מאפה פילו עם תפוחי אדמה ופטריות שלא תוכלו להפסיק לאכול

"`html

מאפה פילו עם תפוחי אדמה ופטריות

לא כל יום עורכים חגיגה למבצע מפתיע במטבח, אבל כשזה מגיע למאפה פילו עם תפוחי אדמה ופטריות, אני מתחיל להרגיש את הפרפרים בבטן. מדובר במנה שהיא גם מתכון של אמא וגם של סבתא, שמשלבת טעמים מדהימים ונותנת תחושה של נוחות וחום ביתי. המתכון הזה לא רק שהוא כל כך טעים שיש סיכוי שתחליטו להכין אותו כל שבוע, הוא גם כל כך פשוט שאפילו אתם יכולים להרשים את האורחים שלכם!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 45 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מגוון מנות: 6-8 מנות

המרכיבים הדרושים

כעת נעבור לחלק הכיף – המרכיבים. במקום לשלוף מהארון מרכיבים אקראיים, נבחר באלו שיתמזגו באופן מושלם ויוצרים את התוצאה המושלמת. מהנסיון שלי, למאפה הזה לא צריך שום דבר מוגזם, אלא את הטוב והבסיסי!

  • 500 גרם פילו (אריזת פילו קפואה)
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 300 גרם פטריות טריות, פרוסות לעיגולים
  • 2 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 ביצים
  • חצי כוס גבינת פטה מפוררת (או גבינה צהובה קצוצה)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מעט חוויאג' או כמון, אם רוצים להוסיף טוויסט

מרכיבים חלופיים

במקרה שהייתם רוצים לגוון, ניתן לשקול גרסה טבעונית של המנה. פשוט הפסיקו את השימוש בביצים והחליפו את הגבינה בגבינת טופו מתובלת. לסקופ בריאותי, אפשר להחליף את שמן הזית בשמן קוקוס או למהלך דל פחמימות להשתמש בדף ירוק במקום פילו.

שלבי ההכנה

הכנת המאפה הזו אינה רק נעים; היא מהנה! הרבה פעמים אני משתף את המתכון עם חברים שלי, והם תמיד שואלים אותי איך עשיתי את זה. עתה הגיע הזמן לגלות את הסודות.

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (תמיד כדאי להתחיל עם התנור, אחרת נגיע לכניסה המאוחרת).
  2. בסיר גדול, מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד soften (רך).
  3. מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים 15 דקות, עד שהם מתרככים, ולא לשכוח לערבב בתדירות גבוהה.
  4. כשהתפוחי אדמה כמעט מוכנים, מוסיפים את הפטריות ומפסיקים לערבב יחד עד שהן מתרככות.
  5. מתבלים במלח, פלפל ובחירה שלכם של תבלינים, ואז מסננים בעזרת כף.
  6. בכלי נפרד, חופרים את הביצים ומערבבים עם הגבינה.
  7. מערבבים את התערובת עם תכולת הסיר עד שהתערובת מעורבבת היטב.
  8. מתחילים לגלול על שכבות פילו: מניחים על תבנית תנור נייר אפייה, ואז מסדרים 5-6 דפי פילו בשכבות, ומרססים בשמן זית בין השכבות.
  9. מניחים את תערובת תפוחי האדמה במרכז ומקפלים את הפילו סביב המלית.
  10. מוסיפים עוד רצועות פילו מעל ומרססים עם שמן זית אך לשים לב לא להשחיר.
  11. מתבלים בעשבי תיבול או שומשום. הכניסו לתנור ואפו במשך 25-30 דקות.
  12. וצאה מהמ oven, חכו כמה דקות ואז חותכים למנות ומגישים!

תוספות או שדרוגים אפשריים

למאפה הזה אפשר להוסיף עוד מערכות חלב כמו יוגורט או טחינה לאיזון. אם אתם חובבי ירקות, תמיד תוסיפו גזר קצוץ או קישוא בתערובת. חוץ מזה, למה לא להכין צלחת ליד עם רוטב חמוץ-מתוק או חומוס איכותי? יהיה הכי טעים שיש!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את המאפה יום מראש?
בהחלט! הכנה מראש עוזרת לטעמים להתמזג. פשוט הכינו אותו, עטפו אותו היטב בניילון נצמד ושמרו במקרר. כשצריך, רק לחמם בתנור.

האם אפשר להחליף את תפוחי האדמה בירקות אחרים?
בהחלט! ניתן להשתמש בבטטה, קישואים או אפילו תרד. כל ירק יכול להוסיף טוויסט חדש וטעים.

כמה זמן המאפה נשאר טרי?
המאפה נשאר טרי במשך שלושה ימים כשהוא מכוסה במקרר. אם אתם רוצים לשמור עליו לזמן ארוך יותר, אני ממליץ להקפיא אותו.

מה הדרך הנכונה לשמור על פריכות הפילו?
כדי לשמור על פריכות הפילו, יש לאפות את המאפה בתבנית שטוחה ולא מכוסה. הם שואפים להיסחף לאנזים שמנה פריק, ואז הם מתייבשים!

האם המאפה הזה מתאים לילדים?
אוי, להיפך! הילדים לרוב אוהבים את טעמי הקטנים השטופים בתפוחי האדמה, והם לא חלק מהמנה, כך שזה מושלם עבורם.

האם ניתן לעשות זאת בלי גלוטן?
כמובן! פשוט השתמשו בדפי פילו ללא גלוטן ואלו לוקחים את הארוחה לרמה אחרת.

עבור כמה אנשים המנה מתאימה?
המאפה שלנו כבש מספיק ל-6-8 אנשים, תלוי בכמה הם אוהבים לאכול. תתכוננו לחלוק תודה!

האם יש צורך לשרות בשמן זית?
אם אתם בעת מגבלה קלורית או רוצים גרסה יותר בריאה, ניתן לשים שמן קוקוס. עם זאת, שמן זית ממש מדהים עבור הטעמים.

איך להגיש את המאפה הזה?
מאפה פילו הוא משגע כשהוא מוגש חם לצד סלט ירוק מרענן או רוטב דיפ אהובים.

מהי המנה הקלאסית שתמזוג לתוכה את הטעמים הללו?
ובשאלה הזו יש לא מעט תשובות; רטבי טחינה, דולוט עם נענע או למשל רוטב רימונים – זה להוסיף הרבה והרגשה מהבית!

בואו ותשתפו את המתכון הזה עם חברים שאתם אוהבים – מגיע להם להרגיש את הטעמים המהדיים והאגדיים של המאפה הזה! כל ביס הוא פשוט נמס בפה!

"`

אבטחת אירועים אוכל ומסעדות אופנה אירוח ונופש אירועים בשטח אלכוהול בר / בת מצווה הלכה הרצאות חתונות כללי מוסיקה לאירועים מסיבת רווקים / רווקות מתכונים מתנות פעילויות צילום אירועים שירותים לאירועים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
חגיגות תל אביב יום העצמאות 2023 שלא תרצו לפספס
```html עונג ועוצמה: תל אביב ביום העצמאות 2023 תל אביב, העיר שממצה את החגיגה הישראלית לפני כולם, הצליחה גם...
קרא עוד »
נוב 27, 2024
גלה את הסיבות לעור סדוק בכף הרגל שלך!
עור סדוק בכף הרגל: מה הבעיה ואיך פותרים אותה? מי לא נתקל בעונת הקיץ בעור סדוק בכף הרגל? התופעה הזו,...
קרא עוד »
אוק 23, 2024
משמעות השם הדר: פירוש ולפי הקבלה.
כל מה שצריך לדעת על השם "הדר" מקור השם: מה עשה את "הדר" לכל כך פופולרי? השם "הדר" הוא שם עברי, שבא מהמילה...
קרא עוד »
אוק 14, 2024