שיש למטבח – 5 הסוגים הנמכרים ביותר בארץ
אם אתם בשלב של שיפוצים או דירה חדשה וצריכים לבחור שיש למטבח כדאי לקחת בחשבון שיקולים כמו עלויות, התאמה לצרכים שלכם, טרנדים, אופנות וטעם אישי. הסוגים הנמכרים ביותר בארץ ועוד.
שיש גרניט
אבן הגרניט נחצבת מהאדמה ועוברת עיבוד וליטוש. מגוון הצבעים של האבן והאפשרויות העיצוביות שלה הפכו אותה לאחד מסוגי השיש הנפוצים והמבוקשים ביותר ועצם היותה טבעית מאפשרת ייחודיות לכל לקוח ולקוח. כמעט בלתי אפשרי למצוא שני משטחים זהים בדיוק. שיש גרניט הוא עמיד ביותר, מתאים לשימוש במטבח ואינו נשחק בקלות. קל לניקוי וניתן לחידוש בעזרת ליטוש.
אבן קיסר
מדובר באבן מלאכותית שיוצרים בעזרת גבישי קוורץ אותם מערבבים עם דבקים מיוחדים. בניגוד לאבן טבעית, ייצור אבן קיסר מאפשר שליטה בחומר, בעמידותו ובגווניו מה שמאפשר מבחר רב של גוונים ומרקמים עיצוביים. אבן קיסר נחשבת לעמידה וקלה ביותר לניקוי.
חברון
שיש חברון הנחצב ומיוצר בשומרון. בעבר היה נפוץ יותר בשימוש במטבחים אך בשל עמידותו הנמוכה יחסית נמכר מעט.
פורצלן
גם שיש פורצלן הוא תוצר מלאכותי המאפשר לשפר ולשכלל אותו ועל ידי כך לשפר את עמידותו, חוזקו, להוסיף גוונים וצבעים נוספים וליצור מוצר מושלם ויוקרתי. למרות מראהו העדין שיש פורצלן עמיד בטמפרטורות גבוהות ואפשר להניח עליו סירים וכלי בישול חמים, עמיד לשריטות וחתכים, אינו סופג חומרים, כך שלא נוצרים כתמים וקל מאוד לנקות אותו בעזרת מטלית לחה.
סיליסטון
משטחי סיליסטון מזכירים את משטחי אבן קיסר מכיוון שגם הם מיוצרים באמצעות גבישי קוורץ. הסיליסטון מיוצר בספרד ואפשר למצוא אותם במעל 50 גוונים. הסיליסטון עמיד ביותר ומתאים לכל שימושי המטבח והחברה הספרדית מבטיחה אחריות של 25 שנה.