ממולאים כרוב עם בשר ואורז שיגרמו לכם להתמכר

"`html

ממולאים כרוב עם בשר ואורז – טעם שמחבר בין דורות

לא הרבה מאכלים מצליחים לחבר בין משפחות כמו המתכון המדהים הזה! הממולאים של סבתא, הממולאים של אמא, עכשיו הגיע הזמן להכין אותם גם אצלכם בבית. יש משהו משגע במציאת ה"שולחן המבריק" הזה, מלא באורח שנראה כמו שכבות נימוחות של כרוב צעיר, אורז זהוב ובשר טעים שמשתלבים יחד למעמד אגדי. זה מתכון שמצריך קצת זמן וסבלנות, אבל מתגלה כאחד מהטעמים הכי טעים שיש!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: 2 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 6 מנות

הרכיבים הדרושים

בשביל להכין את הממולאים האלו, נצטרך את המרכיבים הבאים:

  • 1 כרוב לבן בינוני
  • 500 גרם בשר טחון (כדאי להיות אגדי ולבחור בשר בקר או תערובת עם טלה)
  • 1 כוס אורז קצר
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 שיניים שום קצוצות
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 קופסה של רסק עגבניות (לסוג טעים ומדהים)
  • מים רותחים לפי הצורך

כמובן שאפשר גם לשדרג את המתכון לגרסה טבעונית על ידי החלפת הבשר בטופו או חלבון צמחי אחר, והשארת האורז והכמון הבריאים!

שלבי ההכנה

כדי להכין את הממולאים באופן מושלם נבצע את השלבים הבאים:

  1. מבשלים את הכרוב בסיר עם מים רותחים עד שהעלים שלו רכים, כ-10 עד 15 דקות. מסננים ומשאירים להתקרר.
  2. בתוך קערה גדולה, מערבבים את הבשר הטחון, האורז, הבצל הקצוץ, השום, הכמון, הפפריקה, המלח והפלפל. מתבלים עם שמן זית ומערבבים היטב.
  3. לוקחים עלה כרוב אחד, ממלאים אותו בכף מהתערובת, מקפלים את הקצוות ומניחים בצד.
  4. חוזרים על פעולה זו עם כל עלי הכרוב עד שהמלית נגמרת.
  5. בסיר רחב, מסדרים את הממולאים בשכבות, מערבבים עם רסק העגבניות ומניחים מים רותחים עד שהממים מכסים את הממולאים.
  6. מבשלים על חום נמוך במשך 1.5 שעות עם מכסה, עד שהתערובת נימוחה ונעימת הטעמים התמזגו אחת עם השנייה.
  7. מגישים עם לחם טרי, ועושים טיול קטנטן של טעמים ברוטב שנשאר בסיר.

תוספות ושדרוגים אפשריים

איך אפשר לשדרג את המתכון המהמם הזה?

  • לגוון עם תוספת של חומוס מבושל.
  • לקרוץ מסלט יוגורט רענן בצד.
  • להוסיף עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או נענע בשלב המילוי.
  • אפשר להוסיף ברתן חם מעל כל חצי ממולא לפני ההגשה כדי לצלול לתוך טעמים משגעים.
  • לנסות תיבול עם קינמון על העלי הכרוב – זה אכן היופי במראות!

שאלות ותשובות

מה כדאי לעשות אם עלי הכרוב מתפרקים בזמן הבישול?
מומלץ לבשל את העלים בסיר עם מים רותחים לתקופה קצרה יותר. אם הם יתפרקו, אפשר להכין מהם רוטב משגע או להשתמש בהם לשדרוג המנה.

האם אפשר לשמור את הממולאים במקפיא?
בהחלט! מומלץ לשים את הממולאים במיכלים אטומים ולהקפיא. כאשר תרצו להפשיר, שימו אותם במיקרוגל או חום נמוך על הכיריים.

איך אני יודע שהממולאים מוכנים?
כשהאורז רך, והמילוי מקבל טעם עמוק, זה הזמן לחטוף צלחת ולמלא אותה!

מהי הדרך הכי טובה לבשל ממולאים שאינם מבשלים מוחלט?
בישול עם פלאי הטמפרטורה הנמוכה של הלהבה – את הממולאים שלכם!

האם אפשר להכין את המנה הזו בלי בשר?
בוודאי! טופו, פטריות קצוצות או קישואים ממולאים יכולים להיות אחלה תחליפים בריאים וטעימים.

אילו תבלינים אחרים אפשר להוסיף למילוי?
חילבה, מלח לימון ודברים נוספים מביאים טעמים חדשים ומיוחדים.

כמה זמן הם שומרים במקרר ועדיין יהיו טעימים?
4 ימים, אם אתם משאירים אותם מכוסים היטב – זה משגע לאכול.

אפשר להשתמש באורז מלא במתכון?
בהחלט! זה יהיה אפילו יותר בריא והטעמים יתחברו בצורה מעלפת!

האם ניתן להגיש עם רוטב בצד?
נכון מאוד! רוטב יוגורט, שום או אפילו רטבי צ'אטני יעשו פלאים.

מה כדאי להכין בתור תוספות לצד הממולאים?
סלט ירוק מרענן עם רוטב לימון וכמה פרוסות לחם חם.

אם אהבתם את המתכון הזה, שתפו עם החברים וברשתות החברתיות! תנו לכולם לגלות את הטעמים המכשפים של הממולאים שלנו, שמזכירים לנו את הבית.

"`

אבטחת אירועים אוכל ומסעדות אופנה אירוח ונופש אירועים בשטח אלכוהול בר / בת מצווה הלכה הרצאות חתונות כללי מוסיקה לאירועים מסיבת רווקים / רווקות מתכונים מתנות פעילויות צילום אירועים שירותים לאירועים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
האם מותר לעבוד בחול המועד? גלה את התשובה המפתיעה!
```html האם מותר לעבוד בחול המועד? תשובות בהתאם להלכה ולמנהגים רבים מאתנו ניצבים בפני השאלה: מותר או...
קרא עוד »
דצמ 27, 2024
גלה איזו שפה הכי יפה בעולם ואולי גם שלך!
```html איזה שפה הכי יפה? מסע בין הצלילים והגופנים בעידן שבו אנחנו לצערנו מדברים פחות ופחות זה עם זה,...
קרא עוד »
ינו 05, 2025
בצק פריך פרווה עם שמן שכולם מתאהבים בו
הבצק הפריך המושלם: מתכון לבצק פריך פרווה עם שמן בואו נלך על דבר מדהים – בצק פריך פרווה עם שמן שיגרום...
קרא עוד »
דצמ 23, 2024