קציצות תפוחי אדמה עם בשר שפשוט אי אפשר להתנגד להן
קציצות תפוחי אדמה עם בשר – מתכון שממלא את הבית בניחוח של נוסטלגיה
שתפו אותי בסוד: האם יש מנה שמביאה לכם זכרונות מתקופות מתוקות ומלאות באהבה? קציצות תפוחי אדמה עם בשר הוא מתכון שמזכיר את הבית, את שולחן השבת ואת האווירה החמה של סבתא במטבח. זה לא סתם מתכון – זה סיפור של מסורות, טעמים וריחות, שהשרו עלינו תחושה של חמימות ומסירות. אז קחו אוויר ותצטרפו אלינו למסע המטורף הזה, כי אנחנו בהחלט עומדים להתמודד עם מנה מדהימה, ממכרת, משגעת ואגדית!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: כ-60 דקות
- רמת קושי: בינונית
- כמות מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל בהכנה, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים כדי ליצור את הקציצות הכי טעימות שיש. המתכון הזה מכיל רכיבים פשוטים אבל השילוב ביניהם יוצר טעמים מעלפים, שיגרמו לכולם ללקק את האצבעות!
- 500 גרם בשר טחון (בהעדפה בשר עגל או טלה)
- 4 תפוחי אדמה בינוניים (קלופים ומבושלים)
- 1 בצל בינוני (קצוץ דק)
- 2 ביצים
- 3 כפות פנקו (או פירורי לחם)
- 2 כפות שטוחות תבלינים (מלח, פלפל שחור ותבלינים נוספים לפי הטעם)
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- שמן לטיגון (שמן קנולה או שמן זית)
אוי, אל תשכחו להכין גם סלט מרענן בצד! זה תמיד משדרג את המנה ויוצר איזון טעים!
אפשרויות חלופיות
אנחנו יודעים שכולנו אוהבים לשדרג את המתכונים שלנו. אם יש לכם אורחים עם מגבלות תזונתיות, אל דאגה! המתכון הזה גמיש ואפשר לשדרגו למגוון אפשרויות:
- לגרסה טבעונית, ניתן להמיר את הבשר בטופו או בגרגרי חומוס קלויים.
- לעושי דיאטות דלות פחמימות, ניתן להשתמש בקני זוקיני במקום תפוחי אדמה.
- הקציצות הללו מושלמות לשימוש במילוי של פיתה בבתים טורקיים – תנסו!
שלבי ההכנה
אז קדימה, יד ביד, נושאים אל הגובה של קציצות התפוחי אדמה המעלפות!
- מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עד רכים – כ-20 דקות. נוודא שהם רכה מאוד כדי שיהיה קל לעבד אותם.
- מסננים את תפוחי האדמה ומועכים היטב לקונסיסטנציה חלקה. היא תהיה אוורירית ומושלמת.
- מניחים לקצת להתקרר.
- בינתיים, במחבת, מטגנים את הבצל בשמן עד שיהיה שקוף וזהוב. הכוונה כאן היא ליצור את התוספת המושלמת בשביל הקציצות!
- מעבירים את הבצל המטוגן לקערה ומוסיפים את הבשר הטחון יחד עם תפוחי האדמה המרוסקים.
- מוסיפים את הביצים, הפנקו, התבלינים והפטרוזיליה לתערובת.
- לוחצים על התערובת עם ידיים משומנות, יוצרים קציצות בגודל הרצוי (לשמירה על גובה אטרקטיבי כמובן!).
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות עד שהן זהובות ופריכות מכל הצדדים – זה חשוב! אתם רוצים שהן יהיו נימוחות בתוך ופריכות בחוץ.
תוספות ושדרוגים אפשריים
יש לכם את הקציצות המהממות, עכשיו הגיע הזמן לנדב רעיונות שיתנו להן את הטוויסט הנוסף:
- אולי תוספת של גבינת פטה בתוך הקציצה – אגדי!
- שדרוג של רוטב עגבניות רטוב על הקציצות – מושלם!
- מוסיפים לסלט רענן פירות כמו אפרסק או אננס לקיץ, יתן טעם מדהים!
- אין כמו רוטב שום על צד המנה – כשיש שום, הכול משגע!
שאלות ותשובות
מה אפשר לעשות עם הקציצות שנשארו?
הקציצות האלו נשמרות בצורה מצוינת במקרר. רק תחממו אותן על המחבת עם טיפת שמן והן ייראו כאילו יצאו זה עתה מהמחבת!
האם אני יכול להחליף את הבשר בעוף?
בוודאי! בשר עוף טחון יכול להיות בחירה מצוינת ואם יש לכם בשר שומן, הקציצות יכולות להיות עסיסיות עוד יותר!
מה לגבי תיבול נוסף?
כמובן! אם אתם אוהבים טעמים חריפים, נסו להוסיף קצת צ'ילי קצוץ לתערובת. זה ייתן לקציצות טוויסט משוגע!
האם אפשר להכין את הקציצות בתנור?
כן! אם אתם מעדיפים בישול בריא יותר, אפשר לאפות את הקציצות על טמפרטורה של 200 מעלות צלזיוס עד שהן זהובות.
אילו תוספות מתאימות לצד הקציצות?
סלט ירוק, תפוחי אדמה אפויים, או אורז – כל שילוב יהיה מושלם!
האם ניתן להקפיא קציצות?
בהחלט! הניחו את הקציצות המוכנות על מגש לפני ההקפאה. לאחר שהן קפואות, הכניסו לשקית אטומה למניעת קפאין.
כמה זמן לוקח להפשיר קציצות קפואות?
אם תשאירו אותן להפשיר במקרר לשעה, הן יהיו מוכנות לבישול טעים!
איך אפשר לגרום לקציצות להיות עוד יותר רכות?
לכם יש את האפשרות להוסיף עוד ביצה או מעט חלב לתערובת לפני היצירה.
האם צריך לערבב את התערובת הרבה?
מצוין לשמור על בעירת התערובת, אבל רוצים גם שהיא תהיה רכה ולא דחוסה, אז כן לערבב בנחישות מתונה.
מה לגבי חסרי סבלנות בזמן הבישול?
לוחצים על הקציצות שמסודרות על נייר סופג ומחכים שיתקררו. תשמרו על מעט סבלנות, הן שוות את זה!
אם נהניתם מהמתכון המדהים הזה של קציצות תפוחי אדמה עם בשר, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! כל ירידת פוסטים ושותפות תעזור להפיץ את הבשורה על הטעמים המושלמים האלו – בואו נוודא שכולם ייהנו מהם!