קציצות בשר בתנור עם תפוחי אדמה שהילדים יאהבו

קציצות בשר בתנור עם תפוחי אדמה – מתכון אגדי שתתאהבו בו!

אין כמו קציצות בשר כשרף עז! אלה לא סתם קציצות, אלא קציצות שמתפרקות בפה כמו ענן, עטופות ברוטב מתוק ומריר בו זמנית, והן מוגשות לצד תפוחי אדמה רכים, וזה כל כך על הפנים שאי אפשר לעמוד בפיתוי. כשאני נושם את הארומות מהן, אני מתמלא באושר שמזכיר לי את הבית, את הטעמים של סבתא, את השבתות מעוררות התיאבון. ואם אתם בדיוק מחפשים מתכון שיהפוך כל ארוחה לאירוע מעלף, הגעתם למקום הנכון!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: בינונית | מנות: 4-6 אנשים

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • סך הכל זמן הכנה: 60 דקות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, בואו נתמקד במה שאתן צריכים בתחום הרכיבים. זה חשוב להצטייד בכל מה שצריך כדי שהקציצות שלכם יהיו מדהימות ולא יפספסו את הטעם שכולנו מכירים.

  • 500 גרם בשר טחון (עגל, פרה או תערובת)
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 ביצה
  • 1 חצי כוס פ breadcrumbs או פאנקו
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית קימל (אופציונלי)
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • תיבול נוסף: כמון, מלח, ופלפל שחור

מרכיבים חלופיים

לכל מי שמעוניין לגוון, יש לכם אפשרויות חלופיות! ניתן להשתמש בבשר עוף במקום בשר בקר עבור גרסה קלילה יותר. כמו כן, קיים מתכון טבעוני מצוין – במקום קציצות בשר אפשר לקצוץ פטריות, קישואים או חומוס מבושל, ולהשתמש בקמח חומוס כתחליף להאפלה! אל תחששו להתנסות ולמצוא את השילוב שהכי מדבר אליכם.

שלבי ההכנה

עכשיו, הגיע הזמן לצלול לתוך הכנת הקציצות. זה התהליך שיביא אתכם לריח המשגע שבשום קיצוני בעולם, ובסוף – כשהקציצות האלה ייצאו מהתנור, אתם תהפכו למכורים!

  1. משמנים תבנית אפייה קלה עם שמן זית.
  2. בקערה גדולה, מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל הקצוץ, השום, הביצה ופאנקו.
  3. מתבלים עם פפריקה, מלח, קימל וכמון.
  4. מעבדים היטב את התערובת עד שהתבלינים מתערבבים היטב.
  5. לוחצים עם הידיים ליצירת קציצות בקוטר של כ-5 ס"מ.
  6. מסדרים את הקציצות בתבנית.
  7. בעזרת כף מניחים קוביות תפוחי אדמה מסביב.
  8. מתבלים את תפוחי האדמה עם שמן זית, מלח ופלפל.
  9. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס למשך 35-40 דקות.
  10. מדי פעם הופכים את הקציצות כדי שיתבשלו באופן אחיד.

נסו למצוא את הזמן האידיאלי של האפייה שלכם ולראות מה עובד הכי טוב. ואם תשלבו בתבנית גם ירקות כמו גזר או דלורית, תקבלו מנה שמרשימה גם מבחינה ויזואלית!

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

לא חולמות על קציצות בלי רוטב? בשבילכם, אני ממליץ להכין רוטב עגבניות מתוק חמוץ כדי לשדרג את המנה! אין משהו יותר משגע מלשפוך על הקציצות את הרוטב הטרי, זה פשוט מושלם!

ואם בא לכם לגוון עוד יותר, אתם יכולים להוסיף שיני שום שלמות בשלב האפייה, או קטניות כמו חומוס או עדשים כמילוי לקציצות. עוד לא ניסיתם? זה הזמן!

שאלות ותשובות

האם אפשר להקפיא קציצות מוכנות?

בהחלט! קציצות בשר מתאימים להקפאה. חשוב להתקרר לחלוטין לפני ההקפאה ולאחסן בכלי אטום או בשקית דחוסה. תוכלו לאחסן אותן עד חודשיים.

מה אם אין לי פאנקו?

אם אין לכם פאנקו, ניתן להשתמש בפירורי לחם רגילים. לגבי התוצאה, זה לא ישפיע על הטעם. פשוט הוסיפו מעט יותר לחם אם התערובת פוחתת מהמצופה.

האם ניתן להכין את הקציצות גודלו על מחבת?

בוודאי! הפגיעה בשמן וזה תהליך שיתחיל לאט. אפשר לטגן את הקציצות דקות ספורות מכל צד עד להזהבה, ואז להניח מטבעות תפוחי אדמה ולטגן גם אותן.

האם אפשר לשלב תבלינים נוספים?

בהחלט! תבלינים כמו כוסברה וחריף יכולים להוסיף עושר של טעמים. תהיו יצירתיים!

איך יודעים שהקציצות מוכנות?

הקציצות מוכנות כאשר הן מקבלות צבע זהוב כהה. כדאי גם לבדוק במרכז הקציצה, אם אין שם עדיין הוראות וורודות.

האם אפשר להפוך את זה למתכון טבעוני?

בהחלט! פשוט השתמשו בחומוס מבושל או דפי סויה קצוצים עם תוספות ירקות. תן לזה לערבב עם חומוס או קמח תחביבים מחמצת.

כמה זמן ניתן לשמור קציצות במקרר?

אפשר לשמור קציצות מאוחסנות במקום קירור עד 4-5 ימים. כדאי לשים אותן בכלי אטום כדי לשמור על טריותן.

יש תוספת מומלצת ליד הקציצות?

המנה מתאימה מאוד עם סלט ירוק רענן שמאגד את כל הטעמים. גם אורז או פירה תפוחי אדמה יכולים להנגיש אותה!

אילו רכיבים צמחיים ניתן לשלב?

חסות, סלרי או גזר יכולים להוסיף רעננות לתפריט. אתם יכולים לערבב גם קישואים מבושלים!

אפשר לשים את הקציצות על גריל?

כן! ריכוז חום מבלי לשימוש בשמן ייתן לקציצות את הטעם המעושן המיוחד. שימו לב להנחות את האש בינונית כדי לא לשרוף.

אם הצלחתם להגיע עד כאן, אתם כנראה בעירבון – המתכון הזה באמת ממכר! שתפו את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה כדי שגם הם ייהנו מהשף הזה. אל תהססו לשוב ולספר לנו איך יצא, הצלחה רבה!

אבטחת אירועים אוכל ומסעדות אופנה אירוח ונופש אירועים בשטח אלכוהול בר / בת מצווה הלכה הרצאות חתונות כללי מוסיקה לאירועים מסיבת רווקים / רווקות מתכונים מתנות פעילויות צילום אירועים שירותים לאירועים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
ברכה לסיום 12 שנות לימוד – הרגע שלא תשכחו!
ברכות חמות לסיום 12 שנות לימוד! כל כך הרבה רגעים מתוקים (ולפעמים גם עתירי מבחנים) מחכים לנו מאחורי...
קרא עוד »
אוק 16, 2024
טיול כוכב וינה עם ילדים: חוויות שלא תשכחו
```html טיול כוכב בוינה עם ילדים: עשרה דברים שאסור לפספס! וינה, עיר המוזיקה והם היסטוריה, היא יעד מעולה...
קרא עוד »
ינו 24, 2025
גלה איזה שפה מדברים בהודו – ת surprises ממתינות!
```html האוניברסליות של השפות בהודו: מה שצריך לדעת הודו, המדינה השנייה בעולם בגדולה ובאוכלוסיה, מציעה...
קרא עוד »
ינו 07, 2025