כדורי שוקולד בלי ביסקוויטים – מתכון קל ומוזר!
"`html
כדורי שוקולד בלי ביסקוויטים – מתכון מהאגדות!
כאשר מתחשק לנו משהו מתוק, ומשגע, כדורי שוקולד תמיד יהיו התשובה המושלמת! בואו נדמיין את הכדורים הקטנים והטעמים האלה, איך הם מתמוססים לנו בפה והקקאו והאגוזים מתערבבים בהרמוניה מושלמת. מה אם נגיד לכם שיש לנו מתכון מדהים להכנת כדורי שוקולד בלי ביסקוויטים? כן, כן, אתם קוראים נכון. ולא מדובר במתכון שגרתי, אלא במתכון הממש אגדי שכולם ישאלו איך הכנו אותו!
אז אם אתם באמת רוצים ללמוד איך להכין כדורי שוקולד שאין להם תחליף, כאלו שכל עיסוק בריא וכל דיאטה שהכנתם לעצמכם לא יוכלו לעמוד בהם, הגעתם למקום הנכון! המתכון הזה נמצא אצלנו בידיים, זה הזמן לעבור עליו ולגלות את הסודות של המתיקות. וקדימה, נתחיל!
זמן הכנת המתכון, רמת הקושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 20 כדורים
הרכיבים הדרושים
על מנת ליצור את הכדורים המושלמים האלה, נצטרך את המרכיבים הבאים:
- 200 גרם שוקולד מריר (70% קקאו לפחות)
- 100 גרם שוקולד חלב
- 1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים
- 1/4 כוס קוקוס טחון
- 1/4 כוס שקדית הנסיכות קצוצה
- 1/4 כוס תמצית וניל
- 1/2 כוס קקאו לאבקה (אם רוצים ציפוי קקאו)
- 1/4 כוס שמן קוקוס
כמובן, שאם אתם רוצים לשדרג את המתכון – אתם יכולים להחליף את אגוזי הלוז באגוזים אחרים כמו פקאן או שקדים, והקוקוס יכול להפוך לפולי קקאו קצוצים. האפשרויות אינסופיות, והדמיון שלכם הוא הגבול!
שלבי ההכנה
רגע, רגע! לפני שמתחילים, כדאי שנכיר את שלבי ההכנה כדי שהכדורים שלנו יהיו מושלמים.
- ממיסים את השוקולד המריר והשוקולד החלב בסיר כפול מעל כיריים.
- כאשר השוקולד נמס, משאירים אותו להירגע בצד.
- במקביל, קוצצים את אגוזי הלוז והשקדית.
- מעבירים את השוקולד המומס לקערה גדולה.
- מוסיפים את אגוזי הלוז הקצוצים, הקוקוס הטחון והשקדית.
- מוסיפים את תמצית הווניל ושמן הקוקוס ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מביאים את התערובת למקרר למשך 15 דקות עד שהמרקם יציב יותר ניתן לעבודה.
- מקפלים כדורים בגודל כדור פינג פונג עם הידיים המעט רטובות.
- מגלגלים את הכדורים בקקאו וכך הם מקבלים ציפוי מושלם ומעורר תיאבון.
- מניחים את הכדורים על צלחת ומעבירים שוב למקרר. שימו לב, הם יהיו משגעים אחרי כ-30 דקות מקור!
ותודו, שזה קל יותר ממה שחשבתם! עכשיו, הכדורים כבר כמעט מוכנים ואפשר להתחיל לחלום על הכיף שבפיתוי ליד מכונת הקפה או בזמן צפייה בסרט עם החברים!
תוספות ושדרוגים
אם אתם רוצים לשדרג את הכדורים המדהימים שלכם, בצעו אחד מהשדרוגים הבאים:
- הוספת תמצית שקדים במקום וניל לצבע ואקזוטיות נוספת.
- לשדרג את ציפוי הקקאו עם שוקולד מריר מומס.
- כדורי שוקולד עם ציפוי של אגוזי פקאן קצוצים – אפרופו אגוזים.
- מוסיפים לתערובת פירות מגוללים כמו תמרים או מג'וד תמר.
כל תוספת כזו תעשיר את המתכון, תעניק לו אופי חדש, ותרגישו כיצד הכדורים שלכם הופכים לאגדי!
שאלות ותשובות
איך אפשר לשמור על כדורי השוקולד לאורך זמן?
שמרו את הכדורים בקופסה אטומה במקרר. הם יכולים להחזיק מעמד עד שבועיים, אם תצליחו לאכול את כולם לפני!
אפשר להכין את הכדורים עם שוקולד לבן?
בהחלט! מדובר בשדרוג מעניין אפשר לשלב אותו עם פירות יבשים או פיצוחים במינון המתאים!
מה אם אני לא אוהב קוקוס?
תשאירו אותו בחוץ! אפשר לשלב רעיונות אחרים כמו גרגרי תות מיובש או פירות יבשים אחרים שיתנו טעם שונה ומיוחד.
האם אפשר להשתמש בשוקולד פרווה?
בוודאי, השוקולד המריר והחלב יכולים להיות מוחלפים בשוקולד פרווה. זה מצוין למי ששומר על כשרות!
באיזה סוג קקאו כדאי להשתמש?
עדיף להשתמש בקקאו איכותי עם אחוז קקאו גבוה, הדבר ישפיע על הטעם הסופי של הכדורים.
האם אני יכול להכין אותם בלי שוקולד חלב?
כמובן! אפשר לגדול על יחס גבוה יותר של שוקולד מריר.
איך אני יודע אם התערובת מוכנה לעיצוב כדורים?
אם יש לכם רכות קלה שמאפשרת לקמח תלמים בכף יד, זה הזמן ליצור כדורים!
האם אפשר לשלב תוספות אחרות כמו חמאת שקדים?
כמובן! תוספת כזו רק תרומם את הכדורים למדרגה אחרת.
מה בנוגע לגרסה דלת פחמימות?
תשתמשו באגוזי ברזיל או בשקדים במקום שוקולד, ואל תשכחו להפוך את התערובת ליותר דלילה עם מים.
למה הכדורים כל כך ממכרים?
מעבר למרקם המהמם והטעמים, השוקולד מפעיל במערכת שלנו אזורים שמעורבים בהנאה ובסיפוק, מה שהופך את הכדורים למשהו שקשה מאוד לעמוד בפניו.
אז מה חשבתם? המתכון הזה פשוט וואו! תזכרו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ובני משפחה, כי כל אחד חייב לטפח את עצמו בכדורי שוקולד משגעים. שיהיה בתיאבון!
"`