עוגיות שקדים ושיבולת שועל ללא סוכר – מתכון מנצח!
עוגיות שקדים ושיבולת שועל ללא סוכר – מתכון מדהים
כשהשמש מתחילה לעלות בבוקר, וריח הקפה מתפשט באוויר, זה הזמן המושלם להכין עוגיות משגעות שלא רק שהן טעימות להפליא, אלא גם בריאות! עוגיות השקדים ושיבולת השועל הללו הן לא רק מתיקות שמענגת את החיך, אלא גם חגיגה של טעמים ומרקמים, שתגרום לכם ללקק את האצבעות. מוכנים למשהו אגדי? יאללה, נתחיל!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות מתכון זה מספיק
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות: 20-25 עוגיות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את עוגיות השקד והשיבולת שועל ללא סוכר, נצטרך לאסוף את הרכיבים המדהימים הבאים. מדובר בחומרים שקל למצוא בכל מטבח, כך שאין תירוצים!
- 100 גרם שקד טחון
- 150 גרם שיבולת שועל (כשרה לאפייה)
- 2 בננות בשלות
- 50 גרם חמאת שקדים (או כל חמאת אגוזים אחרת)
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית מלח
- 50 גרם צימוקים או דבלים קצוצים (אופציונלי למי שאוהב)
מעניין שצימוקים ודבלים הם לא סתם מתוק, אלא גם פיטו-נוטריינטים, כלומר הם מכילים רכיבים טובים לגוף שלנו, שהרי אנחנו רוצים לטעום והכי חשוב – להרגיש טוב אחרי זה!
עוגיות בלי גלוטן – גרסה טבעונית
עבור מי שמעוניין לשדרג את המתכון הזה לגרסה טבעונית, אין בעיה! פשוט נחליף את חמאת השקדים בשמן קוקוס וכל העניין הופך להיות בריא ומזין כפי שכולנו אוהבים במיוחד בעידן הבריאות המודרני. תוספת של אגוזי לוז קצוצים או פקאן תוסיף טעם ומרקם נפלא לעוגיות.
שלבי ההכנה
כשהרכיבים מוכנים, נמשיך עם הכנת העוגיות. אם אתם כאן, אתם בדרך למשהו משגע ומעלף!
- לחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- למוסס את חמאת השקדים בסיר קטן על להבה נמוכה.
- במקרה והשתמשנו בבננות, אנו נמעך את הבננות עם מזלג בקערה גדולה.
- נוסיף את חמאת השקדים המומסת לקערה עם הבננות המעוכות ונערבב היטב.
- נוסיף את שקד הטחון, השיבולת שועל, קינמון, תמצית וניל ומלח לקערה, ונערבב שוב עד שהתערובת תהיה אחידה.
- אם רוצים, נוסיף צימוקים או דבלים קצוצים ונערבב.
- נשמן את התבנית בנייר אפייה כדי שהעוגיות לא יידבקו.
- נמלא את התבנית בתערובת העוגיות בעזרת כף, וניצור עוגיות בעובי של כ-1 ס"מ.
- נכניס לתנור למשך 15-20 דקות או עד שהעוגיות מקבלות צבע זהב יפה.
- נוציא מהתנור, ניתן לעוגיות להתקרר לכמה דקות, וניהנה!
כיף לראות את העוגיות עומדות מולנו, עם הניחוח המדהים שמסביב! זה הרגע לשתף את הרגע עם המשפחה או לחילופין – ללקק את האצבעות לבד!
תוספות ושדרוגים אפשריים
ישנם כל כך הרבה שדרוגים שניתן להוסיף למתכון המהמם הזה, כמו שוקולד מריר קצוץ קטן שייתן טעם גבוה ושוקולדי, או אגוזי קשיו קצוצים להעשרת המרקם. וגם קינמון הוא חבר נחמד – שילוב שלו עם צ'ילי מתוק או עם אגוז מוסקט יכול לשדרג את הטעם לשמים!
אפשר גם לשדרג את חלקי השקדים עם פיסות קוקוס קלוי או לשים מעט דבש בשביל מתיקות נוספת שלא האמנתם שיהיה לכם! זה מתכון שנשאר איתכם זמן רב, ומדהים לעונג של סוף היום!
שאלות ותשובות
האם ניתן להחליף את הבננות ברכיב אחר?
כן, אפשר להשתמש בתפוחים מגורדים או ברסק תפוחים. תוספת ממתיק טבעי יכולה גם להתאים, כמו סירופ מייפל.
האם העוגיות מתאימות לדיאטה?
בהחלט! העוגיות מכילות רכיבים בריאים, וללא סוכר, מה שהופך אותן לבחירה מצוינת לדיאטות שונות.
האם ניתן להקפיא את העוגיות לאחר האפייה?
כן, אפשר להקפיא את העוגיות במיכל סגור היטב. כך תוכלו להנות מהן בכל עת.
מה אפשר להוסיף לעוגיות כדי לשדרג את הטעם?
שוקולד מריר, קינמון, אגוזי לוז קצוצים ורסק תפוחים הם מקורות נהדרים לשדרוגים.
מה היא مدة האפייה האידיאלית?
כ-15-20 דקות לדהבון מושלם, תלוי בעובי העוגיות.
אם אשתמש בצימוקים, כמה כדאי להוסיף?
כ-50 גרם צימוקים מספיקים כדי להוסיף מתיקות שלא מטרידה.
האם המתכון קל להכנה גם למתחילים?
ממש! כל אחד יכול להכין את המתכון הזה בקלות יחסית.
מה אפשר להגיש עם העוגיות?
אבן אידיאלית עם כוס תה, קפה או אפילו יוגורט!
האם אפשר להחליף את חמאת השקדים בחמאה אחרת?
בוודאי, כל סוג של חמאת אגוזים יכול להתאים.
האם יש אלטרנטיבות לסוכר?
כן! ניתן להשתמש בסירופ אגבה, דחוס טבעי או אף דחוס תמרים!
חושבים שזה נשמע מעניין? שתפו את המתכון המדהים הזה עם החברים שלכם, ותנו להם גם להצטרף לחגיגה! בואו ליצור רגעים נפלאים יחד!