עוגיות שיבולת שועל וקוקוס בשלוש פשוטות תוך 10 דקות
עוגיות שיבולת שועל וקוקוס – מתכון מדהים!
דמיינו את הרגע שבו אתם מכניסים עוגיה של שיבולת שועל וקוקוס לתוך הפה, והטעמים המשגעים פורצים אליכם כמו חופשה טרופית באי בודד. מתכון זה לא רק שהופך את החוויה הזו לאפשרית, אלא גם לכך שהיא תימשך רק 10 דקות! כולנו יודעים שהחיים מלאים במהירות, אז למה לא לבצע סיבוב קצר במטבח וליצור עוגיות אגדי וממכרות באפס זמן?
זמן הכנת המתכון: 10 דקות, רמת קושי: קל, מנות: 12-15 עוגיות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 12-15 עוגיות
הרכיבים הדרושים
כדי להתחיל להכין את העוגיות המושלמות הללו, תצטרכו לאסוף את הרכיבים הבאים:
- 1 כוס שיבולת שועל רגילה
- ½ כוס קוקוס מיובש ומגורר
- 1 בננה בשלה (כאן תצטרכו לשים לב – בננה בשלה מוסיפה ס sweetness אגדי)
- ½ כפית קינמון (מוסיף טעם משגע)
- ¼ כוס אגוזי לוז קצוצים (כל אגוז אחר יתאים, כמו שקדים או קשיו)
- ¼ כוס צימוקים או חטיפי שוקולד (אם בא לכם קצת מתוק)
- ½ כפית מלח
- ½ כפית אבקת סודה לשתייה
- 2 כפות דבש או סירופ מייפל (לגרסה טבעונית)
מרכיבים חלופיים
אם אתם רוצים לגוון או לשדרג את המתכון, הנה כמה רעיונות:
- לגרסה ללא גלוטן, החליפו את השיבולת שועל בשיבולת שועל ללא גלוטן.
- במקום בננה, אפשר להשתמש בפירה תפוחי עץ.
- אם בא לכם טוויסט מתוק, נסו להוסיף רבע כוס חמאת בוטנים.
שלבי ההכנה
עם כל הרכיבים שמוכנים, אתם יכולים להתחיל להכין את העוגיות בקלות.
- חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- סתפרו את שיבולת השועל, הקוקוס והאגוזים בקערה גדולה.
- בקערה נפרדת, מועכים את הבננה ומוסיפים את הדבש, מלח, קינמון ואבקת סודה לשתייה.
- שופכים את התערובת הרטובה לקערת השיבולת שועל ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הצימוקים או חטיפי השוקולד ומערבבים שוב.
- מניחים כפות מהתערובת על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, במרחקים של 5 ס"מ זו מזו.
- אופים במשך 10-12 דקות עד שהן מתחילות להשחים קלות.
- מורידים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לפחות 5 דקות.
וזהו! עוגיות מענגות, אווריריות ונימוחות מוכנות לאכילה! החופשה הטרופית שלכם במטבח הסתיימה בהצלחה.
שדרוגים ותוספות
אם אתם רוצים לשדרג את העוגיות או לגוון את הטעמים, כאן כמה רעיונות:
- תוספת של שבבי שוקולד מריר ליצירת עוגיות שוקולד מדהימות.
- לגיוון טעמים, אפשר להוסיף קליפת תפוז מגוררת.
- תוכלו להמיר את הדבש בסירופ אגבה עבור גרסה טבעונית נוספת.
שאלות ותשובות
איך שומרים את העוגיות לאחר האפייה?
העוגיות נשמרות היטב בתוך קופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
האם ניתן להקפיא את העוגיות?
כן, אפשר להקפיא את העוגיות. עטפו כל עוגיה בנפרד בניילון נצמד והניחו בקופסה אטומה במקפיא.
האם אפשר להשתמש בשיבולת שועל רגעית במתכון הזה?
באופן כללי, עדיף להשתמש בשיבולת שועל רגילה כי היא מעניקה לעוגיות מרקם יותר טוב. אולם, אפשר להשתמש בשיבולת שועל רגעית אם אין ברירה.
מה אפשר להחליף במקום הבננה?
אפשר להמיר את הבננה בפירה תפוחים, או ביצה אם אתם אוכלים ביצים.
האם ניתן להכין את העוגיות ללא קוקוס?
בהחלט! אפשר פשוט להשאיר את הקוקוס החוצה ולהוסיף עוד אגוזים או שיבולת שועל.
האם אפשר לשים אגוזי פקן במקום אגוזי לוז?
כמובן! התוספות שיכולות להחליף זו את זו, אז תרגישו חופשי לבחור את מה שאוהבים.
מה אפשר לשים במקום הצימוקים?
אפשר להשתמש בחמוציות, או דובדבנים מיובשים, אפילו חתיכות של שוקולד לבן – הכל הולך!
מה הטמפרטura הטובה ביותר לאפייה?
180 מעלות צלזיוס היא הטמפרטורה המומלצת, זאת על מנת שהעוגיות לא יתייבשו יותר מדי.
למה כדאי להכין את המתכון הזה?
כי זה מתכון מהיר, קל, והכי טעים שיש! לאחר פעם אחת שתכינו, אין סיכוי שיכולים להפסיק!
מה יש לעשות אם התערובת יוצאת יבשה מדי?
אם זה קורה, הוסיפו מעט מים או שמן קוקוס עד שהתערובת תהיה לחה יותר, זה יעזור מאוד!
אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות! חברות שלכם יעריכו את זה, והעוגיות האגדי יכבשו את ליבן!