קציצות פרסה טורקיות שלא תרצו לפספס!
קציצות פרסה טורקיות – טעם שלא תשכחו
אם יש משהו ששורשינו הים-תיכוניים לימדו אותנו, זה שהאוכל הוא לא רק מקור לתחושת שובע, אלא חוויה מרהיבה של טעמים וריחות. היום, אנו לוקחים אתכם למסע קולינרי אל עומק המטבח הטורקי עם קציצות פרסה שיגרמו לכם להתמכר כל ביס וביס. מדובר במאכל משגע, אגדי, ומעלף, שלא רק יעשה לכם טוב על הלב אלא גם על הנפש. אז בואו נצלול לתהליך ההכנה שהולך לשדרג לכם את המנה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות?
- זמן הכנה: כ-60 דקות (מתוך זה 30 דקות הכנה ועוד 30 דקות בישול).
- רמת קושי: בינונית.
- כמה מנות: 6-8 מנות.
הרכיבים הדרושים
כעת נגיע לחלק שפשוט אי אפשר לדלג עליו – המרכיבים! עלינו להשיג את הרכיבים הבאים, ואפשר לאכול את הקציצות אלו ממש בקלות, ואפילו לשדרג משפחתכם או חברים, עד שהן יתחילו להתלחשש סביב השולחן.
- 500 גרם בשר טחון (הכי טעים שיש, אפשר לתפוס עגל או בשר כבש).
- 2 כוסות פרסה קצוצה דק (למרענן את הטעם).
- 1 בצל קצוץ דק.
- 2 שיני שום כתושות.
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה.
- 1/2 כוס אורז ריקוטה (לבחירתכם, ניתן גם להשתמש בקינואה).
- 1 ביצה (ליושרה ועצב).
- 2 קפות שטוחות של כמון טחון.
- 1 קפה שטוחה של פפריקה מתוקה.
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- שמן זית לצלייה.
קצת על אפשרויות חילופין
למי שמעוניין בגרסה טבעונית, אפשר בהחלט להחליף את הבשר בטופו או חומוס גרוס, ולהוסיף תפוחי אדמה מבושלים על מנת להשיג מרקם דומה. גם חסרי גלוטן יכולים ליהנות מהמנות הללו אם נחליף את האורז בקינואה או אורז ללא גלוטן.
שלבי ההכנה
עכשיו, כשיש בידינו את המרכיבים, נגיע ללב העניין: איך להכין את הקציצות האלו בצורה המושלמת!
- נתחיל לחמם מעט שמן זית במחבת על חום בינוני.
- נוסיף את הבצל הקצוץ ונבשל עד שהוא שקוף ומעט הזהוב.
- נוסיף את השום הכתוש ונבשל עוד דקה.
- בינתיים, בקערה גדולה, נניח את הבשר הטחון, פרסה הקצוצה, הרסק והאורז.
- נוסיף את כל התבלינים, הבצל והשום המבושלים, הפטרוזיליה והביצה.
- נחליט בעניין – לערבב כמו שצריך עם הידיים עד שהכל מתאחד היטב.
- ניצור קציצות בגודל כדור טניס ונניח על צלחת לציפוי.
- נעביר את הקציצות למחבת החמה ונצלית עד שהן מזהיבות מכל הצדדים.
- נשמור על חום נמוך ונתן לקציצות לבשל במעט מים, עד שהן מבושלות לגמרי.
- נתגמל את עצמנו עם המון פרסה ויוגורט מעל.
תוספות ושדרוגים
אם בא לכם לרענן את המנה עוד יותר, אפשר להוסיף ירקות קלויים על הצד, כמו קישואים ודלעת, או להכין סלט מירקות טריים, על מנת לאזן את הטעמים. עוד אפשר לשדרג את הקציצות עם מטבל של גבינת צאן מוקרמת או טחינה, שמוסיפים עוד גוון מדהים למנה. יש לכם רעיונות? תנסו! תתנסו!
שאלות ותשובות
מה עושים אם הקציצות יוצאות יבשיות?
נחזור לעיין בתהליך הבישול, אפשר להוסיף מעט יותר שמן זית לצלייה, או לשמור על החום נמוך יותר במקביל.
האם ניתן להכין קציצות פרסה מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הקציצות מראש ולהקפיא אותן, פשוט תנו להם זמן להתקרר לאט לפני זה!
מה קורה אם אין לי פרסה?
אם אין פרסה, אל תדאגו! אפשר לשלב ירקות קיץ אחרים כמו תרד או זוקיני קצוץ, אפילו קישואים!
האם ניתן להחליף את הבשר בטופו?
כן, בהחלט! טופו או חומוס יכולים להיות אופציה נהדרת!
כמה זמן ניתן לשמור קציצות במקרר?
במקרר, אתם יכולים לשמור את הקציצות למשך 3-4 ימים.
אפשר להכין את הקציצות בגריל?
כמובן! במידה ואתם אוהבים טעמים עשויים בגריל, התחילו מחום גבוה ואחר כך הכניסו לחום בינוני.
האם המתכון הזה מתאים לילדים?
בהחלט! ילדים אוהבים את הטעמים והמרקם, אתם בהחלט תראו אותם לבושים עם יוגורט!
בחיפוש אחרי תוספות, מה כדאי להוסיף?
חלפני כוסמת קלויה או אורז מתובל מאוד תוסיפו טעמים מגוונים למנה.
האם ניתן להכין ללא ביצים?
שימוש בקמח חומוס או טחינה יכול להחליף את הביצה וליצור אחידות נאה.
אילו תיבול כדאי שנוסיף למנה?
כבונוס, אפשר לשלב חוויות תיבול כמו כורכום או זעתר על מנת לרענן את הטעמים.
אז עכשיו כשיש לכם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם המשפחה והחברים ברשתות החברתיות! זו חוויה מעוררת בטן שעושה את טיפול הפנאי שלכם ממש טעימים. בתיאבון!