סלט פטריות בצל ירוק ופקאן סיני שלא תוכל להפסיק לאכול

סלט פטריות בצל ירוק ופקאן סיני

היום נגלה לכם את המתכון המדהים לסלט פטריות בצל ירוק ופקאן סיני שיגרום לכם ללקק את האצבעות. זה לא סתם סלט, זה משהו שיגרום לכם להזכר בטעמים האגדי של ימי הקיץ, עם כל הירקות הטריים והנפלאים שמתחברים יחד לסימפוניה של טעמים. הסלט הזה הוא מושלם לארוחה קלה, לאירוח, או אפילו כנשנוש בבוקר עם סמלי הטבעי של שפע הבריאות.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 0 דקות
  • רמת קושי: קל
  • לכמה מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת נעבור לרכיבים שמהם ניצור את הסלט המשגע. תתכוננו לטעמים מעלפים שיעטפו אתכם.

  • 500 גרם פטריות שמפיניון טריות, פרוסות דק
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 1 כף דבש/סירופ אגבה (אופציונלי, להמתקה)
  • 1 שורש ג'ינג'ר קטן, קצוץ דק
  • 4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן קלויים, קצוצים גס
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • עלי שערית קצה כמון (לא חובה, אבל מוסיף טעם משוגע)

למי שמעוניין בגירסה טבעונית, ניתן להחליף את הדבש בסירופ אגבה, וכך להפוך את הסלט הזה לבריא יותר. אם אתם מנסים להפחית את הגלוטן, ניתן להמיר את רוטב הסויה לרוטב סויה ללא גלוטן.

שלבי ההכנה

עכשיו ניגש לשלב ההכנה. ככלל, זה לא אמור לקחת יותר מ-20 דקות. תהליך פשוט ומהיר, שיספק לנו תוצאה מעלפת.

  1. חותכים את הפטריות לפרוסות דקות ומניחים בקערה גדולה.
  2. בקערה נפרדת, מערבבים את שמן הזית, רוטב הסויה, חומץ האורז, דבש/סירופ אגבה ומלח ופלפל.
  3. מוסיפים את תערובת הרוטב לקערה עם הפטריות ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את הבצל הירוק והשום ומערבבים שוב.
  5. על מנת ללטש את הסלט, מוסיפים את אגוזי הפקאן הקלויים.
  6. אם אתם אוהבים, מסיימים עם הוספת עלי שערית קצה כמון.
  7. מגישים את הסלט מיד או מכניסים למקרר למעט זמן, כך שהטעמים יתערבבו.

שדרוגים ותוספות

הסלט הזה הוא כל כך גמיש שניתן לשדרגו בכל כך הרבה דרכים. רוצים להוסיף צבע? הוסיפו כמה קוביות של עגבניות שרי צבעוניות. מעוניינים במחסניות טעם משגע? הוסיפו 100 גרם גבינת פטה מפוררת לפני ההגשה.
בוחרים בריא יותר? הוסיפו כמה חתיכות אבוקדו. אם תרצו, תוכלו להוסיף פירות יבשים כמו משמשים או תמרים כדי להוסיף מתיקות.

שאלות ותשובות

מה אפשר להחליף בפטריות אם אין בבית?
פטריות שמפיניון הן בהחלט המומלצות, אבל אם אתם לא יכולים למצוא אותן, אפשר להשתמש בפטריות פורצ'יני או פטריות מרשל ולראות אילו טעמים מופיעים.

האם הסלט הזה שומר על טריותו גם יום למחרת?
עדיף לאכול את הסלט מיד לאחר הכנה. אם לא, מחזיקים אותו במקרר, אבל כדאי לדעת שהפטריות יאבדו טיפה מהמרקם הטרי שלהן.

אפשר לשדרג את הרוטב?
כמובן! ניתן להכין רוטב על בסיס יוגורט יווני עם שום ועשבי תיבול שונים. זה יכול להוסיף רעננות אדירה.

איך שומרים על פקאן קונסיסטנטי?
אם אתם רוצים שהפקאן יישאר פריך, מומלץ קלוי אותו בעצמכם קצת על מחבת חמה. הימנעו מהשתהות בסלט לפני ההגשה.

האם אתה יכול להשתמש בשום נוסף בסלט?
כמובן! שום קצוץ יכול להוסיף עוד הרבה טעמים.

מה להגשה עם סלט זה?
לסלט זה מתאימים מאוד לחם קלוי או דג בגריל.

האם הסלט בריא?
כן! הסלט עשיר בויטמינים, ניטראטיים ושומנים טובים.

מה עושה את הסלט הזה כזה מיוחד?
השילוב של הפקאן והטעמים שמגיעים מהרטבים באמת מהפכים אותו לעונג בלתי נשכח!

איפה אפשר למצוא פקאן סיני?
פקאן ניתן למצוא בחנויות הבריאות או באינטרנט; רק הקפידו לבדוק שזה קלוי ולא סוכר.

כמה זמן הסלט נשאר טרי במקרר?
הסלט נשאר טוב במקרר 2-3 ימים, אבל ככל שהזמן עובר הוא מאבד מהפריכות.

שיתפו את המתכון הזה עם חברים ורשתות חברתיות – תנו להם לחוות את המדהים הזה גם!

אבטחת אירועים אוכל ומסעדות אופנה אירוח ונופש אירועים בשטח אלכוהול בר / בת מצווה הלכה הרצאות חתונות כללי מוסיקה לאירועים מסיבת רווקים / רווקות מתכונים מתנות פעילויות צילום אירועים שירותים לאירועים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
גלה את 3 הסימנים שיביאו את המשיח!
```html 3 סימנים לביאת המשיח: האם אנחנו קרובים? בשיח היהודי במשך הדורות, נושא ביאת המשיח עורר לא מעט תשומת...
קרא עוד »
נוב 22, 2024
פילה דג על האש בנייר כסף שישנה לכם את הארוחה
פילה דג על האש בנייר כסף דמיינו את זה: ערב קיץ חם, אתם ממקמים את עצמכם ליד הגריל, וריח הביתיות מתחיל...
קרא עוד »
ינו 15, 2025
פירוש ומשמעות השם אודיל לפי הקבלה והמסורת.
כל מה שצריך לדעת על השם אודיל מקור השם אודיל - היכן הוא נולד ואיזה מין הוא? השם אודיל הוא שם בעל מקורות...
קרא עוד »
אוק 12, 2024