נאגטס עוף ביתיים שנמסים בפה
"`html
נאגטס עוף מדהימים של סבתא
כשחושבים על נאגטס עוף, עולה לנו לתודעה שילוב של נוסטלגיה עם טעמים משגעים. אנחנו זוכרים את הילדות, את ארוחות הצהריים שהורכבו מהתלהבות שזינקה סביב השולחן, כשכולם חיכו למנה האגדית הזו. אתם יודעים איך זה – נאגטס שהיו קריספיים מבחוץ, ממש נמסים בפה ומלאי טעמים עשירים מבפנים. במתכון המיוחד הזה, לא רק שנבשל לכם נאגטס מעולים, אלא גם נשתף אתכם בכל הסודות והטיפים להצלחת המתכון, כך שגם המתחילים ביותר יצליחו להכין אותם בקלות.
זמן הכנת המתכון: 30 דקות
רמת קושי: קל \ למנות: 4-5 מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- סה"כ זמן: 30 דקות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הנאגטס הכי טעימים שיש, אנו זקוקים למוצרים פשוטים אבל איכותיים. הנה מה שצריך:
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 1/2 כוס פירורי לחם (אפשר גם פירורי פנקו לגרסה קריספית יותר)
- 1 ביצה
- 2 כפות קמח מנתה או קמח חומוס (לגרסה ללא גלוטן)
- 1/4 כוס גבינת פרמזן או פטה מפוררת
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה (אפשר גם כמון או טימין למי שאוהב)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן לטיגון
כן, כן, זהו מתכון נטול סודות – רק כמה מרכיבים פשוטים שהופכים לנאגטס המושלמים!
גרסה טבעונית
אם אתם מחפשים גרסה בריאה שלא כוללת עוף, ניתן לשדרג את המתכון בעזרת:
- 500 גרם קוביות טופו או קיק שקדים טחון
- 1/4 כוס קמח חומוס
- 1 כוס פירות ירקות קצוצים (כמו דלעת או קישואים)
שלבי ההכנה
ואתם תראו כמה שזה קל ופשוט! מוכנים להתחיל? זה הזמן להפוך את המטבח שלכם לארוחת חגיגה!
- מניחים את חזה העוף הטחון בקערה גדולה.
- מוסיפים את הביצה וטורפים היטב.
- מוסיפים את פירורי הלחם, גבינת הפרמזן, פטרוזיליה, מלח ופלפל ומערבבים עד שהמרקם אחיד.
- לוחצים על התערובת בידיים לקבלת צורת נאגטס.
- מצפים את נאגטס בקמח מנתה או בקמח חומוס.
- מחממים שמן במחבת על חום בינוני.
- מטגנים את הנאגטס במשך 3-4 דקות מכל צד, עד שיהיו זהובים וקריספיים.
- מעבירים את הנאגטס לנייר סופג כדי לספוג את השמן העודף.
- מגישים עם רוטב קטשופ או רוטב ברביקיו.
אחרי שהנאגטס שלנו מוכנים, אין ספק שהריח ישגע את כל הבית. אתם תראו את הילדים (ואולי גם המבוגרים) נעמדים ליד השולחן ומחכים לטעום את הנאגטס האלה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
רוצים להפוך את הנאגטס למשהו אגדי באמת? הנה כמה טיפים:
- לגרסה חריפה, הוסיפו מעט פפריקה חריפה או רוטב שרי.
- אם אתם אוהבים טעמים חריפים, אפשר להוסיף מעט שום קצוץ.
- מומלץ לבדוק גם רטבים כמו יוגורט עם זעתר, טחינה נוזלית או סלט כרוב מרענן.
אתם יכולים לשדרג את המתכון בהתאם לטעמים האהובים עליכם.
שאלות ותשובות
מה אם אין לי חזה עוף?
אם לא מצאתם חזה עוף, אפשר להשתמש בנתחים אחרים של עוף כמו שוקיים או להשתמש בטופו לגרסה טבעונית.
האם אפשר לאפות את הנאגטס במקום לטגן?
בהחלט! אפשר לאפות אותם בתנור על טמפ' 200 מעלות במשך 20 דקות, עד שיהיו זהובים.
איך אני שומר את הנאגטס במקרר?
מהנסיון שלי, כדי לשמור על הטריות, יש לעטוף את הנאגטס בניילון נצמד ולאחסן בקופסה אטומה במקרר.
האם ניתן להקפיא את הנאגטס?
בוודאי! פשוט הקפיאו אותם לפני הטיגון. כשתרצו לאכול, טיגנו אותם Frozen, אך ידרשו זמן בישול נוסף.
האם אפשר להוסיף גבינות אחרות?
באופן טבעי! גבינות כמו מוצרלה או גבינת צ'דר יתנו טעם אחר וקריספיות מרהיבה.
מה אם אני רוצה להכין לי גרסה דלת פחמימות?
אפשר להשתמש בשקדים טחונים במקום פירורי לחם לפינוק דל פחמימות.
באיזה רוטב מומלץ להשתמש?
רוטב חתיכת קלאסי כמו קטשופ ידרוש לתפוס את טעמי הנאגטס, אך גם סויה או טחינה יוסיפו טעמים משגעים.
אילו תוספות אפשר להגיש לצידם?
סלט ירקות טרי, תפוחי אדמה אפויים עם תיבול, או אפילו פירה – מה שתבחרו.
האם ניתן להכין את המתכון עם ילדים?
אין ספק! הילדים יאהבו להיכנס לפעולה וליצור את הצורות שלהם.
אפשר לשדרג את המתכון לצד קינוח?
תשקלו להכין גלידות ביתיות או פנקייקים לקינוח אחרי הנאגטס המושלמים שגרמתם.
אז קדימה, אל תהססו, הכינו את הנאגטס המדהימים הללו וקחו את החיות להרפתקה קולינרית שלא תשכחו מהר! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות כדי שגם אחרים ייהנו מהטעים המדהים הזה.
"`