מתכון פצפוצי אורז עם שוקולד שלא תצליחו לעמוד בפניו
מתכון מדהים לפצפוצי אורז עם שוקולד
רבים מנינו זוכרים את הילדות, כשהממתקים היו פשוט יותר וטעמים היו זורמים בעורקים כמו מים גולשים. היום אני רוצה לקחת אתכם למסע טעים שמביא את הזיכרונות הללו לשולחן. פצפוצי אורז עם שוקולד – נשמע מוכר? בוודאי! אבל המתכון שלנו הוא אגדי, ממכר, ועם טוויסט שיגרום לכם לרצות להכין עוד ועוד. אז הכינו את העיניים לאוכל, כי זה הולך להיות מעלף!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- לכמה מנות: 10
וכמובן, לפני שניגשים למטבח, כדאי לדבר על הפצפוצים עצמם. הם עשויים בדרך כלל מאורז שהופקע מהמים, נכתש ויובש. הם קלים כמו נוצה, קלילים, ואפשר לתפוס מהם מגוון טעמים – ממתקיים ועד סלטים. בייחוד עם השוקולד, הם מהווים שילוב מושלם בין מתוק למלוח, פריך לנעים. זהו טעם שמגרה את כל החושים!
הרכיבים הדרושים
- 200 גרם פצפוצי אורז
- 150 גרם שוקולד מריר (מומלץ מעל 70% קקאו)
- 50 גרם חמאה
- 100 גרם שוקולד לבן קקאו
- מלח ים – לקישוט
- או תוספות כמו קוקוס מגורר, אגוזים קצוצים, או פירות יבשים, בהתאם להעדפותיכם
במתכון זה ניתן להמיר את השוקולד המריר בשוקולד חלב או רעיון אחר – שוקולד ממולא בטעמים שונים. יש גם אפשרות ליצור גרסה טבעונית על ידי שימוש בשוקולד מריר ללא חלב והחמאה יכולה להיות מוחלפת בשמן קוקוס. זה מתקן כל טעם של מתכון קלאסי והופך אותו לבריא יותר!
שלבי ההכנה
עברו שלב אחר שלב, ושימו לב לכל פרט כדי לוודא שהפצפוצים שלכם ייצאו מושלמים ונפלאים. אתם בהליך של הכנת חוויה קולינרית שאין כמותה!
- ממיסים את השוקולד המריר והחמאה יחד בסיר קטן על להבה נמוכה. חשוב לערבב כל הזמן כדי שלא יישרף.
- ברגע שהשוקולד מתמזג עם החמאה, מכבים את הלהבה ומניחים בצד לחמש דקות.
- מוסיפים לרוטב השוקולד את פצפוצי האורז ומערבבים בעדינות עד שכל הפצפוצים מצופים בשוקולד.
- מעבירים את התערובת לתבנית שטוחה המקולמת בנייר אפייה.
- מניחים את התערובת במקפיא למשך 10-15 דקות עד שהשוקולד מתייצב.
- בעזרת סכין חדה, חותכים את התערובת למלבנים או ריבועים.
- לסיום, ממיסים את השוקולד הלבן ומוזגים אותו מעל החתיכות לשדרוג טעמים והגשה מרשימה.
- קישוט עם מלח ים עלי פצפוצים – עולה את הטעם!
- לילדים (ולמבוגרים, כן כן!) טעים “ללקק את האצבעות”!
עם כל שלב, אתם מתחילים להרגיש את ההתלהבות באוויר. האורז מתמזג עם השוקולד ומתחיל להשתעשע יחד בחלל המטבח, ובטוח שזה יגיע גם למטעמים של הבית שלכם!
תוספות או שדרוגים אפשריים
הנפש שלכם רוצה טעמים נוספים? תמיד יש אפשרויות! הנה כמה רעיונות:
- הוסיפו מתיקות עם פירות יבש כמו תאנים או משמש.
- השתמשו באגוזים קצוצים – כמו שקדים או קשיו – להוספת קראנץ' מדהים.
- שימו שכבת ריבת חלב בין שתי שכבות אווריריות של שוקולד.
- לגרסה דלת פחמימות, השתמשו באורז חום.
- מותר לכם גם לקבל טפיחה משוקולד במילוי – אל תשכחו שזה משחק טעמים!
המקלעים המיוחדים השונים שיבואו כאן לפי טעמכם, יוצרים גם חוויות מרגשות!
שאלות ותשובות
למה עדיף להשתמש בשוקולד מריר?
מרגע שידוע כי בריאות והנאה הן המטרה, שוקולד מריר מכיל יותר קקאו ופחות סוכר, מה שהופך אותו למתוק יותר בלי להעמיס על תפריט הקלוריות שלנו.
האם אפשר להמיר את פצפוצי האורז באורז אחר?
נכון שדווקא פצפוצים הם החוויה המושלמת כאן. אבל בהחלט אפשר לנסות עם תוספת של פעלולים סגנוניים – לדוגמה, להניח בטסות קטנות של עוגיות פריכות.
כמה זמן מומלץ לשמור את הפצפוצים?
באופן אידיאלי, כדאי לשמור במיכל סגור במקום קרב. אז זה יעבור 4-5 ימים לפני שהפריכות נעלמת חזרה.
מה קורה אם השוקולד יישרף?
חבריכם לא יתמכמו, אתם תבשלו ככה, אבל אפשר לתקן את זה עם מעט שמן קוקוס!
האם אפשר להשתמש בשוקולד חלב?
לחלוטין! בואו נביא גוון מתוק להנאתכם.
למה צריך להניח את התערובת במקפיא?
כאן הגיע הזמן שהשוקולד יתחיל להתקשות, ולמנוע את הפצפוצים מנמס בפה באטיות.
מה יום כיף לארוחה? האם זה משהו שידוע כהכניס לילדים?
מובן מאליו! הילדים מתמכרים ויכולים להשתעשע בעבודות הסיום שלהם!
איפה אני יכול למצוא את הפצפוצים אם אני לא מוצא?
בסופרמרקטים ובחנויות תבלינים ניתן למצוא אותם, וגם באינטרנט יש להם שניתן לרכוש בקלות.
האם זה קשה להכין?
מהנסיון שלי, מתכון קליל כמו זה הוא דבר שלא תצטרכו לדאוג כל כך. בעבודה עצמאית, לא צריך להיות שף מקצועי!
מה רעיונות אפשריים להגשה?
הפצפוצים יכולים להיות קישוט על עוגות, קינוחים, או מתנת דליקטס מארחת!
עכשיו זה הזמן שלכם לחלוק את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה! תנו להם לגלות את המתיקות והכיף שבפצפוצי אורז עם שוקולד, כי מה זה אם לא מדהים, משגע, ומעלף? אל תשכחו לשתף ולהפיץ ברשתות החברתיות!