עוגת תפוחים בחושה ניקי אינגליש קייק שלא תוכלו לפספס
עוגת תפוחים בחושה ניקי אינגליש קייק
בואו נדבר על עוגת התפוחים החושנית הזו שמזמינה אתכם לחוויה של טעמים עוצמתיים וניחוחות שממלאים את הבית. כן, מדובר בעוגה שנמצאת בין המתוקים האהובים ביותר, כשהיא מתהדרת בשילוב מדהים של תפוחים מתוקים, קמח אוורירי, ונגיעות קינמון חדות. זה לא סתם קינוח, אלא חוויה של אהבה שמתלכדת בתערובת מושלמת. תכינו את המזלגות שלכם, כי אתם תמצאו את עצמכם לוקחים עוד חתיכה ועוד חתיכה. ואם תחשבו שאתם מכירים עוגת תפוחים — תחשבו שוב! זו עוגה ממכרת שתשגע אתכם, ותשאיר אתכם מתכננים מתי להכין אותה שוב.
זמן הכנה: 15 דקות, זמן אפייה: 40 דקות, רמת קושי: קל, מנות: 8-10
- סה"כ זמן: 55 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 8-10
עוגת התפוחים הזו היא לא רק מנת קינוח, אלא זיכרון ילדות — ריח התפוחים המוכנים וריח הקינמון שצף באוויר מחזירים אותנו ימי שישי של סבתא. זו יפה ובהירה, מתוקה ומורכבת, וההכנה שלה כל כך פשוטה שהילדים יכולים בקלות להשתתף במלאכה. זו עוגה שמשלבת את הטעמים בצורה כל כך טובה, עד שכבר אפשר להרגיש כמה היא אגדי.
הרכיבים הדרושים
כעת נעבור לרכיבים — החומרים שייצרו את החוויה הזו שאי אפשר להפסיק לאכול. כל רכיב פה נבחר בקפידה, ובשילוב הנכון נוצרת עוגה משגעת:
- 2-3 תפוחים בינוניים (כגון גרנד סמית', שאין כמוהם עבור עוגות)
- 200 גרם סוכר (אפשר גם סוכר חום להוספת טאץ' של עומק)
- 250 גרם קמח לבן (הכי טוב הוא קמח רגיל, שיתרום לעוגה אווירירות)
- 4 ביצים (הביצים הופכות את העוגה לנימוחה ומפנקת)
- 1/2 כוס שמן (לשדרוג לתוספת ולשמור על ההרטבה)
- 1/2 כוס חלב (למגע של רכות)
- 1 שקית אבקת סודה לשתייה (זה מה שיעלה את העוגה לגבהים)
- 1 כפית קינמון (וכאן אנחנו מדברים על באזז — תוספת מדהימה)
- קמצוץ גבישי מלח (כדי לאזן את המתיקות)
חושבים על גרסה טבעונית או ללא גלוטן? אין בעיה! במקום ביצים, אפשר להשתמש בק mashed banana או טחינה, ובמקום קמח רגיל, השתמשו בקמח שקדים או תפו”א — תוצאה עדכנית, טעימה ובריאה בעת ובעונה אחת.
שלבי ההכנה
כעת אנחנו בשלב הכי מדהים — ההכנה! כל אחד מאיתנו יכול להיות שף ולקחת חלק ביצירת יצירת המופת הזאת. בואו נתחיל:
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מקלפים חותכים את התפוחים לקוביות קטנות.
- בקערה גדולה, טורפים את הביצים והסוכר יחד עד שהתערובת תתאחד.
- מוסיפים את השמן והחלב לתערובת ומערבבים שוב.
- נושאים את הקמח, הסודה לשתייה, והמלח, ומניחים בזהירות על הרטובות.
- לסיום, מוסיפים את התפוחים וקינמון ומערבבים בעדינות.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה או משומנת.
- אופים במשך 40 דקות או עד שהעוגה מזהיבה וקשיחה.
באמצע האפייה, אפשר לגלות את הדופק של העוגה על ידי הריח המתפשט בבית. אל תתפלאו אם תתחילו לדמיין חופשות משפחתיות בצד הניחוחות המובהקים הללו.
תוספות ושדרוגים
לכל עוגה יש סיפור, ובשדרוגים של עוגת התפוחים זו לא בעיה למצוא רעיונות נוספים כדי לשדרג את הטעם:
- פזרו אגוזי לוז קצוצים על גבי העוגה לפני האפייה לקבלת מרקם נוסף.
- הוסיפו קמצוץ זסט לימון כדי להחיות את המתיקות.
- לטיפוסי שוקולד, שמים שברי שוקולד מריר בקצוות התערובת.
- להוספת נגיעות של קיץ, תוכלו לשלב חתיכות של אפרסקים או שזיפים בתערובת.
- שדרגו עם קרם גבינה למעלה לאחר קירור הפלא.
בסוף, העוגה מוכנה ואפשר לגשת לטעום. מומלץ להגיש עם כוס תה חם או עם הגלידה האהובה — ללקק את האצבעות.
שאלות ותשובות
מה עושים אם אין לי קמח לבן?
אפשר להשתמש בקמח חצי-חצי, קמח תפו”א או קמח שקדים בתור תחליף, אך זה ישפיע על הטקסטורה.
האם העוגה מתאימה גם לילדים?
בהחלט! עוגת התפוחים בריאה יחסית, מוסיפה סיבים תזונתיים, והילדים פשוט יאהבו את הטעמים.
אפשר לקרר את העוגה?
כמובן! הקפיצו אותה לסלון עם כוס קפה, ותראו איך היא מעוררת שיחות.
מה עושים עם יותר מדי תפוחים?
עשו את אחת מהעוגות האלו בכמויות כפולות, או הכינו סלט תפוחים עם מעט דבש
אפשר להכין את עוגת התפוחים מראש?
חד משמעית! היא שומרת על טעמיה לאורך כמה ימים, פשוט תשמרו אותה בכלי אטום.
האם אפשר להוסיף ריבות או פירות יבשים?
בוודאי! זה יכול להוסיף טעמים מרגשים ומדויקים.
מה אם אני רוצה עוגה דלת פחמימות?
אפשר להפחית את כמות הסוכר ולהשתמש בקמח שקדים, כמו גם בתחליף סוכר.
מה יש לשים לב במהלך האפייה?
שימו לב שהעוגה תזהיב מידי — אם היא מתבשלת מהר מדי, כיסוי עם נייר כסף יכול לעזור.
כמה זמן אפשר לאחסן את העוגה?
ניתן לשמור עד שבוע בכלי סגור על השלחן או במקפיא בהקפאה סמויה.
איפה אפשר למצוא מתכון בסיסי לעוגות?
אל תחפשו רחוק! ישנם מתכונים קלאסיים מכל סבתא ואמא שיתאימו — כל מה שצריך זה לאתר אותם!
שיהיה בהצלחה להכנת העוגה! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ולהכיר להם את הקסם של עוגת התפוחים המהממת שלנו.