עוגיות שוקולד צ'יפס חמאת בוטנים שיגרמו לכם להתמכר
עוגיות שוקולד צ'יפס חמאת בוטנים
האם אתם מוכנים לחוויה של טעמים שלא תישכח? עוגיות שוקולד צ'יפס עם חמאת בוטנים הן הבחירה המושלמת לכך! המתכון הזה יפגיש אתכם עם שילוב עוצר נשימה של מתוק ומלח, קראנצ'י ורך. כשנשמע את הריח המתפשט במטבח, יוקם פה מתכון מדהים שמצליח לרגש את כולם – ובצדק! בעוגיות האלה יש משהו אגדי, והן מכילות שלל מרכיבים איכותיים שמוסיפים להן טעם משגע. אחרי שאתם טועמים אותם, תגלו שהן ממכרות בטירוף ועד קלות הכנה!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 30 דקות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן ואקום: 15 דקות
רמת קושי: קל
מנות: כ-20 עוגיות
הרכיבים הדרושים
לפני שניגש לשלב ההכנה, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שצריך כדי ליצור את העוגיות המעלפות האלה.
- 115 גרם חמאת בוטנים (מוקצפת עם כפית דחוסה)
- 100 גרם חמאה רכה
- 150 גרם סוכר חום כהה
- 100 גרם סוכר לבן
- 1 ביצה
- 1 כפית תמצית וניל
- 190 גרם קמח לכל מטרה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 200 גרם שוקולד צ'יפס (מומלץ בעשייה גבוהה)
חשוב לציין שהרכיבים יכולים להיות מאוד משתנים. ניתן להשתמש בחמאת בוטנים טבעונית אם אתם מעדיפים גרסה בשרנית יותר.
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את כל המרכיבים בלבנו, אנחנו מוכנים להיכנס למטבח וליצור פלאי טעם! השלב הבא הוא לעקוב אחרי ההוראות ע Schritt ל Schritt, ובסוף כולם יתהדרו בעוגיות שמומלץ ללקק את האצבעות אחריהן.
- בחצי קערה גדולה, נשלב את חמאת הבוטנים והחמאה הרכה.
- נוסיף את הסוכר החום והסוכר הלבן, ונערבב עד שהתערובת תהיה חלקה ומה שיש לתהות אחריו.
- נוסיף את הביצה ותמצית הווניל, ונמשיך לערבב עד שהרכיבים יתאחדו.
- בקערה נפרדת, נשקול את הקמח, הסודה לשתייה והמלח.
- נניח את התערובת היבשה על תערובת החמאה ונערבב בעדינות עד שהתערובת הופכת למסה נוחה.
- לבסוף, נוסיף את השוקולד צ'יפס ההופך את כל חוויית הביס למושלמת!
- נחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (או 350 מעלות פרנהיט).
- נניח נוזלים של התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהמרחקים ביניהם הם כ-5 ס"מ.
- נאפה את העוגיות במשך 10-12 דקות, עד שהן מזהיבות ומעט מתפצצות, אבל אל תשכחו לאפות יותר מדי!
- נשאיר את העוגיות להתקרר על התבנית ואז נניח אותן להצטנן לגמרי על רשת צינון.
תוספות ושדרוגים אפשריים
העוגיות האלו יכולות לשמש כבסיס מדהים! ישנם אלפים של דרכים לשדרג אותן. אם אתם מרגישים יצירתיים, אתם יכולים:
- להוסיף אגוזי לוז קצוצים כדי לתת פריכות נוספת.
- להחליף את השוקולד צ'יפס בשוקולד מריר או לבן.
- להזריק לתוך העוגיות כמה טיפות של קוניאק או ליקר אגוזים כדי להפתיע את החך.
- לשדרגו עם חתיכות של פצפוצי שוקולד שונים לשילובים שונים בטעמים.
שאלות ותשובות
כמה זמן העוגיות נשמרות? בדרך כלל, עוגיות שוקולד צ'יפס חמאת בוטנים נשמרות עד שבועיים בקופסה אטומה. אבל, אני מניח שלא יישארו יותר מידי זמן!
אפשר להכין אותן בלי סוכר חום? בהחלט! אפשר לשים סוכר לבן בלבד, או להחליף בסוכר קוקוס.
האם אפשר להכין גרסה ללא גלוטן? בוודאי! השתמשו בקמח ללא גלוטן במקום קמח רגיל. אתם תופתעו מהתוצאה!
אפשר להקפיא את העוגיות? בהחלט! ניתן להקפיא את העוגיות לפני או אחרי האפייה. רק וודאו להכניס אותן לשקית קפיצה.
כמה קלוריות יש בכל עוגיה? תלוי בכמויות, אבל בדרך כלל כל עוגיה מכילה כ-120 קלוריות. מה שניתן להתחשב בתור אמצעי לנחמה!
איזה סוג חמאת בוטנים מומלץ? חמאת בוטנים לא ממותקת תתן לעוגיות את הטעם הכי טוב. תנסו לחפש את סוג המועדף עליכם.
מה אם אני לא אוהב שוקולד? אתם יכולים להחליף את השוקולד בפירות ייבשים כמו צימוקים או חמוציות!
באיזה מצבים אפשר להגיש אותן? עוגיות אלו מצויינות כקינוח, במהלך קפה עם חברים או אפילו לסיום יום עבודה.
באיזו שעה הכי מומלץ לאפות? האם יש באמת שעה טובה? כל שעה היא זמן טוב לעוגיות! אבל, אם אתם מחפשים לעשות רושם, אז ברור שאחרי ערב של בידור בחברת חברים!
אני ממליץ לכם לשתף את המתכון ברשתות החברתיות, כדי שגם אחרים ייהנו מהעוגיות הללו. תזכרו – אין דבר יותר משגע מאשר לחלוק מתכון מנצח עם האנשים שאוהבים!