מרק שעועית אדומה מתכון קל שילך עם כל ארוחה
מרק שעועית אדומה מדהים עם תוספות מהשמים
המרק שלנו לא סתם מרק – זהו מתכון אגדי שיביא אתכם לסיבוב נוסף של טעימות. איך אפשר להתנגד לריח הנעים שמתפשט בבית כאשר מרק מבעבע על הכיריים? טוב, כנראה שאי אפשר! לאחר שתקראו את המתכון הזה, תגלו שזה לא רק מרק – זהו חוויה קולינרית שאפשר ללקק את האצבעות בתום ההכנה. עם כל טעם וארומה, היא תתפוס את ליבכם ותרומם לכם את המצב רוח! יאללה, לעבודה!
זמן הכנה 90 דקות, רמת קושי קלה, מנות ל-4 אנשים
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 60 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המרק המדהים הזה, נשתמש ברכיבים פשוטים, אך תוצאותיו יהיו משגעות. אז קחו דף ועט, והתחילו לרשום!
- 1 כוס שעועית אדומה (מושרת לפחות 8 שעות)
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלים קצוצים
- 3 שיניים שום קצוצות
- 1 גזר גדול, קלוף וקצוץ
- 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וקוביות
- 1 פלפל ירוק חריף (אפשר לשים יותר או פחות לפי הטעם)
- 2 עגבניות קצוצות
- 2 ליטר מים
- 1 כפית כמון
- 2 כפיות רסק עגבניות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- קצת פטרוזיליה קצוצה לקישוט
אין ספק, עכשיו שמעתם את השעועית קוראת לכם! אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, פשוט הוציאו את השום מהמתכון, המרק עדיין יהיה מעולה. לא אוהבים גלוטן? לא בעיה! המרק הזה מכיל רק רכיבים טבעיים ובריאים.
שלבי ההכנה
עכשיו כשהמרכיבים מוכנים, בואו נעבור להכנה! זה הזמן להפשיל שרוולים ולהתחיל ליצור.
- שוטפים את השעועית האדומה ומשרים אותה במים למשך 8 שעות.
- בסיר גדול, מחממים את שמן הזית על חום בינוני.
- מטגנים את הבצלים הקצוצים עד שהם שקופים.
- מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עד שהשום מתחיל להזהיב.
- מוסיפים את הגזר הקצוץ ומערבבים כ-5 דקות.
- מוסיפים את תפוחי האדמה ופלפל הירוק החריף, וממשיכים לבשל 5 דקות נוספות.
- שמים את העגבניות הקצוצות ומערבבים הכל.
- מוסיפים את השעועית המושרת, מים, רסק עגבניות וכמון.
- מביאים לרתיחה, ואז מכסים ומבשלים על חום נמוך למשך 60 דקות, עד שהשעועית רכה.
- תוך כדי בישול, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- בתום הבישול, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.
והרי לכם מרק שעועית אדומה שכולו אהבה! עכשיו, כל מה שנשאר זה להגיש בצלחת עמוקה, לפנק את עצמכם למנה חמה ולהתענג על כל ביס.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי לשדרג את המרק שלכם, תאפשרו לעצמכם להיות יצירתיים! אפשר להוסיף לתבשיל כמה תוספות:
- חתיכות אבוקדו על גבי המרק – זה ממש משדרג את החוויה!
- קצת חלב קוקוס מעניק קרמיות נפלאה.
- תוספת של קינמון גורר בהכנה גם תוסיף טוויסט מעניין.
- אפשר אפילו להוסיף קצת גבינת פרמזן מעל, אם זה מתאים לכם.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את המרק עם שעועית שחורה?
בהחלט, אפשר לשחק עם השעועיות. השעועית השחורה תורמת מרקם וטעם שונים, וזה בהחלט יהיה טעים.
מה עושים אם לא השארתי את השעועית במים מספיק זמן?
אם השעועית לא הושרה מספיק זמן, יש לשים לב שעלולה להיות קשה יותר לבישול. פשוט הוסיפו עוד זמן בישול לסיר.
האם חשוב לקצוץ את הירקות קצוץ דק?
לא ממש, אתם יכולים לקצוץ את הירקות בגסות או דק, בהתאם להעדפה אישית.
אפשר לשמור את המרק במקרר?
כן, המרק הזה יכול להחזיק במקרר עד 4 ימים. חימום מחדש והוא כמו חדש!
האם ניתן להקפיא את המרק?
בהחלט! זהו מרק מצוין להקפאה, והוא יחזיק במקפיא עד 3 חודשים.
מהי אפשרות להחליף את כמון?
אם אתם לא אוהבים כמון, אפשרי להוסיף מעט קימל או אפילו לאזן את זה עם פפריקה.
האם אפשר להכין מרק זה בכמות כפולה?
כמובן! זהו מתכון שמתחייל בקלות לאורך זמן.
איך אני יודע אם השעועית מוכנה?
השעועית מוכנה כאשר היא רכה, כאשר אתם לוחצים עליה עם מזלג והיא מתפוררת בקלות.
כוונתי להגיש את המרק לאירוח, מה אפשר להוסיף ליד?
לחם מחמצת הוא בחירה מצוינת, או קרוטונים מצופים בשום שיהפכו את כל המנה למושלמת.
איך אתם ממליצים להגיש את המרק?
שפריצו מעט שמן זית על המנה, פזרו פטרוזיליה קצוצה והגישו חם עם לחם טרי – מושלם!
אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ובני משפחה! המרק הזה פשוט מבקש להשתף ולספק דקות של הנאה לכל מי שטועם ממנו. בואו נעשה את העולם למקום טוב יותר, אחד מרק בכל פעם!