מאפינס גבינה מתוק – המתכון שישדרג את השבוע שלך

מאפינס גבינה מתוק

דמיינו לעצמכם את הבוקר שלכם, השמש זורחת, ריח של קפה ניצב באוויר ומאפה טרי יוצא מהתנור. זה הזמן לשדרג את הבוקר שלכם עם מאפינס גבינה מתוק – מנה מדהימה, ממכרת, שמשגעת את החושים. כל ביס הוא כמו מסיבת טעמים בפה, קטנות שמצליחות להביא את הים של ניחוחות הרמוניים. הפשטות שבמתכון הזה כובשת את הלב ואת הבלוטות בטעם, אין ספק שזה מה שצריך בכל שולחן אירוח. המאפינס הללו יפתיעו אתכם באווריריות שלהם ובטעם הגבינות שיתמזגו עם המתיקות, ולבסוף כל הקסם הזה יוביל לאחד העונג היותר אגדים באפייה!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן אפייה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מתכון עבור: 12 מאפינס

המרכיבים הדרושים

לפני שאנחנו נכנסים לשלב ההכנה, חשוב לעשות היכרות עם המצרכים שיעשו את הקסם. כל רכיב כאן חשוב, וכל אחד מהם תורם לשדרוג הטעמים של המאפה הזה. אז הבה נציג את כל הגיבורים:

  • 200 גרם גבינת שמנת
  • 100 גרם גבינת פטה או גבינת מוצרלה
  • 2 ביצים
  • 120 גרם סוכר
  • 100 גרם קמח לבן (אפשר לשלב גם קמח מלא)
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס שמן צמחי
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס סוכר חום (לא חובה)

שלבי ההכנה

כשהכל מוכן, הגיע הזמן להתחיל את הדרך להכנת החוויה הכי טעימה שיש! לפניכם השלבים שיביאו את המאפינס הללו לחייכם:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומניחים תבנית מאפינס במרגע.
  2. בקערה גדולה, מערבים היטב את גבינת השמנת עם גבינת הפטה עד שהתערובת חלקה.
  3. מוסיפים את הסוכר, ביצים ותמצית הווניל לטעם מלטף, ומערבבים שוב עד שהתערובת מתאחדת.
  4. מסננים את הקמח ואבקת הסודה לתוך התערובת, מוסיפים את השמן ולבסוף קמצוץ מלח. מערבבים עד שהתערובת אחידה.
  5. ממלאים את התבניות בתערובת עד ש-3/4 מהגובה. חשוב לא למלא יותר מידי, שיתפוס גובה באפייה.
  6. אם רוצים לשדרג, מפזרים מעט סוכר חום מעל כל מאפין.
  7. אופים כ-20 דקות, עד שהמאפינס הזהובים גבוהים ונפלאים.
  8. קצת סבלנות, תנו למאפינס להתקרר לפני שאתם ממהרים לטעום.

תוספות או שדרוגים אפשריים: אם בא לכם קצת לחרוג מהמוכר, אתם יכולים להוסיף צימוקים, אגוזים קצוצים, או אפילו שוקולד מריר קצוץ שיתמזג לתוך התערובת. כל תוספת כזו תביא עוד עושר ועמוקה למאפים.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את המאפינס עם גבינה צהובה?
מומלץ מאוד להשתמש בגבינת שמנת ובגבינת פטה כדי לשדרג את הטעמים, אך ניתן לשלב גם גבינת מוצרלה.

מה אפשר לשים במקום קמח לבן?
אפשר לשלב קמח חיטה מלאה או קמח שיבולת שועל.

האם אפשר להפוך את המתכון לטבעוני?
כן, אפשר להשתמש בחלב סויה וביצים צמחיות או גבינת צמחית.

כמה זמן אפשר לשמור את המאפינס במקפיא?
המאפינס מחזיקים במקפיא עד שלושה חודשים, עשו חריצים בין מאפין למאפין כדי למנועם להדבק.

אפשר להכין את המאפינס ללא סוכר?
אפשר, ניתן לשים תחליף סוכר או להמיר את הסוכר במוצרי דל פחמימות.

מה לעשות אם התערובת יוצאת נוזלית מדי?
יש להוסיף מעט קמח נוסף עד שהתערובת מתקבעת.

כיצד יודעים שהמאפינס מוכנים?
כשהמאפינס מזהיבים והקיסם יוצא יבש כשנדקר בפנים.

האם אפשר לשדרג עם תהליכי חימום?
כמובן! ניתן לחמם את המאפינס ואם תשימו עליהם סוכר, תצליחו להשיג קרסט פריך ומעלף!

האם אפשר להמיר את הגבינה בבריאות יותר?
בהחלט, פשוט השתמשו בגבינת ריקוטה דלת שומן.

מהי הדרך הכי טובה לאחסן את המאפינס?
אחסנו את המאפינס בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר או במקרר.

בואו נודה בזה, אין כמו מאפינס גבינה מתוק להשלים את הבוקר או דווקא לפנק את עצמנו בכל שעה של היום. אני ממליץ לכם לנסות את המתכון, לא תתאכזבו! וכשאתם מתנסים, שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות, מי יודע, אולי תפתיעו גם את החברים שלכם באחת מהגישות המילוליות הכי טובות! איך אומרת אמא שלי? “אם זה לא מתוק, זה לא מאפינס”.

אבטחת אירועים אוכל ומסעדות אופנה אירוח ונופש אירועים בשטח אלכוהול בר / בת מצווה הלכה הרצאות חתונות כללי מוסיקה לאירועים מסיבת רווקים / רווקות מתכונים מתנות פעילויות צילום אירועים שירותים לאירועים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
ברכה להכנסת ספר תורה: מסורת עם משמעות אמיצה
ברכת הכנסת ספר תורה: שמחה והתחלות חדשות! הכנסת ספר תורה היא לא סתם טקס - זו אחת ההזדמנויות המרגשות...
קרא עוד »
נוב 11, 2024
פירוש ומשמעות השם לוריא לפי הקבלה.
לוריא - השם שמזכיר לנו חגים ומסורות מקור השם והגדרתו השם לוריא הוא שם עברי, והוא בדרך כלל נתפס כשם...
קרא עוד »
אוק 17, 2024
בצל ממולא מקורמל עם סילאן שישגע את החיך
בצל ממולא מקורמל עם סילאן – שילוב של טעמים אין סופי! תארו לכם רגע מושלם, שבו כל ביס בצל ממולא מקורמל...
קרא עוד »
ינו 05, 2025