עוגיות בצק פריך עם שמן שהן לא מהעולם הזה!

"`html

עוגיות בצק פריך עם שמן

לא כל יום זוכים להפתיע את עצמכם ואת האנשים האהובים עליכם בעוגיות רכות, פריכות וטעימות כאלה, שפשוט נמסות בפה. עוגיות הבצק הפריך הללו עם שמן הן לא סתם עוגיות – הן אמנות קולינרית! כל Bite כל כך מושלם ונפלא, שאתם תרגישו בדיוק כמו קרנבל של טעמים על הלשון. כמו עוגיות של סבתא, כך עליכם להרגיש, ובדיוק מה שנותן להן את הקסם הנוסף זו הדרך הפשוטה להכנה, וקצת סוד שאפשר לחלוק עליו ברשתות החברתיות. אז בואו נצלול יחד למתכון המדהים הזה!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 12-15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • כמות מנות: כ-20 עוגיות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את העוגיות הכי טעים שיש, עלינו להתארגן על רכיבים איכותיים ואיכותיים. אז, הנה מה שתצטרכו:

  • 250 גרם קמח לבן
  • 100 מ"ל שמן (השתמשו בשמן זית או שמן קוקוס)
  • 100 גרם סוכר חום (או סוכר רגיל אם מעדיפים)
  • 1 ביצה
  • 1 כפית קינמון (אפשר לשחק עם זה ולבחור בין קינמון ומוסקט)
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • מעט מלח
  • שוקולד שברים או אגוזים קצוצים (אבוקדו, פקאנים, לוז – כל מה שתרצו)

מרכיבים חלופיים

אין בעיה, אם אתם לא יכולים לאכול גלוטן, קמח ללא גלוטן יכול להיות השותף הנאמן שלכם. ובשביל הגרסה הטבעונית, אין בעיה להשאיר את הביצה בחוץ ולהשתמש בשתיים-שלוש כפות של מסה תחליפית כמו רסק תפוחים. אל תשכחו לנסות ולשדרג את העוגיות עם תוספת של דבלים תמרים או חמאת אגוזים.

שלבי ההכנה

לאחר שהכנו את כל מה שצריך, בואו נתחיל את תהליך הקסם. המרגעים שהכנתם את הבצק יגרמו לכם להרגיש כמו שפים מהטלוויזיה. אז הנה איך להכין את העוגיות המושלמות שלנו:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה, מערבבים את הסוכר והשמן היטב יחד.
  3. מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב עד שהתערובת חלקה.
  4. מוסיפים קמח, קינמון, מלח וסודה לשתייה. מעבדים את הבצק עד שהוא מתאחד.
  5. שמים את השוקולד או האגוזים ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
  6. מניחים עם כף מהבצק על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  7. אופים בתנור כ-12-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
  8. מוציאים מהתנור ותנו לעוגיות להתקרר כמה דקות בצד.

תוספות ושדרוגים

על העוגיות האלה אפשר להוסיף אינספור שדרוגים – קמצוץ של סוכר חום על פני השטח, רוטב שוקולד מומס או אפילו אבקת סוכר. אפשר גם להתנסות עם תיבולים חדשים כמו תמצית הווניל או הוספת טיפות של תפוז. מכל השדרוגים הללו תוכלו לייצר עוגיות שהן אגדיות בהחלט.

שאלות ותשובות

אילו שמן כדאי להשתמש בעוגיות?
שמן זית מומלץ מאוד בשביל הטעמים שלו, אבל שמן קוקוס מבריק עם ניחוח נהדר.

האם אפשר לשמור על העוגיות לאחר האפייה?
כמובן! העוגיות יישארו טעימות למשך שבוע כאשר הן מאוחסנות בכלי סגור.

איך ניתן להפוך את העוגיות ליותר פריכות?
אם תרצו עוגיות פריכות, תוכלו להוסיף מעט יותר קמח טפיוקה.

מתי כדאי להגיש את העוגיות?
עוגיות הללו מושלמות לכל זמן ביום – בין אם זה נשנוש קל עם קפה בבוקר או כקינוח רך אחרי ארוחת ערב.

שוקולד מריר או שוקולד חלב?
אני ממליץ על שוקולד מריר אותם מעדיפים – שלו טעמים מתפקדים בשילוב עם המתוק של העוגיות.

אפשר להכין את הבצק מראש?
בהחלט! הבצק נשאר במקרר עד חמישה ימים, וכחה עד שעות לפני שתאפו.

האם זה מתאים לילדים?
כמובן, זהו מתכון פשוט ומותאם כך שילדים ייהנה גם מההכנה וגם מהטעם.

מה קורה אם לא אשתמש במלח?
המעט מלח מוסיף כל כך הרבה טעם, אך אם אתם לא אוהבים – אל תשתמשו בו.

אילו אגוזים אפשר להשתמש?
אפשר לשלב כמעט כל אגוז או אפילו לפתור את זה על ידי תוספת של קוקוס קצוץ.

איך ניתן לשדרג את המתכון לגרסה יותר בריאה?
להחליף את הסוכר עם דחיסה של דחיסות טבעיות כמו דקל ולהשתמש בקמח מחיטה מלאה.

אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, כי זה הזמן להראות להם איך אפשר לבשל בקלות ובסטייל. מי יודע, שלהם גם תהיה עוגית מעלפת כמו שלכם!

"`

אבטחת אירועים אוכל ומסעדות אופנה אירוח ונופש אירועים בשטח אלכוהול בר / בת מצווה הלכה הרצאות חתונות כללי מוסיקה לאירועים מסיבת רווקים / רווקות מתכונים מתנות פעילויות צילום אירועים שירותים לאירועים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
תודה לכל המברכים ליום הולדתי – קיבלתי השראה!
תודה על הברכות ליום ההולדת שלי! וואו, איזה יום! יום הולדת זה באמת דבר מיוחד, אבל מה שעושה אותו לעוד...
קרא עוד »
דצמ 16, 2024
ברכת תודה לעובד: איך לגרום להם להרגיש מוערכים
ברכת תודה מעומק הלב היום הזה הוא לא סתם יום נוסף בעבודה, אלא רגע מיוחד להוקיר ולהודות למישהו שלא רק...
קרא עוד »
דצמ 18, 2024
משמעות השם פייגה: פירוש לפי הקבלה והמסורת.
כל מה שצריך לדעת על השם פייגה מקור השם פייגה – ידעתם שזה לא רק פינוק? השם פייגה הוא גרסה של השם היהודי...
קרא עוד »
אוק 22, 2024