים. הכנו עבורכם רשימה של מרכיבים שניתן למצוא בכל מטבח.
- 500 גרם בשר טחון (עגל, טלה או כבש)
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 ביצה
- 50 גרם פנקו (ללחם היפני) או פתי בר טחון
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 קופסה של 400 גרם רוטב עגבניות (או פירה עגבניות)
- כף שמן זית
- תיבול לפי הרצון (אורה, אורגנו או פפריקה)
מרכיבים חלופיים
נתחיל במרהיבים! אם אתם הולכים על גרסת טבעונית, תוכלו להמיר את הבשר בטופו או בתערובת קטניות מבושלות טחונות. אנשים רגישים לגלוטן יכולים לוותר על פנקו ולהשתמש בקמח תפו”א. במידה ואתם חובבי השום, אל תהססו להוסיף עוד שיני שום לרוטב, התוצאה תהיה נימוחה ומעלפת!
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהרשים את האורחים שלכם עם גביע כדורי הבשר המושלמים!
- במ bowl גדול, מערבבים את הבשר עם הבצל, השום, הביצה, הפנקו, הפטרוזיליה, המלח והפלפל.
- מעבירים את התערובת לכדורים בגודל של טניס שולחן (לא פחות ולא יותר!).
- מחממים שמן זית במחבת על להבה בינונית.
- מניחים את כדורי הבשר במחבת ומטגנים עד שהם משחימים מכל הצדדים.
- לאחר מכן, יוצקים את רוטב העגבניות מעל כדורי הבשר.
- מבשלים במשך כ-10 דקות נוספות עד שהרוטב מבעבע.
- מגישים חם לצד פסטה, אורז או לחם טרי.
תוספות ושדרוגים
כפי שכולכם יודעים, הכנסת תוספות למתכון קיימת תמיד! אפשר להוסיף לדבר הזה סלק או גזר קטן שהוקצצו היטב ואולי אפילו זיתים שחורים לקצת קראנץ'. להכין רוטב עם עגבניות קצוצות טריות ורכז עגבניות לבולגרית תתקבל רוטב חמצמץ ומרענן שמדגיש את הכדורים!
שאלות ותשובות
איך אני יכול לגרום לכדורי הבשר להיות רכים יותר?
כדי להשיג מרקם נימוח, תוכלו להוסיף לתערובת פרוסת לחם רטובה או כף של שמן זית.
מה לעשות אם רוטב העגבניות מאוד חמצמץ?
אם החמיצות רק עלתה, תוכלו להוסיף כפית סוכר שיכולה לאזן את הטעמים.
האם אפשר להכין כדורי בשר מראש?
בוודאי! אפשר להכין את כדורי הבשר ולשמור במקפיא עד שבועיים. כשמגיעים אורחים, פשוט לחמם ברוטב.
איך לדעת אם כדורי הבשר מוכנים?
כדורי הבשר מוכנים כאשר הם מבושלים לחלוטין ומעט קפיציים. וודאו שקוטרים פנימיים שלהם מגיעים לפחות ל-70 מעלות צלזיוס.
האם אוכל להוסיף ירקות לרוטב?
בהחלט! קוביות גזר, קישוא או פטריות יכולים להוסיף צבע וטעם מצוין לרוטב.
למה התערובת לא מחזיקה את הכדורים?
אם התערובת מאוד רכה, ניתן להוסיף עוד פנקו או אפילו קמח.
אילו סוגי בשר מתאימים לכדורי הבשר?
בשר טחון מכל סוג יעבוד מעולה: עגל, טלה, הודו או אפילו תערובת של מספר סוגים.
איך אני מכין גרסה בריאה יותר?
אתם יכולים להמיר את הבשר לצמחי כמו קינואה מבושלת או טופו. תוספת של ירקות טריים גם תסייע לשמור על טעמת המתכון בריא.
יעלו עליי כדורי הבשר אם אני אשתמש בשר רזה?
כן, חשוב לזכור שבשר רזה יכול להתייבש יותר. הוספת קצת שמן זית עוזרת לשמור על לחות הכדורים.
לא אוהבת רוטב עגבניות, מה יכולה להיות חלופה טובה?
שום בעיה! ניתן לשדרג לרוטב יוגורט, טחינה או אפילו רוטב פסטו שישמש בסיס טעים ועשיר!
אז מה אתם מחכים? תוציאו את הסינר ותתחילו לבשל! מתכון זה יהיה העונג שלכם לעוד הרבה זמן. אם נהניתם – שתפו אותו עם חברים והפיצו את המתכון ברשתות החברתיות!
"`