קציצות ערוק של סבתא רחל שהן מתכון חובה
קציצות ערוק של סבתא רחל
לפעמים, כאשר אנו פוגשים במאכלים שגודלו בידיים אמנותיות של סבתא, ללב שלנו מתמלא אושר נוסטלגי. כשתבשלו את קציצות הערוק של סבתא רחל, תעירו בתודעה שלכם זיכרונות שלא תשכחו. המנה הזו, שהיא פשוטה להכנה אך מלאה בטעמים עשירים, תשאיר אתכם עם טעם מתוק בפה, ורצון לעוד מנת קציצה. בואו נתחיל את המסע שלנו לעבר המטבח של סבתא רחל!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות: כ-20 קציצות (מספיק ל-4-6 מנות)
הרכיבים הדרושים
קציצות הערוק של סבתא רחל הן מנה שמכילה לא רק חומרי גלם, אלא גם מלא אהבה ומסורת. לפניכם רשימת המרכיבים האידיאלית להכנת המנה המדהימה הזו:
- 500 גרם בשר טחון (כמו בשר בקר או עוף)
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס כוסברה קצוצה
- 1/2 כוס קמח (אופציה ללא גלוטן: קמח תפו”א)
- 1 ביצה
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית שחור גרוס
- שמן לטיגון
בואו נדבר על החומרים שציינתי. הבשר הטחון הוא הבסיס שהופך את הקציצות שלנו לעסיסיות ומושלמות. הבצל המלוח שם כדי להעניק עוד טעם ולחסוך לכם את הצורך להוסיף יותר מידי תיבול. הפטרוזיליה והכוסברה לא רק מוסיפות מהן צבע, אלא גם טעם טרי ומרענן. והקמח, הוא זה שיחזיק את כל זה יחד.
מרכיבים חלופיים
כדאי לדעת שקיימת אפשרות לשדרוג. אפשר לשדרג את המתכון לגרסה צמחונית על ידי השמת קילוגרם של חומוס מבושל במקום הבשר הטחון. כמו כן, ניתן להוסיף ירקות כמו קישואים או גזר טחון לתוך התערובת.
שלבי ההכנה
עכשיו, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתחיל בהכנה. קפיצה של רגל ימין וקדימה!
- לטגן את הבצל בשמן חם עד שהוא מזהיב.
- בקערה גדולה, לערבב את כל החומרים יחד: הבשר הטחון, הבצל המטוגן, הפטרוזיליה, הכוסברה, הקמח, הביצה, התיבולים.
- ליצור כדורים בגודל של קציצה, לא יותר גדולים מכדור טניס.
- לטגן את הקציצות בשמן חם עד שהן משחימות מכל הצדדים.
- להעביר את הקציצות לצלחת עם נייר סופג לספיגת השמן.
- אם רוצים, אפשר לבשל את הקציצות ברוטב עגבניות בתוספת כף סוכר ונענע, למשך 10 דקות.
בשלב הזה, נחשפים למגע המהיר של הבצלים והבשר שמתמזג יחד לכדי טעמים משגעים. הריח שיתפשט בבית יסגור את הפינה של מה שכולנו מחפשים – אוכל מנחם.
תוספות ושדרוגים
אם אתם מחפשים לגוון את המנה, יש כמה רעיונות מצוינים. אפשר להוסיף לתערובת של הקציצות מעט אגוז מוסקט או צנוברים קלויים. תוספת של גבינת פטה תעשה את ההבדל ותשפר את החוויה האוכל. גם сервировал על מצע של רוטב יוגורט עם שום יכול לחלוטין לשדרג את הקציצות שלכם!
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את הקציצות מראש?
בהחלט! קציצות הערוק יכולות להיעשות מראש ולהקפיא. אפשר אפילו לטגן אותן לפני ואחר כך להקפיא בשקיות אטומות.
מה לעשות אם הקציצות מתפרקות?
אם הקציצות מתפרקות בטיגון, ייתכן ואתם זקוקים ליותר קמח. קמח עוזר לשמור על המרקם וגובה הקציצה.
האם הקציצות מתאימות לילדים?
בהחלט! מדובר במנה בריאה וטעימה שכל ילד יאהב. ישנה גם אפשרות להפוך אותן לקטנות יותר כדי להקל על האכילה.
אפשר לשדרג את המנה עם ירקות?
כמובן! ירקות קלויים על צד המנה פשוט יעשו פלאים עם טעם הקציצות הערוק.
האם ניתן לבשל את הקציצות במקום לטגן?
כמובן! ניתן לבשל את הקציצות ברוטב עגבניות, מה שיפתור בעיות ניקוי וימנע מהקציצות לספוג יותר מידי שמן.
איך כדאי לשמור את הקציצות?
במקום לאכול את כולן בפעם אחת, שמרו את הקציצות בשקיות אטומות וניתן להקפיאן למעט זמן ונשמרות היטב.
ממה עשויה הרוטב המושלם לקציצות?
רוטב עגבניות בסיסי המוכן עם שום, בצל, תמצית עגבנייה ותבלינים יספיק בהחלט.
האם יש דרך להכין גרסה דלת פחמימות?
אכן, ניתן להשתמש בקמח שקדים או קמח קוקוס בתור תחליף לקמח הרגיל.
כמה זמן לוקח להכין את קציצות הערוק?
הזמן הכולל הוא בסביבות 1.5 שעות, כולל זמן בישול.
לאחר שסיימתם את המתכון, אני בטוח שבכם תהיו מלאים בגאווה. אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות, כדי שגם החברים שלכם ייהנו מהקציצות של סבתא רחל. תטעמו, תשתפו ותהנו מכל ביס!