עוגת קוקוס סולת תפוזים כמו בארומה שתטריף אתכם
עוגת קוקוס סולת תפוזים כמו בארומה
נכון שיש דברים בחיים שמצליחים לגרום לכל אדם לזכור את הילדות שלו? עוגת קוקוס, סולת ותפוזים היא בדיוק כזה. המצרכים הפשוטים וההכנה הקלה יוצרים עוגה משגעת שמותירה טעם מדהים בפה ומזכירה לנו את הקפה של סבתא, את השיחות עם חברות ואת השמש הקורנת של ימי שישי. תארו לכם את התמהיל המושלם הזה: קוקוס פריך, סולת רכה, ניחוח תפוזים מטריף, והכל מתמזג יחד ליצירת מופת אגדי. במאמר הזה, אנחנו נלמד איך להכין את העוגה המושלמת הזו, בדיוק כמו בארומה, כך שתוכלו לשתף אותה עם כל החברים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנה לכמה אנשים: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
העוגה הזו טובה לא רק בטעם, אלא גם במרכיבים שלה. כל מה שצריך נמצא בדרך כלל במזווה, ואין צורך לרוץ לחפש מרכיבים אקזוטיים. אז מה יש לנו במתכון הזה?
- 1 כוס סולת
- 1 כוס קוקוס גרוס
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כוס מיץ תפוזים טרי
- 2 ביצים
- 1/2 כוס שמן צמחי
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- קליפת תפוז מגוררת
- 1/2 כפית מלח
לגרסה טבעונית, אתם יכולים להחליף את הביצים בממרח תפוחי עץ או בבננה מעוכה. אם אתם מעדיפים גרסה בלי גלוטן, פשוט ודאו שהסולת שאתם משתמשים בה היא ללא גלוטן.
שלבי ההכנה
כדי להכין את העוגה המדהימה הזו, פתחנו את סדנת הבישול שלנו כמו מומחים שעמדו במבחן הקולינרי. אין ספק שנצליח, ובואו נתחיל!
- חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- שמים בקערה את הסולת, קוקוס, סוכר, סודה לשתייה ומלח ומערבבים היטב.
- מוסיפים לקערה את הביצים והשמן ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- לסיום, מוסיפים את מיץ התפוזים וקליפת התפוז ומערבבים עד שהתערובות מתאחדות.
- מעבירים לתבנית משומנת ואופים במשך 30 דקות או עד שהעוגה מזהיבה.
- בודקים עם קיסם אם העוגה מוכנה – אם הקיסם יוצא יבש, אנחנו בשמים!
- מעבירים את העוגה מקרר ומגישים.
תוספות או שדרוגים אפשריים
העוגה הזו היא בסיס משגע לעוד דברים! תוספות של אגוזים קלויים, שוקולד מריר קצוץ או אפילו שכבת קרם פרש מעל יכולים לשדרג אותה לרמה חדשה של טעמים. שדרגו בכל מיני דרכים, ותראו איך העוגה מתמלאת בקסם. אפשר גם להוסיף סירופ מייפل או דבש למי שאוהב מתיקות נוספת. השדרוג של הטעם הזה הוא אולי אחד הדברים הכי מעניינים במתכון הזה.
שאלות ותשובות
מה עושים אם אין לי סולת?
סולת היא מרכיב מאוד חשוב בעוגה הזו, אבל אפשר להחליף אותה בקמח תפו”א או בקמח רגיל במקרה שאין.
האם אפשר לאפות את העוגה בתבנית אחרת?
בהחלט! אפשר להשתמש בתבניות בגודל אחר, אבל יש לשים לב להקשיב לזמן האפייה כדי למנוע איבוד לחות.
מה עושים אם העוגה יוצאת לא רכה?
אולי לא אפיתם מספיק זמן, או בכמות גבוהה מדי. תוודאו שהכל בתמזוג נכון!
האם העוגה מתאימה לקינוח אחרי ארוחה?
בהחלט! היא מושלמת כתוספת לקפה או בסיום ארוחת צהריים קיץ קלה.
אפשר להכין את העוגה מראש?
מומלץ. תוכן כזה יוצא אפילו טעים יותר אחרי כמה שעות במקרר.
מה אם אני רוצה לעשות עוגה ללא סוכר?
אפשר להשתמש בממתיק טבעי כמו סירופ אגבה או ממתיקים אחרים! התוצאה תהיה מעולה.
האם העוגה מתאימה לילדים?
בוודאי! קוקוס הוא סופר מגניב אם ילדים אוהבים את מתוק-מלוח.
כמה ימים העוגה מחזיקה במקרר?
העוגה מחזיקה בין 4 ל-5 ימים במקרר, אז אל תעיזו להשאיר אותה לבד!
מה אם אני רוצה להוסיף פירות?
הוספת פירות כמו תפוזים או אגסים קצוצים היא רעיון מצוין שתשפר את הטעם!
האם יש רבדים נוספים שבא לי לנסות?
בהחלט! הוספת קקאו או קינמון היא דרך מצוינת לשדרג את העוגה הזו.
אם אתם זוכרים את טעמי הילדות שלכם כמו שאני זוכר, אתם תאהבו את המתכון הזה. תכינו, תשתפו ותהנו מבצק מדהים שמזכיר את הקפה של החברים. אם אהבתם, אל תשכחו להפיץ ברשתות החברתיות ולספר לחברים! בואו נשתף את האהבה לעוגות טובות!