סלט פסטה קר עם פסטו – המתכון שלא תרצו לפספס!

סלט פסטה קר עם פסטו: טעמים מדהימים שנמסים בפה

מי לא אוהב סלט פסטה? זהו אחד המאכלים הכי טעימים שיש, ואומנם לפעמים אנחנו לא מבינים עד כמה הוא קל להכנה וטעים! במיוחד כשמדובר בפסטו עשוי בית, הטרי, שמשדרג כל כף לסופר טעים וממכר. כל נגיסה בסלט הזה היא חוויה מרעננת, צבעונית ומעלפת. בין אם זה עבור פיקניק בטבע, ארוחה קלה בבית או סתם לחשוב על מקום חדש לסעוד בו, הסלט הזה הוא פשוט אגדי!

זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק?

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו כשהמים בפה שלנו זורמים ורק מחכים לשוטף, בואו נצלול למרכיבים שיהפכו את הסלט הזה למדהים:

  • 300 גרם פסטה (פנה, פוזילי או כל פסטה שאתם אוהבים)
  • 2 כוסות תרד טרי (אפשר גם תרד קפוא, אבל טרי זה הכי טוב)
  • 1 חצי כוס גבינת פטה מפוררת (לגרסה טבעונית ניתן להשתמש בגבינת טופו)
  • 1/2 כוס עגבניות שרי חצויות
  • 1/4 כוס שקדים קצוצים
  • 1/4 כוס עלי בזיליקום טריים
  • 1/4 כוס פרמזן מגורר (שוב, ניתן להמיר לגרסה טבעונית)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח ופלפל לפי הטעם

שלבי ההכנה

מה שנשאר עכשיו זה להיכנס למטבח ולהתחיל ליצור. הנה השלבים להכנת הסלט המושלם:

  1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה. כאשר הפסטה מוכנה, מסננים, ומניחים לה להתקרר.
  2. בזמן שהפסטה מתקררת, מכינים את [הפסטו](https://www.example.com). עוטפים בבלנדר את עלי הבזיליקום, שקדים, מיץ לימון, שמן זית ומלח. טוחנים עד שהתערובת חלקה.
  3. מניחים את הפסטה הקרה בקערה גדולה, מוסיפים את התרד, עגבניות השרי וגבינת הפטה.
  4. מוסיפים את הפסטו המוכן ומערבבים בעדינות עד שהפסטה מצופה היטב.
  5. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. אם אתם נמקו על מלח, אל תהססו להוסיף עוד!
  6. מפזרים מעל את הגבינה המגוררת והשקדים הקצוצים.
  7. מניחים לעמוד במקרר לעשר דקות לפני ההגשה כדי שכל הטעמים יתמזגו.

תוספות ושדרוגים אפשריים

במקרה והרגשתם, כפי שאני לפעמים מרגיש, שהמנה זקוקה למשהו נוסף או חדש, ישנן מאות דרכים לשדרג את הסלט שלכם:

  • הוספת פרוסות אבוקדו זוכה לכניסה למנה מאוד טעימה ודרך פרי טעימה.
  • שדרוג עם קצת כבשים צלויים או עוף קלוי – תוספת מושלמת של חלבון!
  • אפילו טונה בשימורים תהפוך את המנה לעשירת יותר.
  • מגע קינמון או כורכום יתנו מימד נוסף לסלט, או לחילופין, לטחון קצת חריף עבור מתכון מעט יותר פיקנטי.
  • לגרסה ללא גלוטן – פשוט השתמשו בפסטה שעשויה מעדשים או קוסקוס ללא גלוטן.

שאלות ותשובות

מה עושים אם אין לי בזיליקום טרי? לרגע, אל תתייאשו! אפשר להשתמש בבזיליקום יבש, אם כי הטעם שונה מעט. אפשר גם לנסות עלי נענע ליחודיות.

האם ניתן להכין את הפסטו מראש? בהחלט! אפשר להכין את הפסטו מראש ולשמור אותו במקרר למשך 3-5 ימים.

האם התוספות שהזכרת יכולות להשפיע על טעם הסלט? כמובן! תוספות כמו אבוקדו או עוף תורמות לעושר ולאיזון בטעמים.

האם ניתן להכין את הסלט יום לפני? זה אפשרי, אך הייתי ממליץ להוסיף את הגבינה והאגוזים יום לפני ההגשה כדי לשמור על פריכותם.

מה אפשר להשאיר עם הסלט כשהוא מוגש? סלט פסטה הוא מצוין לצד דגים קלויים או קציצות טופו. פשוט משגע!

האם ניתן להקפיא את הסלט? לא מומלץ להקפיא, זה עלול לשנות את המרקם של הפסטה והירקות. עדיף להכין טרי!

האם יש אלטרנטיבה לשמן זית? בהחלט, ניתן להשתמש בשמן קוקוס או שמן אבוקדו, אבל זה ישנה את הטעם.

כמה זמן אפשר לשמור את הסלט במקרר? הסלט נשמר במקרר 2-3 ימים, אך הטעמים והמרקמים יהיו הכי טובים ביום ההכנה.

מה מתאים כרוטב למנה הזו? דמיוניים – רוטב בלסמי או רוטב יוגורט עם שמיר יכול להוסיף יחודיות וגיוון.

אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות! כדי שגם אחרים ייהנו מהסלט המושלם הזה. באיורים מ- 100% טעם, לנשימה וללב!

אבטחת אירועים אוכל ומסעדות אופנה אירוח ונופש אירועים בשטח אלכוהול בר / בת מצווה הלכה הרצאות חתונות כללי מוסיקה לאירועים מסיבת רווקים / רווקות מתכונים מתנות פעילויות צילום אירועים שירותים לאירועים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
גלה מה מברכים על חטיף שומשום!
```html מה מברכים על חטיף שומשום? אין כמו חטיף שומשום - קטן, טעים ומלא בריאות! אבל האם עצרתם פעם לחשוב על...
קרא עוד »
פבר 08, 2025
הגילויים המפתיעים על הסולן של דה סמיתס
```html הסולן של דה סמיתס: מה הופך אותו לדמות בלתי נשכחת? דה סמיתס, הלהקה שמסמלת יותר מכל את עידן הפופ...
קרא עוד »
ינו 02, 2025
ברכות לברית: מילים שימנעו דמעות בכל טקס
ברכות לברית: כשחיים חדשים מתחילים ברוך הבא לשלב החדש והמרגש בחיים של הקטנצ'יק שלך! חגיגת הברית היא לא...
קרא עוד »
אוק 11, 2024